Το καταλαβαίνουμε απόλυτα: Η απροσδόκητη αντίδραση του λαμπρατόρ στο κλάμα του μωρού είναι τόσο κατανοητή

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ προετοιμάζετε τα κατοικίδιά σας για τον ερχομό ενός νεογέννητου, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Πρόκειται για μια περίοδο προσαρμογής. Αυτό θα συμβεί ιδιαίτερα αν ήταν τα μόνα μωρά στο σπίτι στην αρχή. Τότε, ξαφνικά, όλος ο κόσμος τους γυρίζει ανάποδα, αλλά μαθαίνουν να το αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Μερικά σκυλιά είναι καλύτερα από άλλα όταν πρόκειται να κρύψουν το πώς πραγματικά αισθάνονται για το νέο μωρό στο σπίτι. Ο σκύλος του χρήστη του TikTok @k_sodell δεν είναι από αυτούς που κρατιούνται. Κατέγραψε την αντίδραση του σκύλου στο κλάμα του μωρού και είναι τόσο σχετικό.

Για να μην αναφέρουμε ότι είναι εντελώς ξεκαρδιστική. Ρίξτε μια ματιά!

@k_sodell Life with your new brother you didn’t ask for 🤣 #lifewithlane #newmom #babyboy #dogbrother #fursibling #newborn ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Αυτό ακριβώς το πρόσωπο κάνουμε κι εμείς κάθε φορά που ακούμε ένα μωρό να κλαίει. Ξέρουμε ότι κάθε μωρό το κάνει, αλλά μερικές φορές απογοητευόμαστε πολύ. Συμβαίνει! Και είναι προφανές ότι αυτό το σοκολατένιο λαμπραντόρ αισθάνεται πολύ απογοητευμένο από τις δυνατές κραυγές και το κλάμα που γεμίζουν τώρα το σπίτι.

Αυτά τα σκυλίσια μάτια λένε σίγουρα: “Γιατί οι γονείς μου έφεραν αυτό το πράγμα στο σπίτι; Πρέπει να φύγω από εδώ το συντομότερο δυνατό”.

Σε νιώθουμε φιλαράκο, αλλά μην ανησυχείς, πολύ σύντομα εσείς οι δύο θα γίνετε οι καλύτεροι φίλοι.

Φανταζόμαστε ότι τα παιδιά έχουν παρόμοια συναισθήματα όταν οι γονείς τους φέρνουν στο σπίτι τα μικρότερα αδέρφια τους. Τουλάχιστον με τα παιδιά μπορείτε να τους εξηγήσετε τι συμβαίνει ή να τα βάλετε να πάνε στο άλλο δωμάτιο. Τα σκυλιά από την άλλη πλευρά μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα. Υπάρχουν πολλές συμβουλές για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που μπορούν να δοκιμάσουν και που ελπίζουμε ότι θα συνηθίσουν τα σκυλιά τους σε ένα μωρό που κλαίει. Θα πρέπει να τα κάνετε να νιώσουν άνετα με τον ήχο ενός μωρού που κλαίει, ακόμη και πριν το βρέφος έρθει στο σπίτι, κάτι που μπορεί να γίνει με την αναπαραγωγή ηχογραφήσεων και την αργή αύξηση αυτής της έντασης.

Όταν το μωρό είναι στο σπίτι, θα πρέπει να τα κρατάτε σε ξεχωριστά δωμάτια. Το κλάμα θα είναι πιο ήσυχο και λιγότερο έντονο. Όσο το ένα μέλος της οικογένειας φροντίζει το μωρό, το άλλο θα πρέπει να φροντίζει το σκύλο. Μπορείτε επίσης να διδάξετε στο σκύλο σας να πηγαίνει σε μια συγκεκριμένη περιοχή όταν το μωρό κλαίει και να του δώσετε ένα παιχνίδι για να τον απασχολεί. Μπορεί να μην συνηθίσει το κλάμα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά δώστε του χρόνο και εξασκηθείτε στην υπομονή.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr