Ραγίζει καρδιές: Γάτα βρέθηκε σε κλουβί μεταφοράς με τα γατάκια της παρατημένα στο πεζοδρόμιο και εθελοντές της αλλάζουν τη ζωή

by Μ. Καραμάνδου

Μια γάτα που βρέθηκε σε ένα κλουβί μεταφοράς μαζί με τα γατάκια της στο πεζοδρόμιο, είναι τόσο χαρούμενη που τη βοήθησαν κάποιοι γείτονες.

Η μαμά γάτα Βαλεντίνα και τα γατάκια της

Η Ellen Richter, μια ανάδοχη εθελόντρια με έδρα το Λας Βέγκας, ενημερώθηκε για μια γάτα που γέννησε έξι γατάκια και βρέθηκαν έξω σε μια γειτονιά.

Οι γείτονες ανακάλυψαν δύο κλουβιά μεταφοράς, το ένα εκ των οποίων είχε τη μαμά και τα γατάκια της και το άλλο περιείχε δύο ενήλικες γάτες που μάλλον ήταν τα αδέλφια της μητέρας-γάτας.

Οι ιδιοκτήτες τους απομακρύνθηκαν και τις εγκατέλειψαν στο πεζοδρόμιο. “Ευτυχώς, οι γείτονες τα έσωσαν εκείνο το βράδυ και κάλεσαν βοήθεια”, μοιράστηκε η Ellen.

Τα είχαν αφήσει σε ένα κλουβί μεταφοράςστο πεζοδρόμιο

“Ένας από τους φίλους μου είδε την έκκληση και μπόρεσε να οργανώσει την επιχείρηση διάσωσης της μαμάς γάτας, να τη μεταφέρει σε ασφαλές μέρος μαζί με τα μωρά της και να βρει μια ομάδα διάσωσης για να τα αναλάβει”.

Μια άλλη οργάνωση διάσωσης ανέλαβε να φιλοξενήσει τις άλλες δύο ενήλικες γάτες, τις εξέτασαν, τις στείρωσαν και τις έβαλαν για υιοθεσία.

Οι ευγενικοί γείτονες τα μάζεψαν και οι τοπικές οργανώσεις διάσωσης ανέλαβαν να τα βοηθήσουν

Η μαμά γάτα, η Βαλεντίνα, και τα γατάκια της μεταφέρθηκαν στην ανάδοχη οικογένεια της Ellen το περασμένο Σαββατοκύριακο, ώστε να έχει ένα άνετο μέρος για να μεγαλώσει τα μωρά της και άφθονη τροφή.

Η Βαλεντίνα ήταν εξαντλημένη μετά από αυτή τη δοκιμασία και έμεινε στο κρεβάτι με τα γατάκια της την πρώτη νύχτα. Μπορούσε επιτέλους να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί όσο χρειαζόταν.

Μπορούσε επιτέλους να ηρεμήσει και να κοιμηθεί

“Τεντώθηκε και έπεσε σε βαθύ ύπνο. Δεν είχα καρδιά να την μετακινήσω ακόμα, οπότε κάθισα στο πάτωμα και της μιλούσα σιγανα, δίνοντάς της να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί πια”, είπε η Ellen.

“Θέλω να πιστεύω ότι ήξερε ότι ήταν επιτέλους ασφαλής σε ένα σπίτι και τελικά κοιμήθηκε”.

Η Βαλεντίνα ήταν τόσο ευχαριστημένη με το νέο άνετο σπίτι της, καλυμμένη με κουβέρτες και άυθονο φαγητό. Βγήκε γρήγορα από το καβούκι της, άρχισε να γουργουρίζει και συνέχισε για όλη την ημέρα.

Η γάτα Βαλεντίνα και τα γατάκια της

Η στοργική μαμά είναι πολύ προστατευτική με τα γατάκια της και φροντίζει για κάθε τους ανάγκη.

Η Βαλεντίνα είναι πολύ προστατευτική με τα απαιτητικά γατάκια της

Χαίρεται που δέχεται βοήθεια από τη θετή της μαμά και αρχίζει να απολαμβάνει τα χάδια και την αγκαλιά από τον άνθρωπό της. Κάθε φορά που χρειάζεται ένα διάλειμμα, θα πάει στην Ellen για λίγη στοργή.

“Εξακολουθώ να εκπλήσσομαι που είναι τόσο φιλική, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα της συνέβησαν σε αυτές τις δύο ημέρες”, δήλωσε η Ellen.

Τα γατάκια αρχίζουν να ανοίγουν τα μάτια τους και βλέπουν για πρώτη φορά. Με τη νέα τους αυτή δύναμη και περιέργεια, τα μικρά γίνονται πιο δραστήρια, κουνιούνται και προσπαθούν να σηκωθούν στα πόδια τους.

Η μαμά Βαλεντίνα παρακολουθεί συνέχεια τα μωρά της, φροντίζοντας να μην απομακρυνθούν πολύ.

Τα γατάκια αρχίζουν να ανοίγουν τα μάτια τους

Η Βαλεντίνα είναι τόσο χαρούμενη που βρήκε το καινούριο της σπίτι και μια ανάδοχη οικογένεια που θα βοηθήσει εκείνη και τα μωρά της να μεγαλώσουν. Κουλουριάζεται στις κουβέρτες της με ευτυχία, ενώ τα γατάκια της είναι δίπλα της, θηλάζουν ή κοιμούνται.

“Όταν ξαπλώνω μαζί της στο πάτωμα, θέλει απλώς να είναι δίπλα μου και αποζητά την ανθρώπινη στοργή”, μοιράστηκε η Ellen. “Της λέω πόσο όμορφη είναι και ότι θα της βρούμε ένα σπίτι με ανθρώπους που θα την αγαπάνε και θα την φροντίζουν”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr