Σκυλάκι κατατρομαγμένο από πυροτεχνήματα ξεψύχησε στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του. “Ήθελα να την καθησυχάσω”

by Έφη Αθανασίου

Πρόκειται για ένα λυπηρό γεγονός που οδήγησε έναν σκύλο να χάσει τη ζωή του στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του, αφού τρομοκρατήθηκε από πυροτεχνήματα.

Η τραγική ιστορία του άτυχου μπόξερ

“‘Εσβησε στην αγκαλιά του γιου μου, παρακαλώντας με να καλέσω κάποιον να έρθει να τη βοηθήσει. Δυστυχώς την κλαίμε με τις καρδιές των παιδιών μου ραγισμένες και τις δικές μου επίσης, ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα”.

Εντούτοις, δημιουργείται όλο και περισσότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη χρήση πυροτεχνημάτων , τα οποία είναι επιβλαβή για τα ζώα και μπορούν να φτάσουν σε θανάτους, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει με αυτή την πρακτική.

Ένα θλιβερό περιστατικό που γίνεται είδηση κάθε φορά που φτάνουν οι γιορτές του Δεκεμβρίου είναι αυτό του Magui , ενός σκύλου που πέθανε στα τέλη του 2019 από καρδιακή ανακοπή που υπέστη όταν τρομοκρατήθηκε από πυροτεχνήματα.

Ο θάνατος αυτού του τετράποδου μπόξερ , που κατάγεται από την πόλη Esquel , στη νότια Αργεντινή , προκάλεσε αναστάτωση αφού έφυγε για μια καλύτερη ζωή αγκαλιά με την ιδιοκτήτριά του, η οποία δεν αποχωρίστηκε από αυτήν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

” Υπήρξε το αγαπημένο μας κατοικίδιο! Το όνομά του ήταν Magui και μόλις πέθανε. Ήταν μεγάλη και φοβόταν τα πυροτεχνήματα . Δεν ξέραμε πού αλλού να την βάλουμε ενώ οι άλλοι διασκέδαζαν, εκείνη περνούσε πολύ άσχημα. Μια επίθεση την έπιασε , καλέσαμε όλους τους κτηνιάτρους στο Esquel για να μας βοηθήσουν και κανένας τους δεν μας παρακολούθησε!” ανέφερε τότε η Antonella Modasjazh στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

” O σκύλος πέθανε στην αγκαλιά του γιου μου , με παρακαλούσε να καλέσω κάποιον να έρθει να βοηθήσει . Δυστυχώς κλαίμε για αυτήν με τις καρδιές των παιδιών μου ραγισμένες και τη δική μου που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα . Σας ζητώ, παρακαλώ, δύο πράγματα: μηδέν πυροτεχνήματα .

Η Adopt, Spay, Educa (ADA οργάνωση ) Modasjazh υποστήριξε το αίτημα και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του χωριού να μην χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα . “Η διασκέδαση σας την εξέπληξε, την τρόμαξε, της προκάλεσε ανεξήγητο πανικό . Η διασκέδαση σας την σκότωσε. Η Magui πέθανε στα χέρια του ιδιοκτήτη της. Η οικογένειά του ήταν συντετριμμένη , θλιμμένη , στεναχωρημένη , αβοήθητη μπροστά σε μια τέτοια αδικία “, δήλωσε η οργάνωση.

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει ένα κύμα απόρριψης των πυροτεχνημάτων και έχει γίνει ως παράδειγμα των τρομερών συνεπειών που δημιουργεί αυτή η μορφή διασκέδασης.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr