Τεράστιο Rottweiler κερδίζει την καρδιά της γιαγιάς που της αρέσουν μόνο τα μικρόσωμα σκυλιά

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Όταν ο Mike Flanagan αποφάσισε να φέρει στο σπίτι του ένα κουτάβι ροτβάιλερ, η απόφασή του δεν ήταν δημοφιλής σε ένα σημαντικό πρόσωπο: την πεθερά του, Peggy Allen.

“Της αρέσουν όλα τα σκυλιά, αλλά στα 80 της χρόνια και επειδή είναι και η ίδια αρκετά μικρόσωμη, τα γιγάντια σκυλιά αποτελούν ρίσκο”, δήλωσε ο Flanagan στο The Dodo.

Και η Allen, γνωστή ως Grammy, έκανε γνωστά τα συναισθήματά της όταν έμαθε για τον Gus, το νεότερο μέλος της οικογένειας: “Ένα Rottweiler; Λοιπόν, πρέπει να παραδεχτώ ότι πάντα προτιμούσα τα σκυλιά της αγκαλιάς”, είπε.

Η ιστορία της Grammy

Παρόλα αυτά, η Flanagan ήταν συγκρατημένα αισιόδοξη ότι οι δύο θα τα πήγαιναν καλά. Και κρίνοντας από την πρώτη επίσκεψη της Grammy, φάνηκε ότι το ένστικτό του ήταν σωστό.

“Στη Grammy αρέσει η ηρεμία και η ησυχία της και της αρέσει ο χώρος της”, δήλωσε ο Flanagan. “Δεν θα φαινόταν να ταιριάζουν καλύτερα, αλλά όλοι μας εκπλαγήκαμε από το πόσο γρήγορα συμφιλιώθηκαν μεταξύ τους. Η Grammy έμαθε γρήγορα στον Gus ότι επιτρεπόταν να ανέβει, αλλά μόνο αν τον προσκαλούσε”.

Οι μήνες πέρασαν και όταν η Grammy επισκέφθηκε ξανά τα πράγματα είχαν αλλάξει. Το κάποτε μικροσκοπικό κουτάβι είχε εξελιχθεί σε ένα γεροδεμένο σκυλί 9 μηνών που ζύγιζε σχεδόν 100 κιλά.

Η ζωή της Grammy, επίσης, είχε αλλάξει από την απώλεια του συζύγου της.

Ο Gus δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι η Grammy είχε επισκεφθεί για να παρακολουθήσει μια επιμνημόσυνη δέηση, αλλά ήξερε ότι χρειαζόταν κάτι. Και ο μεγαλόσωμος σκύλος φαινόταν αποφασισμένος να είναι ό,τι κι αν ήταν αυτό το κάτι.

“Ο Gus δεν έφυγε από το πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης”, είπε ο Flanagan. “Κοιμόταν δίπλα στο κρεβάτι της. Περίμενε έξω από την πόρτα του μπάνιου. Όταν έφυγε και επέστρεψε, έβγαλε ένα “AROOOOOOOOOOOO” από ευτυχία που η γιαγιά είχε επιστρέψει”.

Κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τη συμπεριφορά του λίγο προσκολλημένη, αλλά η Grammy δεν έδειχνε να ενοχλείται από την προσοχή.

“Όταν η γυναίκα μου είπε: ‘Μαμά, ο Γκας σίγουρα σε αγαπάει. Η Grammy απάντησε αδιάφορα, ‘Έχουμε ένα πράγμα'”, πρόσθεσε ο Flanagan.

Ενώ ο Gus και η Grammy έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, η αγάπη του Gus δεν κάνει διακρίσεις. Αυτή η προθυμία του να αγκαλιάσει τον έχει κερδίσει ακόμη και το παρατσούκλι “πιστοποιημένος εραστής”.

“Ο Γκας έχει ταιριάξει καταπληκτικά”, δήλωσε η Φλάναγκαν. “Είμαστε μια πολύ υπαίθρια οικογένεια, που κάνει πεζοπορία στους Catskills ή μένει στην περιοχή για πικνίκ και εκδρομές στη λίμνη. Ο Γκας είναι πάντα έτοιμος για μια εκδρομή”.

Ακριβώς όπως ο Gus μπορούσε να συντονιστεί με ό,τι χρειαζόταν η Grammy, ο σκύλος έχει μια διαφορετική, ιδιαίτερη σχέση με κάθε μέλος της οικογένειας.

“Είναι συμπαίκτης με τους γιους μου. Ένας αγκαλιάρης με την κόρη μου. Η παρατηρητικότητά του έχει αποδειχθεί ότι είναι ο μεγαλύτερος ανακουφιστής του άγχους της γυναίκας μου. Απλώς αισθάνεται πιο ασφαλής στο σπίτι με τον Γκας εκεί”, πρόσθεσε ο Φλάναγκαν. “Είναι πάντα παρών, πάντα εκεί και πάντα έτοιμος για αγάπη”.

Μπορούμε να πούμε ότι ο γιγάντιος σκύλος έχει κερδίσει την έγκριση της οικογένειας – ειδικά της Grammy.

Τώρα, κάθε φορά που η Grammy βλέπει τον Gus, φροντίζει να κάνει γνωστά τα συναισθήματά της.

“Είναι προσκολλημένη”, δήλωσε η Flanagan. “Η Grammy συνομιλεί συνεχώς με τον Gus και του υπενθυμίζει πόσο καλό παιδί είναι”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr