Τα αδέρφια έβαλαν δυνατή μουσική και κλειδώθηκαν με το σκυλάκι τους για να μην το τρομάξουν τα πυροτεχνήματα

by Έφη Αθανασίου

Πρόκειται για τον σκύλο που εξαιτίας των ηχηρών πυροτεχνημάτων έφυγε από το σπίτι του τρομοκρατημένο και έτσι οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να περάσουν τις επόμενες διακοπές μέσα, προκειμένου να είναι χαρούμενο.

Τα πυροτεχνήματα που τρόμαξαν τον σκύλο

Σε γιορτές όπως τα Χριστούγεννα ή η Πρωτοχρονιά είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα ως τρόπο διασκέδασης και απόλαυσης με αυτά τα ειδικά φώτα στον ουρανό. Ωστόσο, παράγουν μια μίνι έκρηξη όταν πυροδοτούνται, η οποία προκαλεί μεγάλη ζημιά σε μερικούς ανθρώπους και ζώα ευαίσθητα στους δυνατούς θορύβους.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα σκυλάκια και τα γατάκια που, απελπισμένα από τον θόρυβο, δραπετεύουν από τα σπίτια τους και καταλήγουν να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, μερικά μάλιστα πεθαίνουν από τα τραύματά τους. Για τον ίδιο λόγο, πολλοί επιδιώκουν την πλήρη απαγόρευση της πώλησής τους.

Ωστόσο, δεδομένου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν και εξακολουθούν να πωλούνται, εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις για να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους. Ένας από αυτούς ήταν ο Ισπανός δημοσιογράφος Ibón Pérez, ο οποίος, μαζί με την αδερφή του , κλείστηκε σε ένα μπάνιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να αποτρέψει το σκυλάκι του να στενοχωρηθεί και να πληγωθεί από αυτούς τους ήχους.

Η άμεση λύση για να μην ξαναφοβηθεί

Στο βίντεο που ανέβασε ο άνδρας στο Twitter, μπορείτε να δείτε και να χορεύει και να προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του σκύλου από τον θόρυβο, ενώ παίζει δυνατή μουσική , ώστε να μην ακούγεται αυτό που υπάρχει έξω.

Σύμφωνα με τον Ιβόν κατέληξαν σε αυτή την περίεργη αλλά αξιοσημείωτη ιδέα αφού ο σκύλος τους, φοβισμένος από πυροτεχνήματα, έφυγε από το σπίτι πέρυσι και βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα σε πολύ κακή κατάσταση.

«Πέρυσι ο Ρόκι έτρεξε στον θάμνο φοβισμένος από τα πυροτεχνήματα και τον βρήκαμε αδύναμο 7 μέρες αργότερα . Σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2023, αναγκαστήκαμε να τον κλείσουμε με τη μουσική σε πλήρη έκρηξη στο μπάνιο, διασκεδάζοντάς τον έτσι ώστε να μην ακούει κροτίδες και τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων», είπε .

«Θα πουν ότι είναι τρελό. Ο Τρελός πετάει κροτίδες σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να είναι το πλεονάζον οπλοστάσιο της ΕΤΑ. Έπρεπε να πάρουν τη μητέρα και τον αδερφό του Ρόκι στα βουνά για να τους αποτρέψουν από το να συνεχίσουν να τρέμουν», πρόσθεσε .

Το βίντεο έχει ήδη προβληθεί 8,3 εκατομμύρια φορές και έχει 14,8 χιλιάδες retweets, καθώς και εκατοντάδες σχόλια που επαινούν την ανησυχία τους για την ευημερία του Ρόκι.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr