Ρεκόρ Γκίνες: Γυναίκα υιοθετεί την γηραιότερη αδέσποτη γάτα και της δίνει τα καλύτερα χρυσά χρόνια

Ιστορίες Ζώων

Η επιβεβαιωμένη γηραιότερη εν ζωή γάτα του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες, η Flossie, είναι μια χελωνοκόκκινη γατούλα από το Orpington του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε ανθρώπινα χρόνια, είναι πάνω από 125, ανάλογα με το . Σε χρόνια γάτας, είναι 27 ετών και θα γίνει 28 στις 29 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η μέση διάρκεια ζωής τείνει να είναι γύρω στα 13-14 χρόνια, με θεωρείται γηριατρική.

Η γηραιότερη εξακριβωμένη γάτα που έζησε ποτέ ονομάστηκε Crème Puff, ηλικίας 38 ετών και τριών ημερών. Ζούσε στο Όστιν του Τέξας και απεβίωσε το 2005. Στο παρελθόν είχαμε μοιραστεί την ιστορία της που έζησε μέχρι τα 31 της χρόνια. Η Rubble ήταν μια χνουδωτή Maine Coon που κατοικούσε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά την προχωρημένη της ηλικία, η υγεία της Flossie ήταν καλή, αν και είναι κουφή και έχει μειωμένη όραση. Μερικές φορές, χάνει το κουτί της άμμου και χρειάζεται βοήθεια στην περιποίηση, αλλά κατά τα άλλα, τα πάει καλά. Λατρεύει να κοιμάται στην κίτρινη κουβέρτα της και “ποτέ δεν γυρίζει τη μύτη της στην ευκαιρία ενός καλού γεύματος”.

Η γάτα ξεπέρασε δύο από τους προηγούμενους ανθρώπους της και βρέθηκε στην Cat’s Protection, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τα κτηνιατρικά της αρχεία.

“Μείναμε άναυδοι όταν είδαμε ότι τα κτηνιατρικά αρχεία της Flossie έδειχναν ότι ήταν 27 ετών”, δήλωσε η Naomi Rosling από την Cats Protection. “Είναι η γηραιότερη γάτα που έχω γνωρίσει ποτέ – περίπου 140 σε ανθρώπινα χρόνια”.

Τα χρυσά χρόνια της Flossie

Οι διασώστες αναζήτησαν για την ηλικιωμένη γάτα ένα σπίτι όπου θα την φρόντιζαν καλά, και έτσι επιλέχθηκε η σημερινή “ιδιοκτήτρια” Vicki Green.

Η Green έψαξε συγκεκριμένα για μια ηλικιωμένη γάτα στο διαδίκτυο και η Flossie ήταν η πρώτη που είδε στα αποτελέσματα. Σκέφτηκε αμέσως ότι η Flossie ήταν “τέλεια” και ήθελε να της χαρίσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής της. Στο παρελθόν είχε φροντίσει τέσσερις ηλικιωμένες γατούλες, μεταξύ των οποίων και μια 21χρονη.

Θέλει να δώσει στη γάτα μια άνετη συνταξιοδότηση και ελπίζει ότι η ιστορία της ενθαρρύνει και άλλους να υιοθετήσουν ηλικιωμένα κατοικίδια.

“Ήξερα από την αρχή ότι η Flossie ήταν μια ξεχωριστή γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με μια κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ”, δήλωσε η Green. “Είναι τόσο τρυφερή και παιχνιδιάρα, ιδιαίτερα γλυκιά όταν θυμάσαι πόσο χρονών είναι. Είμαι πάρα πολύ περήφανη που η Cats Protection με ταίριαξε με μια τόσο καταπληκτική γάτα”, πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή της στο Guinness, η Green λέει ότι αισθάνεται ότι το σπίτι ανήκει στη διάσημη γάτα. Μοιράζονται το κρεβάτι τη νύχτα, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον.

“Αισθάνομαι ότι δεν μοιράζομαι το σπίτι μου με τη γηραιότερη γάτα, αισθάνομαι ότι αυτό είναι το σπίτι της και καταπατώ τον χώρο της”, δήλωσε η Green.

Η Flossie ξεκίνησε τη ζωή της ως διασωθέν γατάκι

Η Flossie γεννήθηκε κοντά σε ένα νοσοκομείο στο Λίβερπουλ και διασώθηκε από έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο του Merseyside τον Δεκέμβριο του 1995. Άλλοι εργαζόμενοι υιοθέτησαν την Flossie

Μετά από 10 χρόνια, απεβίωσαν και πήγε να ζήσει με την αδελφή τους, η οποία απεβίωσε 14 χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια, ο γιος της γυναίκας φρόντιζε τη γάτα, η οποία ήταν τότε 24 ετών. Κράτησε τη Flossie για αρκετά χρόνια, αλλά στη συνέχεια πήρε τη δύσκολη απόφαση να την πάρει στην Cats Protection.

“Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση”, δήλωσε η Rosling. “Ζήτησε τη βοήθειά μας όταν ήταν προς το συμφέρον της Flossie. Υπεύθυνη ιδιοκτησία γάτας είναι όταν κάποιος σκέφτεται τις ανάγκες ενός ζώου πάνω από τα συναισθήματά του”.

Tiffany η δεύτερη, η ηλικιωμένη Flossie

Πριν από τη Flossie, μια άλλη γάτα Tortoiseshell ήταν η γηραιότερη γάτα που ζούσε. Η Tiffany Two πήρε αυτόν τον τίτλο σε ηλικία 26 ετών το 2015. Ζούσε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Είχε καλή όραση και ακοή και μπορούσε ακόμα να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σκάλες χωρίς πρόβλημα. Ο άνθρωπος της Sharon για την τορτουαλιά της.

Δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Περνάει δίπλα από τα σκυλιά, είναι πολύ ζωηρή!” είπε η Sharon.

Η γάτα έβγαινε μερικές φορές έξω και έτρωγε υγρή και ξηρή τροφή. Η Τίφανι Δύο απεβίωσε ειρηνικά στον ύπνο της σε ηλικία 27 ετών, 2 μηνών, και 20 ημέρες.

Η ηλικία ζωής μιας γάτας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η γενετική κληρονομιά, ο τρόπος ζωής, η φροντίδα και η διατροφή. Μια γάτα μπορεί να ζήσει κανονικά από 12 έως 16 χρόνια, αλλά ορισμένες γάτες έχουν ζήσει πάνω από 20 χρόνια.

Είναι σημαντικό να φροντίζετε την υγεία και την ευεξία της γάτας σας για να βελτιώσετε τις πιθανότητές της για μια μακρά και υγιή ζωή. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική επίσκεψη στον κτηνίατρο, την επιλογή υγιεινής διατροφής, την παροχή επαρκούς άσκησης και την παροχή αγάπης και προσοχής στο κατοικίδιο σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top