Ρακούν προσπαθούν ξεκαρδιστικά να ανοίξουν μια πόρτα

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Το πιο συνηθισμένο ζώο που αναφέρεται ως κλέφτης είναι το ρακούν, επειδή η μαύρη “μάσκα” του το κάνει να μοιάζει με διαρρήκτη. Όμως, τους αρέσει πραγματικά να κλέβουν τροφή, αν τους δοθεί η ευκαιρία.

Αυτά τα δύο ρακούν προσπαθούν να ξεφύγουν από το κλουβί και να ανοίξουν την πόρτα, αλλά παρόλο που πηδούν με ομοφωνία, το μάνταλο παραμένει απρόσιτο.

@animalbaby7777 They both tried to open the door #raccoon #Little Raccoon#cute #animals #cuteanimals #zoo #fy #funny ♬ New Soul – Yael Naim

“…Δεν είναι έξυπνα αλλά είναι χαριτωμένα”, σχολίασε ένα άτομο.

Ένας άλλος θεατής σημείωσε: “Αν συνειδητοποιούσαν ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν…”.

“‘Α’ για την προσπάθεια”, είπε ένας άλλος θεατής.

Αυτό που κάνουν τα δύο ρακούν μοιάζει αρκετά με αυτό που ο Valery Berestennikov αποκαλεί “bear pitching”. Ο Valery διευθύνει ένα ζωολογικό κήπο με ρακούν. Τα ρακούν στον ζωολογικό της κήπο είναι ήμερα και, σύμφωνα με την ίδια, απολαμβάνουν την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους.

“Το άλμα δίπλα στον τοίχο είναι φυσιολογική συμπεριφορά και κάθε ρακούν εκτελεί αυτή τη δραστηριότητα”, εξηγεί. “Η δραστηριότητα αυτή ονομάζεται “ρίξιμο της αρκούδας” και θεωρείται ότι είναι ο τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί το επίπεδο του στρες και να μειωθεί η υπερβολική ενέργεια”.

Η Valery μοιράστηκε ένα βίντεο με το “bear’s pitching” των ρακούν και σίγουρα μοιάζει με αυτό που κάνουν τα ρακούν που προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr