Της είπαν να βγάλει “το κωλόσκυλο της από το λεωφορείο” επειδή “οι σκύλοι οδηγοί δεν μπορούν να είναι μαύροι”

Ιστορίες Ζώων

Είναι εύκολο να αγαπάς τα σκυλιά. Είναι ευγενικά, αξιολάτρευτα, παιχνιδιάρικα, τρυφερά και ακόμη και πιστά. Αυτοί είναι βασικά οι λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι θεωρούνται “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”. Μπορούν να φωτίσουν αμέσως ένα σπίτι και να δώσουν τόση χαρά σε μια οικογένεια. Όπως όλοι γνωρίζετε, ορισμένα σκυλιά βοηθούν ακόμη και ανθρώπους με αναπηρίες και τους συνδράμουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε την ιστορία της Μέγκαν και του σκύλου οδηγού της, Ρόουλι:

Η 22χρονη Μέγκαν Τέιλορ τα καταφέρνει καθημερινά με τη βοήθεια του σκύλου-οδηγού της, του Ρόουλι. Η Μέγκαν είναι τυφλή και ένα από τα πράγματα στα οποία τη βοηθάει ο σκύλος-οδηγός της είναι να παίρνει το λεωφορείο. Δεν είναι ποτέ εύκολο και πάντα συναντά αγενείς και αναίσθητους επιβάτες κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους. Ωστόσο, ένα περιστατικό έκανε πραγματικά τη Μέγκαν να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί ξανά τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μια μέρα, μόλις η Μέγκαν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, ένας επιβάτης στράφηκε προς το μέρος της και της είπε: “Γιατί υπάρχει ένα γ*** στο λεωφορείο; Βγάλτε το από το λεωφορείο”. Η Μέγκαν εξήγησε ότι ο Ρόουλι ήταν ο σκύλος-οδηγός της. Η γυναίκα δεν την πίστεψε, αφού ο Rowley είναι ένα μαύρο λαμπραντόρ. Η επιβάτης φάνηκε να πιστεύει ότι μόνο ένα κίτρινο λαμπραντόρ θα μπορούσε να θεωρηθεί σκύλος υπηρεσίας. Η Μέγκαν της είπε ότι οι σκύλοι οδηγοί μπορούν να έχουν οποιοδήποτε χρώμα, αλλά η γυναίκα εξακολουθούσε να μην φαίνεται να καταλαβαίνει. Η Μέγκαν αποφάσισε να αγνοήσει την επιβάτιδα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε νόημα να διαφωνήσει μαζί της.

Σύμφωνα με τη Μέγκαν, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι δεν της συμπεριφέρονταν καλά στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μερικές φορές οι άνθρωποι της αρνούνταν ακόμη και να καθίσει σε θέσεις προτεραιότητας επειδή “δεν φαινόταν ανάπηρη”, ακόμη και αφού έδειχνε στους ανθρώπους την κάρτα ιατρικής προειδοποίησης. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ νευρική όταν πρέπει να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. “Οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι σκύλοι βοήθειας υπάρχουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη και είναι εκπαιδευμένοι για να υποστηρίζουν άτομα με διάφορες αναπηρίες. Δεν είναι μόνο για τους τυφλούς. Χάρη στην αυτοπεποίθηση που μου έδωσε ο Rowley μπόρεσα να παραμείνω ήρεμη όταν η γυναίκα άρχισε να μου φωνάζει”, δήλωσε η Megan στο Liverpool Echo.

Παρά τις τόσες αρνητικές εμπειρίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Μέγκαν εξακολουθεί να πιστεύει στους ανθρώπους και γνωρίζει ότι ανήκει στη μειοψηφία: “Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί και ευγενικοί”, είπε τελικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η Rowley βοηθάει τη Megan με πολλούς άλλους τρόπους, όπως με απλές δουλειές του σπιτιού και να παίρνει τηλέφωνο για επείγοντα περιστατικά.

Η Μέγκαν άρχισε να υποφέρει από “επεισοδιακή τύφλωση” μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι, όταν ήταν 15 ετών. Αυτό προκάλεσε άλλες ιατρικές παθήσεις, όπως ίλιγγο, λιποθυμικές κρίσεις, απώλεια ακοής και διαταραχή της ισορροπίας.

Η Megan επέλεξε να παραμείνει θετική, παρά τα δυσμενή περιστατικά που βίωσε με το σκύλο-οδηγό της.

“Προσπαθώ να παραμένω θετική και να μην αφήνω περιστατικά όπως αυτό που μου συνέβη να με ρίχνουν, επειδή δεν ντρέπομαι για την αναπηρία μου. Παρά τις τόσες αρνητικές εμπειρίες που έχω βιώσει, γνωρίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι η μειοψηφία. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί και ευγενικοί”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top