Θανατηφόρο τσίμπημα: Οι πιο επικίνδυνες αράχνες στον κόσμο – Δηλητήριο, Περιγραφή και τι να προσέξετε

αράχνες

Τα έντομα αποτελούν πηγή φόβου και απέχθειας από πολλούς ανθρώπους. Συγκεκριμένα, οι αράχνες είναι από τα έντομα που ο περισσότερος κόσμος απεχθάνεται και φοβάται, καθώς μερικές από αυτές είναι ενοχλητικές, ενώ άλλες τσιμπάνε.

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, περίπου όμως το 5% δεν βγάζει τις αράχνες από το σπίτι του μόνο και μόνο γιατί δημιουργούν ιστούς. Αυτό είναι το ποσοστό που έχει αραχνοφοβία. Το καλό είναι ότι οι περισσότερες αράχνες δεν είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Υπάρχουν όμως και κάποιες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Βρήκα τις 10 πιο επικίνδυνες αράχνες που υπάρχουν στον κόσμο για να μάθεις τι πρέπει να αποφεύγεις.

Ας δούμε τις πιο επικίνδυνες αράχνες στον κόσμο

Hobo

Αυτό το είδος αράχνης βρίσκεται κυρίως στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια όμως βρέθηκαν αρκετές και στην βόρεια Αμερική. Το δάγκωμά της είναι αρκετά άσχημα και μπορεί να πάρει βδομάδες για να θεραπευτείς εντελώς. Το δηλητήριο μπορεί να μην είναι θανατηφόρο, μπορεί όμως να προκαλέσει πολύ πόνο.

Αράχνη καμήλα

Εντοπίζεται στην βόρεια Αφρική και ζει στην έρημο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αράχνες καθώς το μέγεθός της μπορεί να φτάσει τα 15 εκατοστά και τρέχουν με περίπου 10 χιλιόμετρα/ώρα. Το δηλητήριο τους δεν είναι θανατηφόρο αλλά μπορεί και αυτό να προκαλέσει πολύ πόνο.

Yellow Sac

Αυτή η αράχνη είναι υπεύθυνη για πολλά τσιμπήματα που συμβαίνουν στον κόσμο. Το μέγεθός της είναι περίπου μισό εκατοστό και μαζί με το κίτρινο χρώμα της είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Βρίσκεται κυρίως σε Αυστραλία και Καναδά και το δηλητήριό της μπορεί να προκαλέσει φρικτούς πόνους.

Ταραντούλα Poecilotheria regalis

Η αράχνη που φοβούνται οι περισσότεροι είναι η ταραντούλα. Το τσίμπημά της προκαλεί πόνους στην περιοχή καθώς και μυικές κράμπες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει και πόνο στο στήθος. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι θάνατοι από ταραντούλα, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο εξαιτίας αυτής της αράχνης.

Αράχνη ποντίκι

Αυτή η  αράχνη δεν είναι ιδιαίτερα επιθετική. Θα επιτεθεί μόνο αν νιώσει ότι απειλείται. Το δηλητήριο της είναι θανατηφόρο αλλά δεν το απελευθερώνει σε κάθε δάγκωμά της. Είναι πολύ εύκολο να την εντοπίσεις και να την αποφύγεις.

Αράχνη Αφρικής με 6 μάτια

Βρίσκεται στην νότια Αφρική και του αρέσει να περνάει τον χρόνο του κρυμμένο στην άμμο. Αυτό δεν το κάνει μόνο για να προστατεύεται από τον ήλιο. Περιμένει να περάσει κάποιο θύμα για να ανέβει πάνω του και να το δαγκώσει. Μπορεί να σκοτώσει ένα κουνέλι μέσα σε 5 ώρες.

Μαύρη χήρα

Αποτελεί το πιο γνωστό είδος αράχνης στον κόσμο. Είναι γνωστή γιατί το δηλητήριο που έχει είναι πολύ δυνατό και ευτυχώς για εμάς βρίσκεται κυρίως στην Αυστραλία. Δεν είναι όμως η πιο δηλητηριώδη που υπάρχει.

Καφέ ερημίτης

Θα την βρείτε σε ζεστά κλίματα σε όλο τον κόσμο. Το δάγκωμα που έχει καταστρέφει τον ιστό και την σάρκα. Υπάρχουν περιπτώσεις που το δάγκωμα δεν είναι πολύ βλαβερό, υπάρχουν όμως και περιστατικά που έχουν ακινητοποιηθεί εντελώς τα χέρια ή τα πόδια.

Sydney Funnel Web

Ευτυχώ, το αντίδοτο για το συγκεκριμένο είδος έχει βρεθεί από το 1981. Ο λόγος που αναγκάστηκαν να βρουν το αντίδοτο τόσο γρήγορα είναι γιατί η συγκεκριμένη αράχνη είναι ιδιαίτερα επιθετική προς τους ανθρώπους. Αν νιώσει ότι απειλείται δε θα φύγει, αλλά θα επιλέξει να δαγκώσει πολλές φορές αυτόν που της επιτέθηκε. Το δηλητήριο που έχει είναι θανατηφόρο.

Brazilian wandering

Ίσως η πιο θανατηφόρα αράχνη στον κόσμο μέχρι και σήμερα. Το δηλητήριο που απελευθερώνει είναι 20 φορές πιο δυνατό από την μαύρη χήρα. Προκαλεί πόνο για αρκετές ώρες και στη συνέχεια οδηγεί σε θάνατο.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr