Το μεγαλείο των ζώων: Σκύλος θηλάζει μωρό ελάφι που χάθηκε από τη μητέρα του συγκινώντας το διαδίκτυο

Ιστορίες Ζώων

Οι χρήστες του Διαδικτύου έμειναν άφωνοι από τις εικόνες μιας τρυφερής στιγμής μεταξύ ενός σκύλου Golden Retriever και ενός μωρού ελαφιού. Ο σκύλος θήλασε το ελαφάκι που είχε απομακρυνθεί από τη μητέρα του.

Η Kayla Pumpelly, που ζει και εργάζεται στη φάρμα της οικογένειάς της στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, βρισκόταν σε περίπατο με τον σκύλο της, τη Sadie, όταν ο σκύλος ανακάλυψε κάτι απίστευτο: ένα μωρό ελάφι κρυμμένο στο γρασίδι. Η Sadie, που είχε πρόσφατα δικά της μωρά, ενεργοποίησε τα μητρικά της ένστικτα και φρόντισε το ελάφι σαν να ήταν δικό της.

«Είχε ακόμα μητρικά ένστικτα και παρήγαγε γάλα, έτσι το μωρό ελάφι τη θήλαζε», εξήγησε η Pumpelly.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε και έχει προβληθεί περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια φορές, η Sadie φαίνεται ενθουσιασμένη να περπατά προς την ιδιοκτήτριά της, ακολουθούμενη από το μικρό ελάφι. Η Pumpelly, έκπληκτη, είπε: «Σάντι, δεν μπορείς να το έχεις αυτό», και πλησιάζοντας, συνειδητοποίησε ότι το μωρό ελάφι εμπιστευόταν απόλυτα τον σκύλο, τόσο που τη θήλαζε. «Στην αρχή δεν ήξερα τι ήταν, και όταν είδαμε ότι ήταν μωρό ελάφι, φρικάραμε λίγο. Ήταν συναρπαστικό γιατί ήταν χαριτωμένο, αλλά δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Έτσι, καθίσαμε και αρχίσαμε να τραβάμε βίντεο και φωτογραφίες».

Το βίντεο συνεχίζει με φωτογραφίες της Sadie και του μωρού ελαφιού, δείχνοντας τη μητέρα σκύλο να το προστατεύει, να το γλείφει και να το θηλάζει.

«Το ακολουθούσε παντού και προσπάθησε να έρθει κοντά μας μερικές φορές», πρόσθεσε η Pumpelly.

Τα σκυλιά έχουν ισχυρά μητρικά ένστικτα, καθώς τα κουτάβια γεννιούνται ανίκανα να δουν, να ακούσουν ή να περπατήσουν και εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα τους. Τις πρώτες 10 ημέρες, η μητέρα τους δίνει την αμέριστη προσοχή της, σύμφωνα με το American Kennel Club (AKC). Καθώς τα κουτάβια αποκτούν ανεξαρτησία μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, η μητέρα τα αφήνει για μεγαλύτερες περιόδους.

Ο απογαλακτισμός των κουταβιών από το γάλα της μητέρας τους είναι μια σταδιακή διαδικασία που πρέπει να γίνεται φυσικά για να αποφευχθούν προβλήματα υγείας για τη μητέρα ή προβλήματα με τα κουτάβια στην ενήλικη ζωή, προσθέτει η AKC.

Αν και η Sadie ήταν πρόθυμη να υιοθετήσει το μωρό ελάφι ως δικό της, η Pumpelly και ο σύζυγός της κάλεσαν ειδικούς για να ζητήσουν οδηγίες. Τους συμβούλεψαν να απομακρύνουν τον σκύλο και να αφήσουν το μωρό ελάφι να κρυφτεί για να δουν αν η μητέρα του θα επέστρεφε.

Αφού έδειξαν το μωρό ελάφι στα δύο μικρά παιδιά τους, η Pumpelly και ο σύζυγός της ακολούθησαν τις οδηγίες: «Παρακολουθήσαμε και περιμέναμε, και η μητέρα επέστρεψε για το μικρό της», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top