Το διαδίκτυο έχει ξετρελαθεί με τον τρόπο που το κουτάβι χαιρετάει όποιον συναντά στη βόλτα του

by Μ. Καραμάνδου

Ένα κουτάβι ηλικίας 5 μηνών έχει γίνει το αγαπημένο viral στο διαδίκτυο, αφού ένα βίντεο με τον ενθουσιώδη χαιρετισμό του για όποιον συναντάει μοιράστηκε στο TikTok.

Ο Milo, ένα μείγμα bichon frisé και κανίς, υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Wise Animal Rescue στο Νιου Τζέρσεϊ. Η νέα του οικογένεια μοιράζεται τα καμώματά του και τις περιπέτειές του στο TikTok με το ψευδώνυμο @milo_thepoochon, όπου ένα βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 9,3 εκατομμύρια προβολές σε μία μόνο ημέρα. Ευτυχισμένος που προσαρμόζεται στο παντοτινό του σπίτι, ο απεριόριστος ενθουσιασμός του Milo είναι σαφής στο βίντεο που τον δείχνει να χοροπηδάει χαρούμενα στο δρόμο, σταματώντας να λέει γεια σε όποιον συναντά.

Με κάθε αναπήδηση, η μεταδοτική του ενέργεια ακτινοβολεί, καθώς το εξωστρεφές κουτάβι μαγεύει τους θεατές. Η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο γράφει: “Σκορπίζοντας τη χαρά με ένα πηδηματάκι τη φορά”.

Η κοινωνικοποίηση των κουταβιών αποτελεί βασικό μέρος της ανάπτυξης και της ευημερίας τους. Η γνωριμία των νεαρών σκύλων με νέες εμπειρίες, άλλα σκυλιά και ανθρώπους τα βοηθά να προσαρμοστούν καλά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να είναι λιγότερο επιρρεπή σε φόβο ή επιθετικότητα.

Η πιο σημαντική περίοδος για την κοινωνικοποίηση είναι όταν ένα κουτάβι είναι μεταξύ 3 και 14 εβδομάδων, καθώς τότε είναι πιο δεκτικά σε νέες εμπειρίες.

Η κοινωνικοποίηση κάνει την περιποίηση, τις κτηνιατρικές εξετάσεις και τον χειρισμό νέων καταστάσεων πιο εύκολα για τα σκυλιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά τόσο ενθουσιασμένα από τους νέους ανθρώπους και τις νέες εμπειρίες όσο ο Milo. Η θετική ενίσχυση και η αργή εξέλιξη των πραγμάτων είναι απαραίτητα κατά την κοινωνικοποίηση ενός κουταβιού.

Τα μαθήματα κοινωνικοποίησης κουταβιών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας θα κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Ένα ιογενές βίντεο με ένα κουτάβι ντάτσχουντ έδειξε πρόσφατα γιατί είναι απαραίτητο.

@milo_thepoochonSpreading joy one hop at a time 🐰♬ My Love Mine All Mine – Mitski

Εν τω μεταξύ, οι θεατές στο TikTok θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους, με περισσότερα από 6.200 σχόλια.

“Αυτό είναι ένα πολύ εξωστρεφές κουτάβι”, έγραψε ένας θεατής, ενώ ένας άλλος έγραψε: “Θα έχανα το μυαλό μου αν τον έβλεπα να έρχεται προς το μέρος μου”.

“Είμαι σίγουρη ότι περάσατε από ανθρώπους που είχαν μια φρικτή μέρα και αυτό το μικρό την έκανε πολύ καλύτερη”, σχολίασε ένας άλλος χρήστης του TikTok.

Καθώς ο ιδιοκτήτης του Milo συνεχίζει να μοιράζεται την πρόοδό του, καθώς γνωρίζει νέους φίλους, μαθαίνει να παίζει fetch και απολαμβάνει αγκαλιές, ο λογαριασμός TikTok έχει αποκτήσει περισσότερους από 22.000 ακόλουθους.

“Ο σκύλος θα φέρει την αγάπη στον κόσμο”, πρόσθεσε ένας άλλος θεατής.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr