Συγκινητική επανένωση: Γυναίκα δεν πίστευε ότι θα έβλεπε ποτέ ξανά το κλεμμένο Husky της

Ιστορίες Ζώων

Ένας πιστός σκύλος μόλις επανενώθηκε με τον αγαπημένο του άνθρωπο, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να τον ψάχνει παρόλο που εξαφανίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Και η ιστορία του πώς κατάφεραν να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον δεν είναι τίποτα λιγότερο από επική.

Η ιστορία της Mares

Το husky μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή της Kameroun Mares σε μια εποχή που χρειαζόταν περισσότερο αγάπη και συντροφιά.

Η Mares υποβαλλόταν σε θεραπεία για οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Αμέσως μετά τη χημειοθεραπεία που έκανε το καλοκαίρι του 2013 γνώρισε τον νεαρό σκύλο και αποφάσισε να τον κάνει μέλος της οικογένειάς της.

Τον ονόμασε Semper Fidelis – “Πάντα πιστός” στα λατινικά – και τον φώναζε Semper για συντομία.

“Ήταν πάντα πιστός σε μένα”, δήλωσε η Mares στο The Dodo. Αλλά όσο πιστός κι αν ήταν ο Semper, κάτι κατάφερε να χωρίσει τη Mares και τον αγαπημένο της σκύλο.

Το 2016, η Mares έπρεπε να μεταβεί στην Καλιφόρνια από τη Φλόριντα για περαιτέρω ιατρικές θεραπείες και η τότε συγκάτοικός της συμφώνησε να αναλάβει τη φροντίδα του Semper. Όμως η Mares έλαβε ένα τηλεφώνημα που δεν περίμενε ποτέ. “Μου είπε η πρώην συγκάτοικός μου ότι αγνοείται”, δήλωσε η Mares.

Όταν επέστρεψε, έψαξε παντού για τον Semper. Όταν αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Καλιφόρνια αργότερα εκείνο το έτος, συνέχισε να επικοινωνεί με καταφύγια στη Φλόριντα.

“Για ένα χρόνο, συνέχισα να ψάχνω ενώ βρισκόμουν στην Καλιφόρνια, αναρτώντας φυλλάδια μέσω ιστοσελίδων για κατοικίδια ζώα, τηλεφωνώντας σε 15 κτηνιατρεία γύρω από το μέρος που ζούσα εκεί για εκείνον, τηλεφωνώντας στις ανθρωπιστικές οργανώσεις για εκείνον, σε καταφύγια”, δήλωσε η Mares. “[Έβαλα] πληροφορίες γι’ αυτόν στο Facebook, σε φόρουμ για χαμένα σκυλιά, σε σελίδες και ομάδες. Κάθε μέρα περίμενα ένα τηλεφώνημα για κάποιον που θα τον έβρισκε … Το μικροτσίπ του είναι καταχωρημένο σε μένα από τότε που ήταν 3 μηνών [ηλικίας] … όμως δεν έλαβα τίποτα. Ανησυχούσα πολύ γι’ αυτόν και μου έλειπε πολύ”.

Τότε ήταν που η Mares αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Ζήτησε από μια ιδιωτική ντετέκτιβ, την Ana Campos, να τη βοηθήσει να εντοπίσει τον αγαπημένο της σκύλο.

“Είχε αγοράσει μια ισόβια εγγραφή με το AKC Reunite”, δήλωσε η Campos στο The Dodo. “Ένα χρόνο μετά από αυτό κάποιος της πρότεινε να ελέγξει ξανά το τσιπ της AKC Reunite. Έτσι, πήγε στην ανθρωπιστική κοινωνία τον Μάιο του 2017 και εκείνοι έλεγξαν online … Τότε ήταν που ανακάλυψε ότι ένα χρόνο νωρίτερα, στις 11 Απριλίου 2016, μια γυναίκα πρόσθεσε το όνομά της στο τσιπ της Semper”.

Προφανώς, η άλλη εταιρεία μικροτσίπ δεν έλεγξε να δει αν ένας ιδιοκτήτης ήταν ήδη καταχωρημένος στο τσιπ του Semper. Ο Campos ανακάλυψε ότι κάποιος είχε βάλει τον Semper στο Craigslist προς πώληση για 200 δολάρια και γι’ αυτό δεν είχε εμφανιστεί ποτέ, παρά τις έρευνες του Mares.

Τελικά, μόλις τις προάλλες, ο Semper επανενώθηκε με τον Mares – και τόσο ο σκύλος όσο και ο Mares ήταν συγκλονισμένοι από τη συγκίνηση. Η Mares ξέσπασε σε δάκρυα χαράς και ο Semper ήταν τόσο ενθουσιασμένος που δεν μπορούσε να σταματήσει να χοροπηδάει.

“Το γεγονός ότι μπόρεσα να παίξω ρόλο σε αυτή την επανένωση και να είμαι παρούσα ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου”, δήλωσε ο Campos.

Ο Semper έχει επανενταχθεί πολύ καλά στην οικογένειά του, κάνει μεγάλες βόλτες στη νέα του γειτονιά στην Καλιφόρνια και μαθαίνει τα κατατόπια με τον Mares (ο καρκίνος του οποίου ευτυχώς βρίσκεται σε ύφεση).

“Ακόμα θυμάται τις εντολές και τα κόλπα που του έμαθα”, δήλωσε ο Mares. “Το ιδιαίτερα αγαπημένο μου είναι η εντολή “πήγαινε σπίτι” … Του λέω, ‘Semper, πήγαινε σπίτι. Πού είναι το σπίτι; Πήγαινε σπίτι”. Και ο Semper βρίσκει ακριβώς το σωστό κατώφλι.

“Τον βλέπω ως προέκταση του εαυτού μου και της καρδιάς μου”, δήλωσε η Mares. “Χαίρομαι που τον έχω ξανά στην αγκαλιά μου”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top