Συγκίνηση: Γέρικος σκύλος αρχίζει να κουνάει την ουρά του μόλις ακούει μια ευγενική φωνή

Ιστορίες Ζώων

Όταν ένας ηλικιωμένος σκύλος ονόματι Holden εμφανίστηκε σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων στη Τζόρτζια, ήταν σχεδόν τελείως καταπονημένος.

Όμως μέσα σε λίγες μέρες, το σκυλάκι θα σηκωνόταν στα πίσω πόδια του, πρόθυμο να δώσει φιλιά.

Η ιστορία του Holden

Η θαυμαστή ιστορία επιβίωσης του Holden ξεκίνησε όταν εμφανίστηκε στο καταφύγιο, εμφανώς παραμελημένος και πεινασμένος. Παρόλο που ήταν ασταθής και νευρικός, όποτε έβλεπε οποιοδήποτε μπολ με φαγητό στο καταφύγιο, ακόμα και γατοτροφή, προσπαθούσε να το καταβροχθίσει. Ο Holden ζύγιζε 25 κιλά, περίπου 15 κιλά κάτω από το κανονικό του βάρος.

Το φτωχό κουτάβι είχε μόλις κατασχεθεί από την αστυνομία – είχε γίνει έφοδος για ναρκωτικά στο σπίτι που συνήθιζε να αποκαλεί σπίτι του. Έτσι κατέληξε στο καταφύγιο – αλλά το καταφύγιο ήταν ήδη τόσο υπερπλήρες που δεν είχε χώρο γι’ αυτόν. Ο Holden βρισκόταν σε αδιέξοδο, τυλιγμένος σε μια κουβέρτα στο χώρο υποδοχής, περιμένοντας ενώ το προσωπικό του καταφυγίου ζητούσε επειγόντως βοήθεια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για να τρομάξουν ένα φτωχό σκυλάκι, συν τοις άλλοις, οι άνθρωποι επρόκειτο να ανακαλύψουν ότι ο Holden είχε κάτι μέσα στο σώμα του που θα μπορούσε να τον σκοτώσει αργά.

Στον κτηνίατρο, οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν έναν όγκο 7 κιλών που είχε σφηνωθεί στο σώμα του Holden, καθιστώντας τον δύσκολο ακόμη και να φάει οτιδήποτε.

Εντελώς εκπληκτικά, όμως, παρά τα όσα είχε περάσει, η ουρά του Holden εξακολουθούσε να ανταποκρίνεται με ένα ενθουσιώδες κούνημα της μικρής του ουράς ακόμα και στις πιο μικρές χειρονομίες καλοσύνης.

Ένα βίντεο δείχνει τον Holden μόλις ξύπνησε από την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Και παρόλο που το κεφάλι του είναι κατεβασμένο και είναι σαφώς αποπροσανατολισμένος, το άκουσμα μιας ευγενικής φωνής κάνει την ουρά του να κουνιέται αμέσως.

Αυτή η έμφυτη θετικότητα θα βοηθήσει τον Holden να κάνει τεράστια βήματα τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο μεγάλο βήμα ήταν να φύγει οριστικά από το υπερπλήρες καταφύγιο, κάτι που ευτυχώς κανόνισε η Releash Atlanta.

Μια εθελόντρια ονόματι Ashley παρέλαβε τον Holden και όταν εκείνος έδειχνε λυπημένος και ηττημένος ταξιδεύοντας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της, τον αγκάλιασε και έβγαλε μερικές selfies μαζί του για να του φτιάξει το κέφι.

Το δεύτερο βήμα ήταν να του αφαιρεθεί ο όγκος και στη συνέχεια να αναρρώσει στο ευτυχισμένο ανάδοχο σπίτι του. Ευτυχώς, η Melissa Lentz, μια έμπειρη ανάδοχη μαμά για φοβισμένα σκυλάκια, έγινε η σωτήρια χάρη του Holden και η οικογένειά της τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες.

To τέλος της ιστορίας

Ο Holden γνώρισε την κόρη της Lentz καθώς και τα εννέα σκυλάκια που ζουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι της Lentz. Και ο Holden έχει ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο – έδειξε ότι η όρεξή του για ζωή είναι πλήρως ανέπαφη, όπως και η όρεξή του για φαγητό.

“Τον ταΐζω ΟΛΗ την ώρα”, δήλωσε η Lentz στο The Dodo, προσθέτοντας ότι είναι ο πιο γλυκός τύπος. Αλλά το ταξίδι του Holden δεν έχει τελειώσει. Ο όγκος έπρεπε να υποβληθεί σε βιοψία για να διαπιστωθεί αν είναι καρκινικός. Και ο Holden θα εξακολουθεί να ψάχνει για ένα παντοτινό σπίτι, όταν θα είναι έτοιμος, παρά την μεγάλη του ηλικία και τα προβλήματα υγείας του.

Όπως κάνει με πολλά από τα ανάδοχα σκυλιά της, η Lentz κρατάει ενήμερους τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους της που αγαπούν τα σκυλιά στο Facebook. Μια ενημέρωση από την περασμένη εβδομάδα έδειχνε ένα βίντεο με τον Holden να μαθαίνει να σφίγγει τα χέρια. “Μπορεί να είναι γέρος και μπορεί να έχει ή να μην έχει καρκίνο (η βιοψία δεν έχει βγει ακόμα)”, έγραψε η Lentz, “αλλά κάποιος θα είναι ΠΟΛΥ τυχερός που θα έχει αυτό το σκυλί”.

Αυτή την εβδομάδα, ήρθαν κάποια καλά νέα από το κτηνιατρείο: Οι προκαταρκτικές εξετάσεις στον όγκο του Holden δείχνουν ότι είναι πιθανότατα καλοήθης.

Ο Holden χρειάζεται ακόμη κάποια επιδιόρθωση – θα πρέπει να πάει στον οδοντίατρο και να στειρωθεί – αλλά το κουτάβι του οποίου η κουνιστή ουρά έδειξε πόσο θετικός μπορεί να είναι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, παίρνει επιτέλους μια γεύση από την καλή ζωή. Και αυτό του δίνει ένα ελατήριο στο βήμα που πιθανότατα θα έχει για το υπόλοιπο της ζωής του. Χρειάστηκε μόνο λίγη καλοσύνη.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top