Προσπαθούσε να γίνει αόρατος: Είχε υποφέρει στο παρελθόν, ήταν λυπημένος γιατί έζησε αλυσοδεμένος

by Δήμητρα Τουρλίδα

Η φωτογράφος Rebecca Rood πήγε στο καταφύγιο ζώων της κομητείας Whitfield και παρατήρησε ένα λυπημένο σκυλί να κάθεται στη γωνία του ρείθρου του.

Φαινόταν σαν ο Στιούαρτ να προσπαθούσε να γίνει αόρατος στον κόσμο και ήταν ξεκάθαρο είχε υποφέρει στο παρελθόν του.

Η άθλια ζωή του Στιούαρτ

Τότε η Ρεβέκκα ανακάλυψε ότι ο Στιούαρτ είχε βρεθεί στη Τζόρτζια δεμένος στο δάσος με μια χοντρή ζώνη στο λαιμό του. Οι εργάτες προσπάθησαν να το αφαιρέσουν αμέσως, αλλά ο σκύλος απλώς τους γρύλιζε. Δεν εμπιστευόταν τους ανθρώπους.

Η αλλαγή του Στιούαρτ

Η Ρεμπέκα πλησίαζε το σκυλί όσο θα του επέτρεπε να βγάλει μερικές φωτογραφίες. Τα δημοσίευσε στο Facebook όπου θα τραβούσαν την προσοχή της Courtney Bellew, διευθύντριας της Διάσωσης και Αποκατάστασης Ζώων Ειδικών Αναγκών (SNARR).


Ήταν η Courtney που άπλωσε το χέρι για να πάει ο Stewart σε μια κτηνιατρική κλινική για να υποβληθεί σε εξετάσεις και σε στείρωση. Ενώ ήταν κάτω, κατάφεραν τελικά να αφαιρέσουν το λουρί . Και τότε ήταν που η αληθινή προσωπικότητα του Στιούαρτ άρχισε να λάμπει!Ήταν πια άλλος σκύλος, και λες και η ζώνη ήταν απομεινάρι του παρελθόντος του. Η αφαίρεσή του τον είχε αφήσει ελεύθερο και τη στιγμή που ξύπνησε από την αναισθησία άρχισε να κουνάει την ουρά του!

Η Ρεμπέκα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα όταν τον είδε. Απλώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Στιούαρτ ήταν σε θέση να ανοιχτεί με τέτοιο τρόπο και να συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι ήθελαν απλώς να τον βοηθήσουν.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι είχε περάσει ο Stewart στη ζωή του μέχρι τώρα, αλλά μετά από ένα μακρύ ταξίδι ήταν καθ’ οδόν για μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε ένα αγαπημένο για πάντα σπίτι!

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr