Σκύλος δεν αντέχει τη μοναξιά, εγκαταλείπει την ανάδοχη οικογένεια και περπατάει 40 χιλιόμετρα για να βρει τους δικούς του ανθρώπους.

Ιστορίες Ζώων

Βρισκόταν σε ψυχοθεραπεία με φίλους, αλλά δεν άντεξε τη λαχτάρα και γύρισε τρέχοντας στο σπίτι της. Περπάτησε 40 χιλιόμετρα για 9 ημέρες.

Πρόκειται για τον Jou, ένα σκυλί μικτής ράτσας – ένα φιλικό σκυλί καραμέλας – που υποβαλλόταν σε υγειονομική περίθαλψη σε ανάδοχη οικογένεια. Όμως ο τριχωτός δεν άντεξε τη νοσταλγία και διένυσε 40 χιλιόμετρα μέχρι να ξαναβρεθεί με τον κηδεμόνα του.

Απέδρασε από το σπίτι όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία και περπάτησε για εννέα ημέρες κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου BR 356 βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, από το Campos dos Goytacazes μέχρι το São João da Barra, όπου ζει με την κηδεμόνα του Leda Lisandro.

Το ταξίδι της περιπέτειας του Jou

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ο Jou είναι ένας εξαιρετικά πιστός σκύλος στην οικογένειά του. Μεταφέρθηκε από την Atafona (μια περιοχή του São João da Barra όπου ο ποταμός Paraíba do Sul εκβάλλει στον Ατλαντικό Ωκεανό) στο Campos λόγω ενός προβλήματος στο όσχεο.

Τον άφησαν σε ένα ασφαλές μέρος -το σπίτι των φίλων της Leda- για να υποβληθεί σε θεραπεία, να λάβει φαρμακευτική αγωγή και να ανακτήσει την υγεία του. Ένα πρωί του Ιουνίου, όμως, οι κάμερες ασφαλείας του δρόμου όπου διέμενε κατέγραψαν την πτήση της Jou.

Όμως η λαχτάρα μιλούσε πιο δυνατά. Μέσα σε λίγες μέρες που ήταν μακριά από τον ιδιοκτήτη του, κατάφερε να βγάλει το ελισαβετιανό κολάρο του (προστατευτικός εξοπλισμός για σκύλους και γάτες ώστε τα κατοικίδια να μην γλείφουν πληγές, να αφαιρούν ράμματα και επιδέσμους κ.λπ.) Στη συνέχεια, ο Joo πήδηξε πάνω από τον τοίχο του σπιτιού και βγήκε στο δρόμο.

Την επομένη το πρωί, οι φροντιστές συνειδητοποίησαν ότι ο Τζου είχε δραπετεύσει. Τότε άρχισε μια επώδυνη περίοδος αναζήτησης. Άλλωστε, εκτός από το ότι ήταν άρρωστη, η Τζου δεν γνώριζε τίποτα για τον Κάμπος.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τα πόδια και με αυτοκίνητα στη γύρω περιοχή, χωρίς επιτυχία. Οι εξορμήσεις για την αναζήτηση του σκύλου ήταν συνεχείς και οι υπεύθυνοι αναρτούσαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκέφτηκαν ακόμη και το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν αφίσες στα φανάρια της πόλης.

Ήταν τότε που η Eduarda Ribeiro, φίλη της οικογένειας, επιστρέφοντας από το São João da Barra στο Campos, είδε τον Jou στο δρόμο κοντά στη γειτονιά Degredo. Προσπάθησε να τον πλησιάσει, αλλά ο σκύλος φαινόταν ταραγμένος και ανήσυχος.

Αμέσως η Eduarda ειδοποίησε τον πρώην σύζυγο της Leda, ο οποίος επίσης ανησυχούσε και συμμετείχε ενεργά στην αναζήτηση του Jou. Η Leda λέει ότι η είδηση της εμφάνισης του σκύλου αντιπροσώπευε μια ανανέωση της ελπίδας: ήταν ζωντανός και προφανώς καλά, αν και εξακολουθούσε να είναι χαμένος.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι ο σκύλος κατάφερε να προσανατολιστεί χωρικά και να επιστρέψει στο σπίτι του στο São João da Barra. Πρόκειται για ένα ευθύγραμμο τμήμα της εθνικής οδού, αλλά δεν είχε τρόπο να ξέρει ποια κατεύθυνση να πάρει ή από ποιον να ζητήσει βοήθεια.

Η επιστροφή στο σπίτι

Όταν ο κηδεμόνας διαπίστωσε ότι η Jou προσπαθούσε να επιστρέψει στο σπίτι της στην παραλία Atafona. Είχε μετακομίσει στο Κάμπος, ελπίζοντας να βρει τον σκύλο στην πόλη – και αυτή είναι δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Αλλά ίσως το τριχωτό να προσπαθούσε απλώς να επιστρέψει στο σπίτι του.

Εν τέλει, στις 12/7, εννέα ημέρες μετά την απόδραση, ο γιος της Leda ξύπνησε τη μητέρα του με μια βιντεοκλήση. Το αγόρι είπε: “Μητέρα, ο Τζου επέστρεψε στο σπίτι. Είναι κάτω από τον πάγκο”. Ο κηδεμόνας έτρεξε πίσω στην Αταφόνα για να βρει την δραπέτισσα.

Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, η Λήδα έγραψε: “Θεέ μου, αυτό είναι απίστευτο. Έφυγε από το Κάμπο στις 3 Ιουνίου και έφτασε στο σπίτι μας στις 12 του μήνα. Είναι 40 χιλιόμετρα μακριά. Η μυρωδιά του θαλασσινού αέρα, ο βορειοανατολικός άνεμος και η νοσταλγία τον οδήγησαν”.

Το ξέσπασμα συνέχισε ο κηδεμόνας, εντελώς ανακουφισμένος με την είδηση της επανασύνδεσης: “Όμορφο ταξίδι, άκρως συμβολικό για μένα. Ποίηση στη ζωή. Αυτή η ιστορία πρέπει να ειπωθεί και θέλω να την πω”. Γρήγορα, η Λήδα έτρεξε να συναντήσει ξανά την καλύτερή της φίλη, έχοντας σηκώσει ένα τεράστιο βάρος από την πλάτη της.

Σε ένα τελευταίο post για το θέμα, η κηδεμόνας έγραψε: “Η τετράποδη αγάπη μου, η Jou, που τρώει σανδάλια, θυμώνει και πηδάει στους τοίχους, είναι σπίτι! Ήρθε σπίτι μόνος του, ταξίδεψε 40 χιλιόμετρα σε έναν επικίνδυνο δρόμο. Είσαι ένας θρύλος, η ζωή σου με κάνει ευτυχισμένη”.

Προκειμένου να ολοκληρώσει την ιστορία, η Leda ευχαρίστησε τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, τον καθολικό προστάτη των ζώων, στον οποίο πιστώνει ότι έφερε τον Jou σπίτι σώο και αβλαβή.

Με την προστασία του αγίου ή χωρίς αυτήν, η αλήθεια είναι ότι η Jou είναι ένας πανέξυπνος σκύλος. Έδειξε εξυπνάδα στο να βρει το δρόμο για το σπίτι του, αλλά κυρίως έδειξε την αγάπη που νιώθει για τον κηδεμόνα του, από τον οποίο δεν σκοπεύει να φύγει ποτέ.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top