Συγκινητική ιστορία: Γάτα με σπάνια πάθηση υιοθετείται μαζί με το φίλο και προστάτη του από το καταφύγιο

άσχημη γάτα

Όταν η Georgina Price γνώρισε τον Toby, ήξερε ότι ήταν τέλειος. Όχι μόνο τον πήρε στο σπίτι της, αλλά υιοθέτησε και τον καλύτερό του φίλο.

Η σπάνια πάθηση του Toby

Ο γάτος Toby είναι έξι ετών και μοιάζει σοφότερος από την ηλικία του. Πάσχει από δερματική ασθένεια γάτας (FCA), μια κατάσταση στην οποία το δέρμα της γάτας είναι πολύ εύθραυστο, χαλαρό και μελανιάζει εύκολα, γνωστή και ως σύνδρομο Ehlers-Danlos στους ανθρώπους.

“Αυτό σημαίνει ότι το σώμα του δεν παράγει σωστά κολλαγόνο. Δεν επουλώνεται όσο καλά θα έπρεπε και κάνει πολύ εύκολα ουλές”, δήλωσε η Georgina.

Αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να ερωτευτεί το γλυκό γατάκι. Όταν η Georgina και ο αρραβωνιαστικός της Christopher Lardner συνάντησαν τον Toby, αυτός κρυβόταν στη γωνία του καταφυγίου, κρυμμένος πίσω από τον καλύτερό του φίλο, τον Quinton.

“Τους είδα στην ιστοσελίδα της RSPCA και τους ερωτεύτηκα αμέσως”, δήλωσε η Georgina. “Όταν τους συναντήσαμε, ήταν και οι δύο τρομοκρατημένοι και κουλουριασμένοι στο πίσω μέρος. Ο Toby κρυβόταν όλη την ώρα πίσω από τον Quinton, τρέμοντας. Δεν μπόρεσα καν να τον αγγίξω γιατί ήταν τόσο φοβισμένος”.

Όταν τους πήρε το καταφύγιο, ήταν σε άσχημη κατάσταση. Στον Quinton έπρεπε να αφαιρεθούν όλα τα δόντια του και στον Toby είχαν επίσης αφαιρεθεί μερικά. Οι δυο τους ήταν πάντα μαζί. Το καταφύγιο κατάλαβε αμέσως ότι χρειάζονταν ο ένας τον άλλον και έπρεπε να υιοθετηθούν μαζί.

Τα ερωτεύτηκε από την πρώτη ματιά

Η Georgina είδε τα θλιμμένα προσωπάκια τους και κατάλαβε αμέσως ότι αυτοί έπρεπε να τους πάρουν σπίτι και να τους αγαπήσουν. “Θα τα φροντίζουμε πάντα και θα τους δίνουμε όλη την αγάπη και την ασφάλεια που χρειάζονται”.

Συμπλήρωσαν τα χαρτιά και τα έκαναν επίσημα μέρος της οικογένειάς τους. Τις επόμενες εβδομάδες, ο Toby βρήκε καταφύγιο με τον αδελφό του σε μια κρυψώνα στο νέο τους σπίτι.

“Έπρεπε να τους ταΐζουμε κάτω από το κρεβάτι και δεν έβγαιναν έξω παρά μόνο αν λείπαμε από το σπίτι ή αν κοιμόμασταν”, είπε η Georgina. “Τελικά, άρχισαν να μας εμπιστεύονται, αλλά αυτό γινόταν αργά”.

Είναι οι καλύτεροι φίλοι

Ο Toby παίρνει παρηγοριά από τον Quinton και τον ακολουθεί όπου πηγαίνει. Καθώς ο Quinton αποκτούσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο Toby άρχιζε να βγαίνει λίγο περισσότερο από το καβούκι του. Τελικά, εξερευνούσε τον χώρο ακολουθώντας τον καλύτερο φίλο του, την ασπίδα και τον προστάτη του.

Μόλις συνειδητοποίησαν ότι ήταν ασφαλείς και δεν χρειαζόταν πλέον να φοβούνται, φάνηκε η προσωπικότητά τους. “Ο Toby είναι ένα τόσο γλυκό αγόρι και απλά κάνει ό,τι θέλει ο Quinton “.

Κάθε μέρα που περνούσε, ο Toby ένιωθε πιο άνετα. Τότε, μια μέρα, άρχισε να αναζητά τη στοργή των ανθρώπων του και ανακάλυψε ακόμη και τα χάδια.

Τώρα πια έχουν γίνει μέλη της οικογένειας

Τώρα, κάθε φορά που η Georgina είναι στην κουζίνα και φτιάχνει καφέ, ο Toby έρχεται τρέχοντας, τεντώνεται για να δει τι φτιάχνει η μαμά και παρακαλάει για κάποια λιχουδιά.

“Είναι τόσο παιχνιδιάρης και γεμάτος ζωή. Το να βλέπεις τη διαφορά από το φοβισμένο, λυπημένο αγόρι που υιοθετήσαμε είναι απλά εκπληκτικό”, δήλωσε η Georgina.

Ο Toby λατρεύει το τρίψιμο της κοιλιάς και απολαμβάνει να παίζει με φουσκωτές μπάλες και κορδόνια παπουτσιών. Νιώθει ξανά σαν γατάκι και δεν χορταίνει να παίζει με τον Quinton.

“Ο Quinton είναι σπουδαίος μεγάλος αδελφός και φροντίζει τον Toby, τον καθαρίζει όταν χτυπάει και ξυπνάει τον μπαμπά για το πρωινό μας”, πρόσθεσε η Georgina.

“Περιμένουν στο παράθυρο να γυρίσουμε σπίτι και τρέχουν στην πόρτα όταν μας βλέπουν. Είναι τόσο παιχνιδιάρικα και διασκεδαστικά. Δίνουν τόση ζωή στο σπίτι”.

Λόγω της κατάστασής του, ο Toby χρειάζεται κάποια ειδική φροντίδα για να διατηρηθεί ασφαλής και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

“Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε αυτό κόβοντας τα νύχια του, διατηρώντας το σπίτι καθαρό και προσπαθώντας να αποφεύγουμε τις γρατζουνιές. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που η κατάσταση του Toby φαίνεται να είναι αρκετά καλή”.

“Όταν τον υιοθετήσαμε, ζύγιζε 5,7 κιλά παρά το γεγονός ότι ήταν μια μικρή γάτα – αυτό οφείλεται στο υπερβολικό δέρμα του. Ο Toby είναι ένα πολύ χαρούμενο, υγιές”.

Αυτός και ο φίλος του έχουν βρει την οικογένεια που πάντα ήθελαν

“Χρειάζονται μόνο λίγη αγάπη για να ανθίσουν και να γίνουν τα πανέμορφα μωρά που είναι”, δήλωσε η Georgina.

“Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Toby και τον Quinton μαζί μας”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr