Σώθηκαν: Βρέθηκαν πέντε νεογέννητα γατάκια με τον ομφάλιο λώρο τους σε ένα δεμάτι σανό

Η αγάπη για τα ζώα δεν γνωρίζει όρια και αυτό φάνηκε και πάλι, όταν βρέθηκαν πέντε νεογέννητα γατάκια σε ένα φορτηγό μεταφοράς σανού. Μέσα στο κιβώτιο με το σανό, οι μικροί αυτοί θησαυροί ήταν άβολα και σε κίνδυνο, αλλά οι άνθρωποι που τους βρήκαν δεν δίστασαν να ενεργήσουν για να τους σώσουν. Η συγκινητική ιστορία αυτή μας υπενθυμίζει ότι η ευαισθησία και η προσοχή στα αδύναμα πλάσματα του κόσμου μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στις ζωές τους.

Η εύρεση και η διάσωση

Όταν ένα φορτηγό μεταφοράς αγροτικών προϊόντων βγήκε στο δρόμο με προορισμό τη Βιρτζίνια, ο οδηγός δεν είχε ιδέα ότι μετέφερε ειδικό φορτίο.

Τι βρήκαν μέσα στο σανό;

Όταν το φορτηγό έφτασε στον προορισμό του, ανακαλύφθηκε ότι μέσα σε ένα από τα δεμάτια σανού που μετέφερε υπήρχαν πέντε νεογέννητα γατάκια.

Τα νεογέννητα γατάκια ήταν μόλις λίγων ημερών, στην πραγματικότητα είχαν ακόμη συνδεδεμένο τον ομφάλιο λώρο τους. Δυστυχώς, δεν υπήρχε τρόπος να εντοπίσουν τη μητέρα, καθώς το φορτηγό είχε ήδη διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Ο οδηγός έδρασε γρήγορα και επικοινώνησε με την SPCA στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Εκείνοι ανέλαβαν τα γατάκια και άρχισαν να αναζητούν ανάδοχο σπίτι. Τους δόθηκε το συλλογικό όνομα “γατάκια από μπάλες σανού”.

Νεογέννητα γατάκια: Το ανάδοχο σπίτι τους

Επικοινώνησαν με τη Sara Sewell, η οποία είχε φιλοξενήσει πολλά νεογέννητα γατάκια στο παρελθόν και ευτυχώς μπόρεσε να τα αναλάβει. Γνώριζε ότι η φροντίδα τόσο νεαρών γατάκια ήταν μια δουλειά όλο το εικοσιτετράωρο.

Τόσο μικρά γατάκια πρέπει να τα ταΐζεις κάθε δύο ώρες, πρέπει επίσης να είσαι η μαμά τους τρίβοντας την κοιλιά τους για να λειτουργήσει σωστά το πεπτικό τους σύστημα – και μετά φυσικά πρέπει να καθαρίζεις τα κακά τους!

Η Sara εξήγησε ότι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ζεστασιά, αν τα νεογέννητα γατάκια κρυώνουν δεν θα φάνε, και πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το γάλα έχει τη σωστή θερμοκρασία.

Το να παρακολουθείτε το βάρος τους είναι επίσης σημαντικό, δείχνει ότι τρέφονται σωστά και θα δείξει αν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Όλη η οικογένεια της Sara συνέβαλε στη φροντίδα των νεογέννητων γατιών, είναι μια συνεχής διαδικασία που διαρκεί περίπου οκτώ εβδομάδες.

Όταν τα γατάκια έπρεπε να ενηλικιωθούν (περίπου οκτώ εβδομάδων), η SPCA τα έθεσε προς υιοθεσία και όλα υιοθετήθηκαν γρήγορα σε αγαπημένα παντοτινά σπίτια.

Δεν γνώριζαν ότι η ζωή τους είχε ξεκινήσει με έναν τόσο ασυνήθιστο τρόπο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr