Σκύλος-ήρωας: Γερμανικός Ποιμενικός κολυμπάει για 11 ώρες και σώζει τον ιδιοκτήτη του την κατάλληλη στιγμή

by Μυρσίνη Καραμαούνα
σκύλος ήρωας

Η Heidi, ένας γερμανικός ποιμενικός από την Αυστραλία, επαινείται αφού βοήθησε να σωθεί η ζωή του ιδιοκτήτη της όταν βυθίστηκε το σκάφος του.

Το πρωί της Πέμπτης, οι αστυνομικοί στο Moreton Bay της Αυστραλίας ειδοποιήθηκαν για μια κατάσταση από έναν ψαρά, ο οποίος είχε εντοπίσει τη Heidi να κολυμπά στον κόλπο δίπλα σε ένα κουτί με εργαλεία, μια στολή και άλλα αντικείμενα που φαινόταν να προέρχονται από μια βάρκα που μάλλον βουλιάξει, σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

Η Heidi ανασύρθηκε γρήγορα από το νερό και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για εξετάσεις, ενώ η αστυνομία του Μπρίσμπεϊν ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης του ιδιοκτήτη της.

Ο ιδιοκτήτης του κουταβιού, ένας 63χρονος άνδρας, βρέθηκε “προσκολλημένος” σε μια βάρκα στον Κόλπο Μόρετον λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με το δελτίο. Ο άνδρας φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι το σκάφος έχασε ρεύμα το βράδυ της Τετάρτης και είχε γεμίσει με νερό.

Η Heidi, η οποία βρέθηκε να μην έχει τραυματιστεί από τον κτηνίατρο, είχε κολυμπήσει στο νερό για περίπου έντεκα ώρες ενώ περίμενε βοήθεια, ανέφερε η αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης της μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά δεν είχε σοβαρά τραύματα.

Ενώ περίμενε να επιστρέψει ο ιδιοκτήτης της από το νοσοκομείο, η Heidi απόλαυσε φαγητό και ξεκούραση στο αστυνομικό τμήμα – και μάλιστα ονομάστηκε τιμητικό αστυνομικό σκυλί.

“Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους βαρκάρηδες να προετοιμάζονται για το χειρότερο όταν βρίσκονται στο νερό”, δήλωσε ο αρχιφύλακας Jay Bairstow της Αστυνομίας Νερού του Μπρίσμπεϊν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. “Φοράτε πάντα [μια] προσωπική συσκευή επίπλευσης και βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός ασφαλείας σας [είναι] δοκιμασμένος και σε καλή κατάσταση”.

Πρόσθεσε: “Ευτυχώς υπήρξε αίσιο τέλος σε αυτή την έρευνα και η Heidi μπόρεσε να είναι η επίτιμη αστυνομικός μας για την ημέρα”.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr