Συγκινητική ιστορία: Γάτα που περιπλανιέται σε μοτέλ μπαίνει σε αυτοκίνητο αναζητώντας βοήθεια, η ζωή του αλλάζει για πάντα

γάτα αδέσποτη

Εάν και δεν συνηθισμένο σενάριο για αδέσποτες γάτες να αναζητούν καταφύγιο και να τρυπώνουν σε αμάξια, η ιστορία αυτή έρχεται να μας δείξει πόσο ανάγκη έχουν τα ζωάκια από αγάπη και φροντίδα. Μια γάτα που βρέθηκε να περιφέρεται σε ένα μοτέλ, μπήκε σε ένα αυτοκίνητο αναζητώντας βοήθεια. Η ζωή της άλλαξε για πάντα.

Η Shawna βρισκόταν στο Burlington NC όταν εντόπισε μια ασπρόμαυρη γάτα να περιφέρεται στο πάρκινγκ ενός μοτέλ, ψάχνοντας για φαγητό κοντά στους κάδους απορριμμάτων.

Η ιστορία του Νικ

Η γάτα ήταν άρρωστη, τραχιά και πολύ πεινασμένη. Η Shawna δεν μπορούσε να τον αφήσει έξω να τα βγάλει πέρα μόνος του σε μια τέτοια κατάσταση. Αφού του έδωσε λίγη τροφή που είχε μαζί της, το φιλικό αδέσποτο την ακολούθησε μέχρι το αυτοκίνητό της.

“Μπήκε κατευθείαν στο αυτοκίνητό της αναζητώντας ζεστασιά και καταφύγιο”, μοιράστηκε.

Έψαχνε ένα ζεστό μέρος και βρήκε το παντοτινό του σπίτι

Το φιλικό αδέσποτο βολεύτηκε μέσα στο όχημα, σαν να ήταν έτοιμο να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι σε κάποιο ζεστό και ασφαλές μέρος.

Η Shawna απευθύνθηκε στη Sparkle Cat Rescue, ώστε ο νεοαποκτηθείς αιλουροειδής φίλος της, ο Nick, να λάβει την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν απεγνωσμένα.

Ο Νικ πήγε στο σπίτι του μαζί με τον διασώστη του εκείνη την ημέρα. Αποχαιρέτησε τη ζωή στους δρόμους και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Την επόμενη μέρα, ο Νικ επισκέφθηκε έναν κτηνίατρο. Υπολογιζόταν ότι ήταν οκτώ ετών και δεν είχε μικροτσίπ. Ανακάλυψαν μολύνσεις στο στόμα του και ότι του έλειπαν μερικά δόντια. Μόλις γινόταν υγιής και αρκετά δυνατός, θα χρειαζόταν πλήρη οδοντιατρική εργασία.

Η επούλωση των τραυμάτων του Νικ, της αδέσποτης γάτας

Ο Νικ ξεκίνησε θεραπεία για μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και ξεκίνησε τη διαδικασία επούλωσης στην άνεση ενός σπιτιού αγάπης.

Παρά τα όσα είχε περάσει, ο Νικ συνέχισε να εμπιστεύεται και ήταν μια δέσμη αγάπης από την πρώτη μέρα. Λάτρευε όλα τα μαλακά πράγματα στο σπίτι και τρίβονταν στους ανθρώπους του, γουργουρίζοντας σαν τρελός.

“Είναι πολύ φιλικός και αναζητά το ξύσιμο του κεφαλιού του. Θέλει να είναι εκεί που είναι οι άνθρωποι. Δεν του αρέσει, αλλά παίρνει πρόθυμα τα φάρμακά του και τρώει καλά”, δήλωσε η Shawna.

Ο Νικ άρχισε να γεμίζει και να αποκτά δύναμη. Ήταν τόσο ευγνώμων που βρισκόταν μέσα στο σπίτι και είχε φαγητό και άνεση σε απόσταση αναπνοής. Επέμενε να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει την παρέα τους.

“Διασώθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, αφού βρέθηκε άστεγος. Είναι ένα πολύ γλυκό αγόρι και τα πάει καλά με άλλες γάτες“, πρόσθεσε η διάσωση.

Λίγες εβδομάδες αφότου βρέθηκε, ο Νικ υποβλήθηκε στην απαραίτητη οδοντιατρική επέμβαση. Τώρα είναι σε φάση ανάρρωσης και μπορεί επιτέλους να τρώει χωρίς πόνο ή δυσφορία.

“Είναι ένα τυχερό αγόρι που διασώθηκε. Πιστεύουμε πραγματικά ότι δεν θα είχε επιβιώσει πολύ περισσότερο αν δεν τον είχαν μαζέψει έξω από την επιχείρηση στην οποία βρέθηκε”.

Ο Νικ καλυτερεύει κάθε μέρα

Ο Νικ κάνει καλά βήματα κάθε μέρα και τρώει με την καρδιά του. “Το τρίχωμα και το δέρμα του θα βελτιωθούν καθώς θα θεραπεύεται από όλα τα οδοντιατρικά προβλήματα, θα παίρνει βάρος και θα γίνεται πιο υγιής”, μοιράστηκε η Sparkle Cat Rescue.

“Είναι τόσο όμορφο αγόρι με τα πιο όμορφα πράσινα μάτια. Ο Νικ έχει μεγάλη όρεξη και το φτέρνισμα του έχει σχεδόν εξαφανιστεί”.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Νικ περιποιείται και πάλι τον εαυτό του, καθώς το στόμα και το σαγόνι του δεν πονάνε πλέον. Σύντομα, θα τρέχει στο σπίτι σαν ο βασιλιάς που θα έπρεπε να είναι.

Η ιστορία του Νικ πριν από τη διάσωσή του παραμένει ένα μυστήριο, αλλά αυτό που ξέρουν σίγουρα είναι ότι το μέλλον του θα είναι λαμπρό, γεμάτο ζεστασιά, άνεση, γουργουρίσματα και συνεχή αγάπη.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr