Σκύλος γίνεται ο “μπαμπάς” σε χαμένα ορφανά παπάκια

Ο Φρεντ ο Λαμπραντόρ μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από ζώα όλων των μορφών και μεγεθών. Ως ο μόνιμος σκύλος του Κάστρου Mountfitchet στο Stansted του Essex, ενός ανακατασκευασμένου κάστρου των Νορμανδών, ο Fred υπήρξε μια ευγενική και στοργική παρουσία για όποιον επισκέφθηκε το τουριστικό αξιοθέατο.

Τώρα, στην ώριμη ηλικία των 10 ετών, τα πατρικά ένστικτα του Φρεντ τίθενται τελικά σε δοκιμασία.

Την Πέμπτη, το προσωπικό του κάστρου εντόπισε εννέα μικρά κίτρινα παπάκια να περιφέρονται άσκοπα στους πολυσύχναστους χώρους.

Η ιστορία του Fred

Η μητέρα των παπιών δεν βρέθηκε πουθενά, αν και πιστεύεται ότι μπορεί να την άρπαξε μια αλεπού λίγο μετά την εκκόλαψη των νεοσσών της. Χωρίς έναν γονέα να τα καθοδηγεί, οι πιθανότητες να επιβιώσουν τα παπάκια από το επικίνδυνο ταξίδι προς το νερό ήταν ελάχιστες.

“Η ομάδα ανησύχησε πολύ για τα παπάκια, αλλά η Φρεντ … τα πήρε αμέσως και από τότε τα προσέχει”, εξηγείται σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Ο Fred μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος και πιο τριχωτός από τη μαμά των παπιών, αλλά την τελευταία εβδομάδα αποδείχθηκε ιδανικός ανάδοχος γονέας.

“Μεγάλωσε μαζί με εμένα και τη σύζυγό μου Jo στο κάστρο και στο σπίτι μας με διασωθέντα ζώα”, δήλωσε στο The Dodo ο Jeremy Goldsmith, ιδιοκτήτης του κάστρου. “Είχαμε ακόμη και έναν σκίουρο στην κουζίνα για έξι μήνες που σώσαμε από την άκρη του δρόμου”.

Από τότε που τα χαμένα παπάκια γνωρίστηκαν με τον σκύλο, φαίνεται ότι έχουν αποτυπωθεί στον Fred, ακολουθώντας τον παντού. “Ο Fred τα συμπάθησε αμέσως και τα φροντίζει θαυμάσια”, δήλωσε ο Goldsmith, “ακόμα και να κολυμπάει στην τάφρο του κάστρου κάθε μέρα”.

Όταν τελειώνει κάθε μέρα, ο Φρεντ και τα παπάκια του κοιμούνται μαζί στο ίδιο καλάθι στο σπίτι.

Τα παπάκια βασίζονται στον Φρεντ για να τα κρατάει ασφαλή και ζεστά, και το λαμπραντόρ έχει συνηθίσει να έχει εννέα μικροσκοπικές σκιές.

“Ο Φρεντ έχει έναν τόσο τρυφερό τρόπο”, πρόσθεσε η Γκόλντσμιθ. “Είναι τόσο φυσικός πατέρας και γονιός”.

Ο Φρεντ πιθανότατα θα είναι ένας μπαμπάς που θα μείνει στο σπίτι για τους επόμενους δύο μήνες πριν τα παπάκια πετάξουν, ανεξαρτητοποιηθούν και γίνουν ικανά να πετάξουν με επάρκεια. Αν και η ανατροφή αυτής της οικογένειας είναι χρονοβόρα, ο Fred είναι σίγουρα έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

“[Έχει] ένα υπέροχο πατρικό ένστικτο και έχει πραγματικά συμπαθήσει και τα εννέα παπάκια”, δήλωσε η Goldsmith. “Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr