Σκύλος ουρλιάζει δίπλα σε τρύπα και αρνείται να φύγει μέχρι κάποιος να κοιτάξει μέσα

Ιστορίες Ζώων

Νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ο Willians Mollo Flores βγήκε έξω για να βγάλει το σκύλο του σε μια βραδινή βόλτα κοντά στο σπίτι του στη Χιλή, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έσωζε μια ζωή. Αλλά έκανε κάτι περισσότερο από αυτό. Έσωσε δύο.

Καθώς περνούσε από ένα παλιό εργοτάξιο, ο Flores παρατήρησε τον σκύλο του να τραβάει το λουρί προς μια κατεύθυνση εκτός του μονοπατιού τους. Ο Flores δεν άργησε να καταλάβει το γιατί.

Η ιστορία του Flores και η διάσωση του σκύλου

“Ο σκύλος μου με οδήγησε προς ένα εγκαταλελειμμένο κουτάβι”, δήλωσε ο Flores στο The Dodo. “Ο σκύλος ούρλιαζε πολύ”.

Αλλά, όπως αποδείχθηκε, το κουτάβι δεν προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή του Flores μόνο για δικό του καλό.

Το σημείο όπου βρισκόταν το εγκαταλελειμμένο κουτάβι ήταν σημαδεμένο με μια σειρά από βαθιές, ανοιχτές τρύπες. Και μέσα σε μία από αυτές βρισκόταν ένας άλλος σκύλος.

Ήταν παγιδευμένος.

Ξαφνικά, οι πράξεις του πρώτου σκύλου έβγαζαν νόημα.

“Ζητούσε βοήθεια”, είπε ο Flores. “Το αδελφάκι του ήταν μέσα σε μια τρύπα και δεν υπήρχε τρόπος να βγει μόνο του”.

Εδώ είναι μια αναλαμπή αυτής της συγκλονιστικής σκηνής:

“Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω”, είπε ο Flores. “Ήταν μια πολύ τεταμένη στιγμή. Αλλά έτρεξα στο σπίτι και άρπαξα νερό, φαγητό και σχοινί και στη συνέχεια ήρθα να βοηθήσω τον σκύλο. Σκαρφάλωσα στην τρύπα και κατάφερα να βγάλω το κουτάβι έξω”.

Μόλις βγήκε με ασφάλεια από την τρύπα, ο παγιδευμένος σκύλος έτρεξε αμέσως προς το αδελφάκι του, σαν να ήθελε να τον ευχαριστήσει για το ρόλο του στη διάσωσή του.

Τα σκυλιά έφαγαν την τροφή και ήπιαν το νερό που είχε φέρει ο Flores, αλλά ήταν ακόμα πολύ αδύναμα για να τον ακολουθήσουν στο σπίτι. Έτσι, ο Φλόρες έμεινε μαζί τους εκεί. Τις επόμενες τέσσερις ώρες, ζήτησε βοήθεια από άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκεί έμαθε για την κατάσταση η διασώστρια ζώων Valeska Torres Tapia. Παρόλο που τότε ήταν μεσάνυχτα, εκείνη έσπευσε στο σημείο – απαλλάσσοντας τον Flores από το σωτήριο πόστο του.

“Έφερα τα σκυλιά στο σπίτι”, δήλωσε η Tapia στο The Dodo. “Φοβόντουσαν, αλλά τους έδωσα όλη την αγάπη που μπορούσα να τους δείξω”.

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, η Tapia έκανε μπάνιο και περιποιήθηκε τα σκυλιά. Εκεί, μπορούσε να καταλάβει ότι η αφοσίωση μεταξύ τους, η οποία βοήθησε στη διάσωσή τους, ήταν κάτι που μοιράζονταν βαθιά.

“Είναι αχώριστα”, είπε η Tapia. “Είναι το πιο όμορφο πράγμα”.

Τα ονόμασε Angel και Salvador.

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές πώς τα σκυλιά κατέληξαν μόνα τους, με το ένα από αυτά παγιδευμένο σε μια τρύπα, η Tapia πιστεύει ότι είχαν εγκαταλειφθεί εκεί από τον υπεύθυνο ενός εκτροφείου κουταβιών.

Φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που ήξεραν ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν ήταν το ένα το άλλο.

“Αγκαλιάζουν το ένα το άλλο, φροντίζουν το ένα το άλλο και δεν αφήνουν το ένα το άλλο”, δήλωσε η Tapia. “Αυτά τα δύο μικρά είναι σαν σιαμαία δίδυμα, γιατί είναι πάντα αγκαλιά”.

Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τότε που ο Flores και ο σκύλος του έπεσαν πάνω στο απελπιστικό μέρος που είχαν εγκαταλειφθεί ο Angel και ο Salvador, αλλά έχουν ήδη βρει ένα παντοτινό σπίτι μαζί. Η Tapia αποφάσισε να υιοθετήσει η ίδια τα σκυλιά.

“Αφού διασώσω έναν σκύλο, προσπαθώ πάντα να τους βρω μια όμορφη οικογένεια”, δήλωσε. “Αλλά ξέρω ότι θα ήταν δύσκολο για τον Angel και τον Salvador να βρουν μια οικογένεια, αφού είναι αχώριστοι. Δεν μπορούν να χωριστούν. Έτσι, θα τους κρατήσω – και θα τους δώσω περισσότερη αγάπη από όση θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top