Σέρφερς σώζουν μωρό φάλαινα μετά τις κραυγές του για βοήθεια

Ιστορίες Ζώων

Μια ομάδα σέρφερς ήρθε να βοηθήσει ένα μωρό φάλαινας, αφού το ζώο κόλλησε σε μια παραλία στην Κόστα Ρίκα κατά τη διάρκεια της παλίρροιας.

Η επιτυχημένη διάσωση της φάλαινας

Ο Mauricio Camareno, ένας από τους σέρφερ, δήλωσε ότι παρατήρησαν ένα “μαύρο εξόγκωμα” και άκουσαν κραυγές πανικού. Όταν έψαξαν, βρήκαν το μικρό ζώο περίπου 150 μέτρα πάνω από το ποτάμι και πάλευε να αναπνεύσει.

“Ήταν πολύ αδύναμη και δεν μπορούσε να επιπλεύσει”, δήλωσε η Camareno στην Amelia Rueda. Οι άνδρες πήδηξαν στο νερό για να κρατήσουν το μωρό ψηλά για να μην πνιγεί.

Παρόλο που κάλεσε το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να αναφέρει την παγιδευμένη φάλαινα, καμία από τις δύο υπηρεσίες δεν έσπευσε στο σημείο.

Με την παλίρροια, οι σέρφερ την πήγαν σε βαθύτερα νερά. Μετά από αρκετές προσπάθειες, κολύμπησε μακριά, ελπίζοντας να επανενωθεί με το κοπάδι της.

Η διάσωση των ανδρών τους έχει αποσπάσει επαίνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα άτομο έγραψε: “Τι λαμπροί άνθρωποι είστε! Σας ευχαριστούμε πολύ που σώσατε αυτό το υπέροχο πλάσμα, του οποίου η νοημοσύνη είναι ίσως τόσο υψηλή όσο η δική μας ή ίσως και υψηλότερη”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top