Στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή: Γυναίκα ακούει το νιαούρισμα αδέσποτης γάτας που βρισκόταν σε θάμνους και την υιοθετεί

by Μ. Καραμάνδου

Ένα μικρό αδέσποτο γατάκι βγήκε από τους θάμνους και έτρεξε προς το μέρος μιας νεαρής γυναίκας, νιαουρίζοντας δυνατά για βοήθεια.

Στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή

Η Cassie από την Καλιφόρνια καθάριζε τους στάβλους των αλόγων όταν άκουσε έναν θόρυβο που έμοιαζε με ζώο. “Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πουλί, αλλά παρατήρησα το άλογο στο τέλος, που κοιτούσε τους θάμνους”, είπε η Cassie.

“Καθώς πλησίαζα, συνειδητοποίησα ότι ήταν νιαουρίσματα. Φώναζε με την καρδιά της”.

Όταν η Cassie φώναξε το γατάκι, αμέσως ένα μικροσκοπικό calico βγήκε από έναν θάμνο και έτρεξε κατευθείαν προς το μέρος της. Μόλις η Cassie την πήρε στα χέρια της, το γατάκι άρχισε να κουνάει τα πατουσάκια του. Στη συνέχεια, την έγλυφε σαν να έψαχνε για γάλα.

Το γατάκι ήταν βρόμικο και πεινασμένο

“Την πήρα μαζί μου και καθώς προσπαθούσα να γεμίσω ένα μπολ, άρχισε να πίνει από το νερό που έπεφτε στο έδαφος από το λάστιχο”, πρόσθεσε η Cassie.

Το γατάκι ήταν βρόμικο και πεινασμένο, οπότε η Cassie έβαλε το λάστιχο κοντά του και το άφησε να πιει όσο ήθελε η καρδούλα του. Πήρε μια κονσέρβα υγρής τροφής από το αυτοκίνητό της, που ήταν για τις δικές της γάτες, και έφτιαξε ένα γρήγορο γεύμα για το πεινασμένο γατάκι.

“Το έφαγε τόσο γρήγορα. Ήταν αδύνατη και γεμάτη ψύλλους”, μοιράστηκε η Cassie. “Τελείωσα με τις δουλειές μου και πήγα σπίτι μαζί της”.

Στη γάτα calico έγινε ένα απαραίτητο μπάνιο για να απομακρυνθούν οι ενοχλητικοί ψύλλοι. Μετά τη μακρά δοκιμασία, ήταν εξαντλημένη και κοιμήθηκε βαθιά όλη τη νύχτα στην άνεση ενός ζεστού κρεβατιού. “Νομίζω ότι ήξερε ότι ήταν επιτέλους ασφαλής και μπορούσε να ξεκουραστεί ήρεμα”.

Το επόμενο πρωί, η Cassie ξύπνησε ως ένα χαρούμενο, ζωηρό γατάκι, το οποίο έτρεχε γύρω γύρω και προσπαθούσε να παίξει. “Ήταν γενναία, ατρόμητη και περιπλανιόταν παίζοντας όλα τα άλλα κατοικίδια μου”.

Η παιχνιδιάρικη πλευρά της

Μέσα σε δύο ημέρες, το γατάκι απέκτησε ξανά την αυθάδεια και τη γατίσια συμπεριφορά του και δεν δίστασε να το δείξει στα μεγαλύτερα ζώα του σπιτιού. Παρά το γεγονός ότι ήταν το μικρότερο, συμπεριφερόταν σαν αφεντικό.

Τις επόμενες ημέρες, το γατάκι απέκτησε απίστευτη όρεξη και δεν σπατάλησε ούτε μια μπουκιά φαγητού. Δέθηκε πολύ με την ανθρώπινη μαμά του και δεχόταν τα χάδια της γουργουρίζοντας.

“Τώρα πια είναι υγιής. Της αρέσει να παίζει και να παλεύει με τις άλλες γάτες μου, παρόλο που είναι ακόμα τόσο μικροσκοπική”, δήλωσε η Cassie.
“Δεν έχω ιδέα πώς κατέληξε σε αυτόν τον θάμνο. Γύριζα πίσω για τρεις μέρες για να βεβαιωθώ ότι η μαμά ή άλλα γατάκια δεν ήταν τριγύρω και δεν βρήκα ποτέ άλλα”, είπε η Cassie.

“Ήταν πολύ τυχερή εκείνη τη μέρα και ήμουν σίγουρα στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή”.

Το μικρό πρώην αδέσποτο έχει εξελιχθεί σε ένα στοργικό γατάκι. Έχει πάρει βάρος και έχει βρει την ενέργειά του. Η προσωπικότητά της λάμπει.

Είναι προσκολλημένη στην ιδιοκτήτριά της και την ακολουθεί παντού

Το γατάκι τα πάει περίφημα με όλες τις γάτες και τους σκύλους στο σπίτι. Λατρεύει τη μεγάλη της οικογένεια.

“Είναι ασφαλής και ευτυχισμένη και θα έχει την καλύτερη ζωή. Την ονόμασα Charm, από το Lucky Charm (γούρι)”, δήλωσε η Cassie.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr