Το γνωρίζατε; Σε τι χρησιμεύουν τα «μουστάκια» στον σκύλο; Σας έχουμε την απάντηση

Ιστορίες Ζώων

Τα μουστάκια του σκύλου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που του προσδίδουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Τα μουστάκια των σκύλων εξυπηρετούν για την ανίχνευση των αρωμάτων και βοηθούν στην επικοινωνία μεταξύ τους. Κάποια σκυλιά έχουν μουστάκια που είναι μακριά και κυματιστά, ενώ άλλα έχουν μουστάκια που είναι πιο σκληρά και σύντομα. Το σημαντικό είναι να προσέχετε τα μουστάκια του σκύλου σας και να τα καθαρίζετε κανονικά, γιατί μπορεί να συγκεντρώνουν βρωμιές και βακτήρια.

Σε τι χρησιμεύουν τα «μουστάκια» στον σκύλο;

Τα μουστάκια του σκύλου, είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για την επιβίωση του και η αφαίρεση τους με βίαιο τρόπο προκαλεί στον σκύλο έντονο πόνο και αιμορραγία.

Τα μουστάκια του σκύλου λειτουργούν σαν αισθητήρες του περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται και βοηθούν τους σκύλους να προσανατολίζονται και να αντιλαμβάνονται το χώρο γύρω τους.

Συγκεκριμένα, στο περιβάλλον που υπάρχει αρκετό φως, το «μήνυμα» από αυτούς τους αισθητήρες έχει λιγότερη βαρύτητα για το σκύλο ενώ αυτό που δέχονται από την όραση, το πρώτο λόγο.

Όταν όμως το φως είναι λιγοστό, οι αισθητήρες αυτοί τους βοηθούν να προσανατολιστούν στο χώρο.

Τι ρόλο παίζουν σε εξωτερικό χώρο

Μάλιστα, σε εξωτερικό χώρο οι τρίχες αυτές τους δίνουν πληροφορίες για την κατεύθυνση του ανέμου. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικές για τους ηλικιωμένους σκύλους με περιορισμένη όραση. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο οι αισθητήρες αυτοί αφαιρεθούν μην πανικοβληθείτε εάν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά του σκύλου σας. Μπορεί να κουτουλάει σε έπιπλα όταν το φως στο δωμάτιο είναι λιγοστό ή μερικές φορές να δείχνει αποπροσανατολισμένο.

Πολλοί είναι οι groomer που κόβουν αυτές τις τρίχες κατά τον καλλωπισμό του ζώου. Οπότε την επόμενη φορά να τους πείτε: «Κούρεμα μόνο, όχι ξύρισμα!».

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top