Σκύλος ήρωας σώζει γάτα από βέβαιο θάνατο μέσα από φορητό ψυγειάκι

Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 41,6 C (107 βαθμοί Φαρενάιτ) όταν ο σκύλος Koda μύρισε κάτι ασυνήθιστο στην πρωινή βόλτα με τη μαμά του στο Fountain Hills της Αριζόνα ένα ζεστό Σαββατοκύριακο πριν λίγους μήνες. Το ζευγάρι περνούσε από το Fearless Kitty Rescue, όταν η Koda την οδήγησε σε ένα κόκκινο ψυγείο που κολλούσε έξω από μια μαύρη πλάτη σκουπιδιών που καθόταν στο παγκάκι δωρεών για τη διάσωση των ζώων.

Ο Koda δεν σταματούσε να μυρίζει την τσάντα, οπότε η κηδεμόνας του Koda άνοιξε το φερμουάρ και σοκαρισμένη είδε ένα ζευγάρι κίτρινα μάτια να την κοιτάζουν. Μια μαύρη γάτα, ευτυχώς ζωντανή, βρισκόταν μέσα!

Η Fearless Kitty Rescue εκτιμά ότι η καημένη η γάτα βρισκόταν σε αυτή την τρομερή δυσχερή θέση για αρκετές ώρες πριν εμφανιστεί ο σκύλος-συντηρητής της.

Έγραψαν στο Facebook:

“Περίπου στις 5:45 το πρωί του Σαββάτου, 26 Ιουνίου [2021], ένας σκύλος τη μύρισε! Η Koda… βρισκόταν στην πρωινή της βόλτα με τη μαμά της. Η Koda αντιλήφθηκε αμέσως ότι υπήρχε κάτι στο τυλιγμένο και εγκαταλελειμμένο ψυγείο και έτρεξε προς τα εκεί. Μέσα από μια σειρά γεγονότων και πολύ στοργικών ανθρώπων, αυτή η γατούλα σώθηκε”.

Ονόμασαν τη γάτα Juliane, ένα όνομα που όπως είπαν σημαίνει “Ατρόμητος” στα δανικά.

Η γάτα έχει ελεγχθεί από το Νοσοκομείο Ζώων El Dorado και η Julianne έχει μια μικρή μάζα στην ουρά της που θα χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

“Παρά τις συνθήκες που ζει, η Juliane είναι μια γλυκιά αγάπη και της αρέσει να γουργουρίζει και να δέχεται κατοικίδια”, έγραψαν. “Η FKR συνεργάζεται ενεργά με τις αστυνομικές αρχές σχετικά με αυτό το περιστατικό”.

Η διάσωση σκοπεύει να φροντίσει καλά την Juliane και θα θέσει τη γάτα προς υιοθεσία σε λίγες εβδομάδες. Η Juliane θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια σε έναν από τους μακροχρόνιους θετούς φροντιστές του FKR, ώστε να μπορέσει να αποσυμπιεστεί από τη δοκιμασία της και να βρεθεί σε ένα σπίτι, το οποίο θα είναι πολύ λιγότερο τρομακτικό γι’ αυτήν.

Και σίγουρα ανακουφίστηκαν που η Koda και η μαμά της έκαναν εκείνη την πρωινή βόλτα και ήρθαν μαζί μας όταν το έκαναν.

“Δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε αρκετά τον Koda, τη μαμά της και όλους τους ήρωες της Juliane που ήρθαν να τη σώσουν”, ανέφερε το FKR στο Facebook. “Ποιος ξέρει πόσο καιρό ήταν εγκαταλελειμμένη και πόσο περισσότερο θα μπορούσε να είχε επιβιώσει αν δεν την είχε βρει ο Koda”.

Πρόσθεσαν: “Οι ζωές των ζώων είναι τόσο πολύτιμες και μπορούμε όλοι μαζί να ενωθούμε για να τα σώσουμε. Όπως και στην ιστορία της Juliane, “χρειάζεται ένα χωριό””.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr