Σκύλος ήρωας: Σκυλάκι σώζει 4χρονο κοριτσάκι αγνοούμενο στην έρημο της Σιβηρίας για 11 ημέρες

Ιστορίες Ζώων

Συγκλονιστική ιστορία με ένα σκυλάκι το οποίο κατάφερε να κρατήσει ασφαλές, και ζωντανό για 11 ημέρες ένα 4χρονο κοριτσάκι όπου αγνοούνταν στην έρημο της Σιβηρίας με τεράστιους κινδύνους για την ζωή της.

Η αρχή της ιστορίας

Όταν ο Rodion Chikitova έφυγε από το σπίτι του για να πάει ένα ταξίδι στο χωριό του , δεν είχε ιδέα ότι θα τον ακολουθούσε η μικρή του κόρη, Karina. Δεν σχεδίαζε να την πάρει μαζί του, αλλά εκείνη προσπάθησε να τον ακολουθήσει και χάθηκε στο δάσος. Ευτυχώς, το σκυλάκι της ήταν μαζί της.

Η μητέρα της Καρίνα σκέφτηκε ότι ο Ροντιόν την είχε πάρει μαζί του και έμαθε την τρομακτική αλήθεια μόνο όταν τον πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες αργότερα. Ξεκίνησε έρευνα στη Δημοκρατία της Σάχα, μια από τις πιο ψυχρές περιοχές της Σιβηρίας.

Τα πληρώματα έψαχναν από αέρος και ξηρά για πέντε ημέρες χωρίς ίχνη της. Μερικοί από τους άνδρες στο έδαφος αναγκάστηκαν ακόμη και να αποκρούσουν μια αρκούδα. Οι πιθανότητες να βρουν το κορίτσι και το σκυλάκι ζωντανά σε αυτές τις συνθήκες και τον καιρό γίνονταν όλο και πιο περιορισμένες. Αλλά μετά από εννέα μέρες, ο σκύλος επέστρεψε στο χωριό του κοριτσιού, το Όλομ.

Η συνέχεια της συγκλονιστικής ιστορίας

«Δύο μέρες πριν βρούμε την Karina, το σκυλάκι της επέστρεψε σπίτι. Αυτή ήταν η στιγμή που οι καρδιές μας πάγωσαν, γιατί πιστεύαμε ότι τουλάχιστον με το σκυλί της η Karina είχε πιθανότητες να επιβιώσει – η νύχτα στη Γιακουτία είναι κρύα και ορισμένες περιοχές έχουν ήδη πέσει σε μείον θερμοκρασίες», εξήγησε ο Afanasiy Nikolayev, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Δημοκρατίας Sakha.

«Αν αγκάλιαζε το σκυλάκι της, σκεφτήκαμε, αυτό θα της έδινε την ευκαιρία να μείνει ζεστή τις νύχτες και να επιβιώσει. Έτσι, όταν ο σκύλος της επέστρεψε, σκεφτήκαμε «αυτό είναι» – ακόμα κι αν ζούσε – οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες – τώρα σίγουρα θα είχε χάσει κάθε ελπίδα. Οι καρδιές μας πόνεσαν πραγματικά και βαθιά».

Αλλά ο σκύλος δεν επέστρεψε απλώς – ήρθε να πάρει τους ανθρώπους να τη βρουν. Οδήγησε τους διασώστες ακριβώς σε αυτήν. Η Καρίνα είχε κρυφτεί σε κάποιο ψηλό σημείο με γρασίδι, γι’ αυτό δεν μπορούσε να εντοπιστεί από ψηλά.

Η στιγμή που βρίσκουν το κοριτσάκι

«Ξαφνικά με τη βοήθεια του σκύλου είδαμε την Καρίνα να κάθεται στο γρασίδι. Πήγαμε κοντά της, της πήραμε λίγο τσάι και την πιάσαμε για να τρέξουμε πίσω στο αυτοκίνητο και στους γιατρούς», είπε ο Νικολάγιεφ. «Πήρα την Καρίνα η ίδια στο αυτοκίνητο και ήταν ανάλαφρη σαν πουλί. Ζύγιζε μόλις 10 κιλά – αλλά εκπληκτικά είχε τις αισθήσεις της».

Ως εκ θαύματος, το ταλαιπωρημένο κορίτσι υπέφερε μόνο από τσιμπήματα κουνουπιών και είχε μερικές γρατσουνιές στα πόδια της. Είπε στους διασώστες πώς επέζησε τρώγοντας μούρα και πίνοντας νερό από ρυάκια.

«Μπορούμε να πούμε ότι το μυαλό του κοριτσιού δεν τραυματίστηκε», είπε η Ekaterina Andreeva, ψυχολόγος της ομάδας. «Μιλάει, αντιδρά κανονικά στα πάντα γύρω της. Θυμάται τι της συνέβη».

Η κατάσταση της υγείας της σήμερα

Η Καρίνα αναρρώνει τώρα στο νοσοκομείο. Ελπίζει ότι ο ηρωικός σύντροφός της θα αντιμετωπιστεί σαν βασιλιάς.

‘Ήμουν πεπεισμένος ότι αυτό το σκυλάκι ήταν στο πλευρό του κοριτσιού από την αρχή, κρατώντας την ζεστή τη νύχτα, επειδή φοβόταν τα άγρια ζώα’, λέει ο Nikolayev.

“Σίγουρα πήγαινε στο δάσος με τη γιαγιά και τους γονείς της για να μαζέψει μούρα. Ίσως γι’ αυτό δεν φοβόταν το δάσος”, δήλωσε ο διασώστης Albert Semionov”. Η ίδια η Καρίνα είναι ένα κορίτσι με πολύ δυνατό χαρακτήρα. Αυτό είναι πιθανώς αυτό που τη βοήθησε να επιβιώσει”.

Η γιαγιά της Karina, Emma, ​​είπε ότι τα πρώτα λόγια της Karina στη Naida όταν επέστρεψε ήταν “Γιατί με άφησες;” Όμως εξαιτίας αυτού του υπέροχου σκύλου, επέζησε και βρέθηκε πριν συμβεί οτιδήποτε κακό. Έκανε μια πλήρη ανάκαμψη και, ως επί το πλείστον, δεν ενοχλήθηκε από την παραμονή τους.

Ο Nikolay Chochchasov εμπνεύστηκε από τη γενναιοδωρία του ζευγαριού και δημιούργησε ένα χάλκινο γλυπτό στις ομοιότητές τους. Η Karina γιόρτασε πρόσφατα τα έκτα της γενέθλια, περίπου την ίδια στιγμή που το ομοίωμα αποκαλύφθηκε από τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου Yakutsk, Nikolay Mestnikov.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top