Σπάραξε η καρδιά μας: Σκύλος τρέχει πίσω από το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε

by Έφη Αθανασίου

Το σημερινό άρθρο, σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε πως είναι να “πετάτε” κάποιον στο δρόμο, που έχετε περάσει πολλές στιγμές μαζί του.. Όπως θα δείτε στην συνέχεια, ένας ιδιοκτήτης, παρατάει τον αγαπημένο φίλο του, χωρίς να τον νοιάζει. Η σπαρακτική ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της εγκατάλειψης.

Η στιγμή που ο σκύλος ψάχνει το αφεντικό του

Κάπου στο Μεξικό, ένας ιδιοκτήτης σκύλου, αποφάσισε να αφήσει στο δρόμο τον σκύλο του και να φύγει χωρίς να τον νοιάζει, χωρίς να θυμάται πως ο αγαπημένος του φίλος, ήταν πάντα δίπλα του.

Όπως βλέπετε στο βίντεο, το σκυλί δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και σαν πιστός φύλακας του ανθρώπου συνεχίζει να ακολουθεί το αφεντικό του, που αμέριμνος φεύγει από το σημείο.

Άραγε πως νιώθουν οι τετράποδοι φίλοι μας, όταν τους φερόμαστε σκάρτα; Τα συμπεράσματα δικά σας..

Δείτε το video

Πως να αντιμετωπίσετε την απώλεια του σκύλου σας

Όταν πεθάνει ένα ζώο, πρέπει να διαλέξετε τι θα κάνετε με το σώμα του. Μερικές φορές, ίσως είναι πιο εύκολο να αφήσετε το ζώο στη κλινική ή στο κτηνίατρο, που συνεργάζεται με διαχείρηση νεκρών ζώων.

Η ταφή του ζώου στο κήπο ή σε κάποιο κοντινό βουνό, μπορεί να θεωρηθεί παράνομη και με κίνδυνο μόλυνσης πηγών κλπ.

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια μικρή τελετή, σαν κηδεία, να πείτε ένα τελευταίο αντίο, ένα ποίημα ή να αφήσετε λουλούδια. Κάντε ό,τι νιώθετε και μην αισθάνεστε ντροπή.

Η επιλογή του νεκροταφείου ζώων ή αποτεφρωτηρίου σας προσφέρει μία ασφαλή διαδικασία.

Πως να επικοινωνήσετε την απώλεια

Αν είστε γονιός, είστε ο μόνος κατάλληλος να κρίνει τι πληροφορίες θα δώσετε στα παιδιά σας για το θάνατο και την απώλεια του ζώου. Μην τα υποτιμήσετε όμως. Μπορεί να δείτε ότι αν είστε ειλικρινής με τα παιδιά σας, θα μπορέσουν να καταλάβουν το θάνατο, τις φοβίες τους γι αυτόν και το τι σημαίνει.
Η ειλικρίνεια είναι σημαντική. Αν πείτε ότι το ζώο σας »κοιμήθηκε», πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν την διαφορά από τον κανονικό, καθημερινό ύπνο. Μην πείτε ποτέ ότι το ζώο έφυγε ή χάθηκε, γιατί τα παιδιά μπορεί να νιώθουν ενοχές ότι του έκαναν κάτι που δεν έπρεπε και θα περιμένουν με αγωνία να γυρίσει κάποτε. Αυτό επίσης θα δυσκολέψει τα παιδιά να δεχτούν ένα νέο ζώο, αν πάρετε. Κάντε σαφές ότι το ζωάκι αυτό δεν θα ξαναγυρίσει αλλά είναι ευτυχισμένο εκεί που είναι και δεν πονά.

Μην κριτικάρετε το παιδί σας αν κλάψει, μην του πείτε να είναι »δυνατό» και να μην στεναχωριέται. Να είστε ειλικρινής και με την δική σας θλίψη, μην την κρύψετε. Γιατί τότε και τα παιδιά θα κρύψουν την θλίψη τους κι αυτό δεν είναι καλό. Συζητείστε το θέμα, όλη η οικογένεια μαζί και δώστε στον καθένα την ευκαιρία να δουλέψει με τον πόνο του, στο ρυθμό που εκείνος μπορεί.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr