Τεράστιο σαλάχι εκπλήσσει την οικογένεια πηδώντας στο σκάφος και χτυπώντας τη μαμά

by Δημήτρης Παπαδόπουλος

Μια οικογένεια από την Αλαμπάμα έζησε την αλιευτική περιπέτεια της ζωής της, αφού ένα τεράστιο σαλάχι πήδηξε μέσα στη βάρκα τους. Η οικογένεια συμμετείχε πρόσφατα στο ροντέο βαθιάς αλιείας της πολιτείας, όταν τους επιφυλάχθηκε η τεράστια έκπληξη.

Η έκπληξη υπολογίζεται σε 400 κιλά και σε μήκος 2,5 μέτρων!

Το να πει κανείς ότι η Έιπριλ Τζόουνς τρόμαξε αφού το τεράστιο σαλάχι πήδηξε μέσα στη βάρκα της οικογένειας και τη χτύπησε, θα ήταν υποτιμητικό.

“Πολύ φοβισμένη, πολύ φοβισμένη”, δήλωσε η Τζόουνς στο KNOE News. “Όχι μόνο το γεγονός ότι είχαμε αυτό το άγριο πλάσμα μέσα στη βάρκα μας, δεν μπορούσαμε να το βγάλουμε έξω, και η βάρκα δεν είναι πολύ μεγάλη και βάραινε το πίσω μέρος της βάρκας”.

Ο τρόμος της οικογένειας Jones ξεκίνησε όταν ψάρευαν κοντά στο νησί Dauphin. Η Έιπριλ κρατούσε το καλάμι ψαρέματος όταν το σπάνιο σαλάχι τη χτύπησε στη δεξιά πλευρά του σώματός της, βγάζοντας το καλάμι από τα χέρια της και συνθλίβοντάς το κάτω από το βάρος του. Ο μικρός της γιος Gunner και ο σύζυγός της, Jeremy, έμειναν άναυδοι. Αρχικά νόμιζαν επίσης ότι το σαλάχι είχε φέρει μαζί του έναν καρχαρία.

Το σαλάχι είχε ένα μεγάλο ρεμόριο κολλημένο στο κάτω μέρος της κοιλιάς του, το οποίο λύθηκε όταν το σαλάχι προσγειώθηκε στο σκάφος.

“Ήταν τρομακτικό. Νόμιζα ότι ήταν καρχαρίας”, δήλωσε ο Gunnar στην εκπομπή As It Happens του CBC. “Το κοίταζα και συνέχισα να ουρλιάζω”.

Συνειδητοποιώντας ότι τόσο το σαλάχι όσο και οι ίδιοι βρίσκονταν σε κίνδυνο, προσπάθησαν να βάλουν το γιγάντιο ψάρι πίσω στο νερό, αλλά δεν είχαν καμία τύχη.

“Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε την άκρη του διχτυού για μοχλό πίεσης για να προσπαθήσουμε να το βγάλουμε έξω (χωρίς επιτυχία). Δεν μπορέσαμε να την βγάλουμε έξω από τη βάρκα, οπότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ πιθανός τρόπος να την βάλουμε μέσα στη βάρκα”, έγραψε η April στο Facebook.

Άρχισαν να κάνουν κάποια τηλεφωνήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Dauphin Island Sea Lab για να ζητήσουν βοήθεια.

Με τη βοήθεια τεσσάρων ανδρών, οι Τζόουνς έβαλαν το τεράστιο σαλάχι πίσω στο νερό και αυτό κολύμπησε μακριά. Τότε ήταν που έκαναν μια σπαρακτική ανακάλυψη κάτω από το σαλάχι. Είχε γεννήσει τέσσερα μικρά, τα οποία όμως δεν επέζησαν.

“Είμαστε συντετριμμένοι που τα μωρά δεν επέζησαν, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα”, έγραψε η Έιπριλ. Η April υποθέτει ότι ήταν το άγχος που προκάλεσε την πρόωρη γέννα της μαμάς.

Τα μωρά σαλάχια θα δωριστούν στο Dauphin Island Sea Lab και το εργαστήριο θα τα χρησιμοποιήσει για έρευνα.

Στη συνέχεια η οικογένεια πήγε την April στα επείγοντα για να ελέγξουν τον ώμο της. Υπέφερε από ένα τράβηγμα μυός από το σημείο που την χτύπησε το σαλάχι. “Πόνεσε σίγουρα. Ένιωσα σαν να ήμουν μάλλον σε αυτοκινητιστικό ατύχημα”, δήλωσε στο CBC.

“Προς το παρόν έχω ένα τράβηγμα στον ώμο και πονάει η κλείδα, μου είπαν ότι αν δεν είναι καλύτερα σε λίγες μέρες θα πάω σε γιατρό για τυχόν περαιτέρω τραυματισμούς”, έγραψε στο Facebook.

Η April αστειεύτηκε μετά στο Fox News: “Προσπαθώντας να εξηγήσω στον κόσμο, αυτό συνέβη, όπως ακόμα και όταν πήγα στα επείγοντα, έλεγα ότι ξέρω ότι κανείς δεν θα με πιστέψει, αλλά έχω φωτογραφίες για να το δείξω”.

Η οικογένεια Τζόουνς έμαθε αργότερα από το θαλάσσιο εργαστήριο του Ντόφιν Άιλαντ ότι η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν μία στο εκατομμύριο. “Μπορεί να έτρεχε να ξεφύγει από κάποιο αρπακτικό”, δήλωσε η Έιπριλ Τζόουνς μετά τη συνάντησή της με το DISL. “Υπήρξαν άνθρωποι που τα είδαν, ξέρετε, να πηδούν από το νερό”.

Ευτυχώς, η περιπέτεια έληξε με τους Jones και το σαλάχι να είναι καλά.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr