Σκύλος παραμένει για ώρες δίπλα σε μια τρύπα γαβγίζοντας μέχρι να έρθει κάποιος για βοήθεια

by Έφη Αθανασίου

Πρόκειται για την ιστορία δύο σκυλιών που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια, καθώς ένα από τα δύο ήταν εγκλωβισμένο και τελικά σώθηκαν και σήμερα ζουν ευτυχισμένα.

Στις αρχές του μήνα, καθώς ο Willians Mollo Flores βγήκε για να πάει το σκύλο του σε μια βραδινή βόλτα κοντά στο σπίτι του στη Χιλή, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έσωζε μια ζωή. Έκανε όμως περισσότερα από αυτό. Έσωσε δύο.

Την ώρα που περνούσε από ένα παλιό εργοτάξιο, ο Φλόρες παρατήρησε τον σκύλο του να τραβάει το λουρί προς μια κατεύθυνση έξω από το μονοπάτι τους. Δεν άργησε ο Φλόρες να καταλάβει γιατί.

«Ο σκύλος μου με οδήγησε προς ένα εγκαταλελειμμένο κουτάβι». «Ο σκύλος ούρλιαζε πολύ».

Αλλά, όπως αποδείχθηκε, το σκυλάκι δεν προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή του Flores μόνο για χάρη του.

Το σημείο όπου στεκόταν το εγκαταλελειμμένο σκυλάκι είχε πολλές βαθιές, ανοιχτές τρύπες. Και μέσα σε μία από αυτές ήταν ένας άλλος σκύλος.

Ήταν παγιδευμένος.

Ξαφνικά, όλες οι ενέργειες του πρώτου σκύλου είχαν νόημα .

«Ζητούσε βοήθεια», είπε ο Φλόρες. «Ο αδερφός του ήταν σε μια τρύπα και δεν υπήρχε περίπτωση να βγει μόνος του».

Ακολουθεί μια γεύση από αυτή τη θλιβερή σκηνή:

«Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω», είπε ο Φλόρες. «Ήταν μια πολύ τεταμένη στιγμή. Αλλά έτρεξα σπίτι και άρπαξα νερό, φαγητό και σκοινί και μετά ήρθα να βοηθήσω το σκυλί. Κατέβηκα στην τρύπα και κατάφερα να βγάλω το σκυλάκι έξω».

Η επιτυχής διάσωση και η υιοθεσία τους

Μόλις βγήκε με ασφάλεια από την τρύπα, ο παγιδευμένος σκύλος έτρεξε αμέσως στον αδερφό του, σαν να τον ευχαριστούσε για τον ρόλο του στη διάσωσή του.

Τα σκυλιά έφαγαν το φαγητό και ήπιαν το νερό που είχε φέρει ο Φλόρες, αλλά ήταν ακόμα πολύ αδύναμα για να τον ακολουθήσουν σπίτι. Έτσι, ο Φλόρες έμεινε μαζί τους εκεί. Τις επόμενες τέσσερις ώρες, ζήτησε βοήθεια από άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκεί έμαθε την κατάσταση ο διασώστης ζώων Valeska Torres Tapia. Αν και τότε ήταν μεσάνυχτα, έτρεξε ακόμα στο σημείο – απαλλάσσοντας τον Φλόρες από τη ναυαγοσωστική του θέση.

«Πήρα τα σκυλιά στο σπίτι», είπε η Tapia. «Φοβήθηκαν, αλλά τους έδωσα όλη την αγάπη που μπορούσα να τους δείξω».

Η Τάπια έκανε μπάνιο και περιποιήθηκε τα σκυλιά. Εκεί, μπορούσε να πει ότι η πίστη μεταξύ τους, η οποία βοήθησε στη διάσωσή τους, ήταν κάτι που μοιράζονταν βαθιά.

«Είναι αχώριστοι», είπε η Τάπια. «Είναι το πιο όμορφο πράγμα».

Τους ονόμασε Άγγελο και Σαλβαδόρ.

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές πώς τα σκυλιά κατέληξαν μόνα τους, με ένα από αυτά παγιδευμένο σε μια τρύπα, η Tapia πιστεύει ότι είχαν εγκαταλειφθεί εκεί από τον χειριστή ενός μύλου για κουτάβια .

Φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που ήξεραν ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν ήταν ο ένας τον άλλον.

«Αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον, φροντίζουν ο ένας τον άλλον και δεν αφήνουν ο ένας τον άλλον», είπε η Τάπια. «Αυτά τα δύο μικρά είναι σαν ενωμένα δίδυμα, γιατί είναι πάντα αγκαλιά».

Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τότε που ο Flores και ο σκύλος του βρέθηκαν στο απελπιστικό μέρος που είχαν εγκαταλειφθεί ο Angel και ο Salvador, αλλά έχουν ήδη βρει ένα για πάντα μαζί. Η Tapia αποφάσισε να υιοθετήσει η ίδια τα σκυλιά.

«Μετά τη διάσωση ενός σκύλου, προσπαθώ πάντα να τους βρω μια όμορφη οικογένεια», είπε. “Αλλά ξέρω ότι θα ήταν δύσκολο για τον Άντζελ και τον Σαλβαδόρ να βρουν οικογένεια αφού είναι αχώριστοι. Δεν μπορούν να χωριστούν. Έτσι, θα τους κρατήσω – και θα τους δώσω περισσότερη αγάπη από ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.”

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr