Σκύλος παρηγορεί εργαζόμενους νοσοκομείου που τη χρειάζονται περισσότερο

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Η Wynn είναι μόλις ενός έτους, αλλά όταν μεγαλώσει αρκετά, θα εκπαιδευτεί από την οργάνωση Canine Companions for Independence για να γίνει σκύλος βοήθειας για κάποιον με αναπηρία. Μέχρι τότε, εκπαιδεύεται και κοινωνικοποιείται από την εκπαιδεύτρια κουταβιών Susan Ryan – αλλά έχει ακόμα μια πολύ σημαντική δουλειά να κάνει.

Από τη στιγμή που η Ryan γνώρισε την Wynn, ήξερε ότι ήταν ένας ιδιαίτερος σκύλος. Είναι τόσο γλυκιά και παιχνιδιάρα και δεν έχει συναντήσει ποτέ μια πρόκληση που να μην μπορεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει.

Η ιστορία της Wynn

“Έχω δύο δικά μου Labs στο σπίτι και πάντα τους κάνει αιφνιδιαστικές επιθέσεις”, δήλωσε η Ryan στο The Dodo. “Μόλις φορέσει το γιλέκο της, όμως, είναι όλο δουλειά”.

Η Ryan εργάζεται ως γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Rose Medical Center στο Ντένβερ του Κολοράντο και για να βοηθήσει στην εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση της Wynn, άρχισε να παίρνει το κουτάβι μαζί της στο νοσοκομείο μερικές φορές. Ο Wynn αγαπάει πάντα να επισκέπτεται το νοσοκομείο – αλλά όταν η επιδημία του κοροναϊού άρχισε να γίνεται θέμα στις ΗΠΑ, έγινε σαφές ότι ο Wynn θα μπορούσε να καλύψει έναν σημαντικό ρόλο στο νοσοκομείο.

Καθώς η επιδημία του κοροναϊού συνεχίζεται, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζονται νυχθημερόν για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Δουλεύουν τόσο σκληρά και σίγουρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λίγη υποστήριξη, και η Wynn είναι εκεί γι’ αυτούς, λειτουργώντας ως σκύλος θεραπείας ειδικά για όλους τους εργαζόμενους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια στιγμή για να αποσυμπιεστούν μέσα σε όλο αυτό το χάος.

Η Ράιαν εργάζεται επίσης σκληρά στο νοσοκομείο, και παρόλο που βλέπει τον Wynn στο σπίτι, βρήκε μια στιγμή στη βάρδια της πρόσφατα για να αφήσει τον Wynn να την παρηγορήσει. Το ζευγάρι κάθισε μαζί στο πάτωμα του νοσοκομείου και η Wynn ακούμπησε στην ανάδοχη μαμά της, σαν να ήθελε να την ευχαριστήσει που φροντίζει τόσο καλά τόσο την ίδια όσο και όλους τους ασθενείς του νοσοκομείου.

“Μας παρηγορεί σίγουρα”, είπε ο Ράιαν.

Κάποια στιγμή, η Wynn θα προχωρήσει και θα γίνει σκύλος βοήθειας για κάποιον άλλον που τη χρειάζεται, αλλά προς το παρόν, θα συνεχίσει να βοηθάει στο νοσοκομείο με τη μαμά της και όλοι είναι τόσο ευγνώμονες που την έχουν εκεί.

“Όταν μπαίνω σε μια βάρδια, το προσωπικό λάμπει”, δήλωσε ο Ράιαν. “Αλλά είναι για την Wynn, όχι για μένα”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr