Προκαλεί γέλιο: Δείτε πώς τα σκυλιά στεγνώνουν τον εαυτό τους ως μέρος της ρουτίνας τους μετά το μπάνιο

Ιστορίες Ζώων

Ένα ζευγάρι λευκών τεριέ του West Highland έχει επαινεθεί ευρέως στο διαδίκτυο αφού διαπιστώθηκε ότι έχουν έναν έξυπνο τρόπο να στεγνώνουν.

Ο Alan και ο Alfie φαίνονται να τρέχουν να στεγνώσουν σε ένα κλιπ στο TikTok που ανέβασε ο λογαριασμός alan_alfie_westies, με τη λεζάντα: “Ρουτίνα μετά την ώρα του μπάνιου”.

Στο βίντεο διάρκειας επτά δευτερολέπτων, τόσο ο Alan όσο και ο Alfie φαίνονται να τρέχουν μέσα από την πόρτα πριν πέσουν πάνω σε κρεβάτια καλυμμένα με πετσέτες.

@alan_alfie_westies #bath #dry #fyp #westie #pet #dog #whitedog #selfdryingdog #onthisday ♬ original sound – Alan and Alfie westies ❤️💙

Καθώς το κλιπ εξελίσσεται, και τα δύο σκυλιά τρίβονται στις πετσέτες, σε μια στιγμή που φαίνεται να είναι τόσο ευτυχισμένη

Σύμφωνα με την Αμερικανική Λέσχη Κένελ, τα zoomies είναι ξέφρενες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που επιδεικνύουν τα σκυλιά, όπως το να τρέχουν σε κύκλους ή να περιστρέφονται.

Η AKC πρόσθεσε: “Ορισμένες ώρες της ημέρας μπορεί να πυροδοτούν τα zoomies στα σκυλιά περισσότερο από άλλες, όπως το πρώτο πράγμα το πρωί ή το βράδυ αφού περάσουν μεγάλο μέρος της ημέρας σε κλουβί.

“Ορισμένα σκυλιά κάνουν ζουμ μετά από ένα μπάνιο, ενώ άλλα προκαλούνται από αγχωτικές καταστάσεις όπως η επίσκεψη στον κτηνίατρο”.

Ο Joe Nutkins, εκπαιδευτής εκπαίδευσης σκύλων και συνδιευθυντής στο Dog Training for Essex and Suffolk, δήλωσε ότι τα σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρίβουν το σώμα τους σε κάτι μετά το μπάνιο.

Πρόσθεσε: “Πολλά σκυλιά τρίβονται στα έπιπλα, στα χαλιά, στα πόδια των παντελονιών μας κ.λπ. μετά το μπάνιο ή όταν έχουν βραχεί από τη βροχή. Αυτό τα βοηθά να στεγνώσουν και να μειώσουν την ποσότητα του υπερβολικού νερού στο τρίχωμά τους. Το φυσικό ένστικτο επιβίωσης ενός σκύλου θα είναι να στεγνώσει και ο μανιακός αγώνας δρόμου για να βρει κάτι για να τρίβεται συχνά αναφέρεται ως Zoomies.

“Επιπλέον, μετά το μπάνιο, η πλειονότητα των σκύλων θα έχει εφαρμόσει σαμπουάν ή σπρέι στο δέρμα και το τρίχωμά τους με πρόσθετα αρώματα που προορίζονται για να τα απολαμβάνουμε εμείς οι άνθρωποι. Ωστόσο, αυτά τα αρώματα δεν είναι συνήθως τα αγαπημένα των σκύλων μας! Με τις απίστευτες ικανότητές τους να μυρίζουν συχνά ένα άρωμα που μας αρέσει θα είναι πολλές φορές ισχυρότερο για τους σκύλους μας και μπορεί ακόμη και να είναι δυσάρεστο ή ενοχλητικό, οπότε το τρίψιμο του προσώπου τους, του κεφαλιού τους, του σώματός τους κ.λπ. κατά μήκος επίπλων και κλινοσκεπασμάτων που έχουν το άρωμά τους βοηθά να καλύψουν το νέο άρωμα με το δικό τους.

“Στο κλιπ εδώ, τα δύο σκυλιά τρέχουν προς τα κρεβάτια τους, πηδούν μέσα και κυλιούνται στα κρεβάτια τους, τα οποία απολαμβάνουν συν το να στεγνώνουν και να ενισχύουν τη δική τους μυρωδιά, όλα μαζί – πραγματικά πολύ έξυπνο”.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Προϊόντων Κατοικίδιων Ζώων, οι σκύλοι είναι το πιο δημοφιλές κατοικίδιο στις ΗΠΑ.

Η APPA εκτιμά ότι υπάρχουν 65,1 εκατομμύρια νοικοκυριά στα οποία ανήκει τουλάχιστον ένας σκύλος, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος από τις γάτες – το δεύτερο αγαπημένο κατοικίδιο της χώρας – με 46,5 εκατομμύρια.

Από τότε που μοιράστηκε στο TikTok, το κλιπ έχει προβληθεί περίπου 890.500 φορές και έχει γίνει like σε περισσότερες από 40.500 περιπτώσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που σχολίασαν το βίντεο εξήρε την ιδέα και μοιράστηκε τις εμπειρίες των δικών τους κατοικίδιων ζώων.

Ο χρήστης του TikTok Blanca Diaz678 δήλωσε: “Θεέ μου, πρέπει να το δοκιμάσω αυτό. Συνήθως απλώνω απλώς μια στεγνή πετσέτα στο πάτωμα και ο σκύλος μου κυλιέται μέσα σε αυτήν. Το κρεβάτι είναι ιδιοφυές”.

Η Holly πρόσθεσε: “Μακάρι το δικό μου να το έκανε αυτό”.

Η Suzanne Ni Dhul σχολίασε: “Είναι κάτι που έχουν τα westie. Πάντα κάνουν ζουμ μετά το μπάνιο. Το λατρεύω αυτό”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top