Την έσωσε: Γυναίκα διασώζει αδέσποτο γατάκι από το δρόμο και της αλλάζει τη ζωή για πάντα χωρίς να το περιμένει

by Μ. Καραμάνδου
διάσωση γάτας

Η Bree από την Καλιφόρνια επέστρεφε στο σπίτι από ένα δείπνο το περασμένο καλοκαίρι, όταν εντόπισε ένα μικροσκοπικό γατάκι να κάθεται στο δρόμο της, σχεδόν ακίνητο. Καθώς το πλησίασε, το γατάκι άρχισε να κλαίει νιαουρίζοντας.

Η διάσωση της Cloe

“Όταν με είδε, μου νιαούρισε και προσπάθησε να έρθει κοντά μου. Έκανε τόση ζέστη (43 βαθμούς Κελσίου) και ήταν τόσο κουρασμένη και υποσιτισμένη που έκανε μόνο μερικά βήματα”, δήλωσε η Bree.

Η μητέρα γάτα δεν ήταν πουθενά. Η Bree έφερε το γατάκι μέσα για να της δώσει λίγο φαγητό και νερό. “Ήταν τριών εβδομάδων και είχε εγκαταλειφθεί από την αδέσποτη μαμά της”.

Το επόμενο πρωί, πήγε το γατάκι (που ονομάστηκε Cloe) στον κτηνίατρο για να της δοθεί η ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν.

Ζύγιζε μόνο 200 γραμμάρια

“Είχε αφυδάτωση, ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένη, γεμάτη ψύλλους και είχε εντερικά παράσιτα”, πρόσθεσε η Bree.

“Ο κτηνίατρος είπε ότι πιθανότατα θα είχε πεθάνει αν δεν την είχα βρει”.

Τις επόμενες ημέρες, τάιζαν το γατάκι με μπιμπερό όλο το εικοσιτετράωρο. Η Bree δεν είχε ποτέ της γάτα μέχρι να βρει την Cloe, αλλά ήταν αποφασισμένη να την περιθάλψει για να επανέλθει η υγεία της.

Οι πρώτες δύο ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες με ελάχιστο έως καθόλου ύπνο. Βοηθούσαν την Cloe να τρώει καθώς δεν είχε όρεξη για φαγητό και την κρατούσαν πάντα ζεστή.

“Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να βρει επιτέλους την ενέργεια να προσπαθήσει να παίξει”.

Συνέχισαν να την ταΐζουν με μπιμπερό κάθε 3-4 ώρες για σχεδόν ένα μήνα. Αρχικά, σχεδίαζαν να της βρουν ένα σπίτι όταν θα ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Το παντοτινό της σπίτι

“Η Cloe ήταν ήδη στο σπίτι… ερωτεύτηκα τόσο πολύ αυτό το γατάκι. Ήταν ακόμα λιποβαρής, αλλά προσπάθησα να την παχύνω”, είπε η Bree.

Σε ηλικία ενός μήνα, η Cloe έφτασε τα περίπου 300 γραμμάρια. Ήταν ακόμα μικροσκοπική για την ηλικία της, αλλά είχε όρεξη και γινόταν όλο και πιο παιχνιδιάρα και περίεργη.

Μέχρι να γίνει επτά εβδομάδων, είχε εξερευνήσει το διαμέρισμα και άρχισε να προσφέρει “βοήθεια” στην κουζίνα.

“Είναι σίγουρα μια χαδιάρα γάτα και της αρέσει να ξαπλώνει στα πόδια μου”, δήλωσε η Bree.

Η Cloe ακολουθεί την μαμά της παντού και δεν θέλει να είναι μόνη

Ο τέλειος βοηθός

Λίγους μήνες αργότερα, ένα νέο γατάκι με το όνομα Crowley προστέθηκε στην οικογένεια.

“Παρατήρησα ότι η Cloe ήταν ανήσυχη όταν επέστρεφα από τη δουλειά και σκέφτηκα ότι χρειαζότανι έναν φίλο. Είναι δύο εβδομάδες μικρότερος από εκείνη”.

Η Cloe και ο Crowley

Μετά από λίγες μέρες που μάλωναν, η Cloe αποφάσισε να δεχτεί το νέο της φίλο.

Τα δύο φιλαράκια κάνουν τα πάντα μαζί

Κοιμούνται, τρώνε και κάθονται δίπλα στο παράθυρο, βλέποντας τη μέρα να περνάει.

Η Bree που δεν είχε σκεφτεί ποτέ να αποκτήσει γάτα μέχρι που γνώρισε την Cloe, τώρα έχει δύο αιλουροειδείς συντρόφους που λατρεύει αφάνταστα.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Cloe βρέθηκε στο δρόμο. “Με έσωσε κι εμένα! Νομίζω, ότι τη βρήκα όταν τη χρειαζόμουν περισσότερο!”

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr