Το μυστήριο λύθηκε: 5 τρόποι να εξηγήσεις τη συμπεριφορά της γάτας σου-Τι θέλει να πει με τις κινήσεις της

Ιστορίες Ζώων

Οι γάτες είναι απρόβλεπτα ζώα τα οποία μπορούν να αλλάξουν συμπεριφορά μέσα σε δευτερόλεπτα, αφήνοντας σε με αναπάντητα ερωτήματα για το τι μπορεί να σκέφτεται. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβεις τι θέλει η γάτα σου και το πώς αισθάνεται.

Αυτιά

Ελαφρώς προς τα εμπρός: Η γάτα σου αισθάνεται περιέργεια και έχει όρεξη για παιχνίδι

Ευθεία και όρθια: Κάτι κίνησε την προσοχή της γάτας σου. Οι γάτες έχουν πολύ ισχυρή ακοή και όταν τα αυτιά τους είναι ίσια και πάνω, σημαίνει πώς κάτι τους «προειδοποίησε»

Καρφωμένα πίσω, επίπεδα: Κάτι έχει νευριάσει πάρα πολύ τη γάτα σου. Αυτή η κίνηση συνοδεύεται συχνά από «χχχχχ» και δείχνει ότι η γάτα σου είναι είτε εξοργισμένη (με σένα) είτε φοβισμένη.

Μάτια

Ανοιγοκλείνουν αργά: Αν παρατηρήσεις ότι η γάτα σου ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια της και σε κοιτάει σημαίνει ότι σε λατρεύει. Σκέψου το σαν να σου στέλνει φιλάκια ένα πράμα.

Διεσταλμένες κόρες: Ωπ! Κάποιος είναι ενθουσιασμένος. Είτε παίζει, είτε ετοιμάζεται να επιτεθεί με φονική διάθεση σε κάποιο παιχνίδι. Ωστόσο, εάν συνδυαστούν με αμυντική ή επιθετική στάση σημαίνει ότι η γάτα σου είναι φοβισμένη.

via GIPHY

Κόρες σε σχήμα σχισμής: Το μάτι του Σάουρον στη γάτα σου δηλώνει ενόχληση, είτε λόγω απουσίας λιχουδιάς ή οτιδήποτε άλλο. Μήπως δεν είσαι καλός πατέρας/μητέρα;

Ο τρόπος που κουνάει την ουρά της

Εν αντιθέσει με τα σκυλιά, στα οποία το κούνημα της ουράς απλά σημαίνει χαρά, στην περίπτωση της ουράς της γάτας τα πράγματα είναι κάπως πιο σύνθετα.

Κούνημα ουράς: Ωχ, η γάτα σου έχει νεύρα. Καλύτερα να σταματήσεις να την χαϊδεύεις εκτός και αν θες να κεράσει… γρατζουνιές ή δάγκωμα.

Κούνημα μόνο τις άκρης της ουράς: Μια ηπιότερη εκδοχή της παραπάνω κίνησης, μπορεί να δηλώνει παιχνιδιάρικη διάθεση.

Φουσκωμένη ουρά: Μπορεί να φαίνεται αξιαγάπητη και φλάφι, όμως η φουντωμένη και σηκωμένη ουρά δηλώνει πως η γάτα σου φοβάται κάτι και αν συνοδεύεται από «κχχχχχ», τότε ετοιμάζεται για επίθεση.

Κρυμμένη ουρά: Σημάδι άγχους και υποταγής. Κάτι προκαλεί εκνευρισμό στην γάτα σου, πιθανώς το νέο περιβάλλον ή κάποιος επισκέπτης.

Κυρτή ουρά: Αν η ουρά της θυμίζει λατινικό ερωτηματικό, τότε μάλλον είναι έτοιμη για εξερεύνηση ή/και παιχνίδι. Αν θες να της δώσεις το νέο της παιχνίδι, τώρα είναι η στιγμή.

Ουρά που την αγκαλιάζει: Αν η γάτα σου κάθεται με την ουρά της να εφαρμόζει πλήρως στο περίγραμμά της τότε είναι χαρούμενη και πλήρως ικανοποιημένη. Το ίδιο συμβαίνει και αν το κάνει σε μια άλλη γάτα – σκέψου το σαν αγκαλίτσα συμπάθειας.

Στάση τους σώματος

Πέρα από τα επιμέρους μέλη της, η γάτα σου χρησιμοποιεί και ολόκληρο το σώμα της για να εκφράσει πράγματα.

Ξαπλωμένη ανάσκελα, με κοιλίτσα έξω: Αυτό σημαίνει ότι η γάτα σου σε εμπιστεύεται πλήρως και αισθάνεται άνετη να σου αποκαλύψει την πιο ευάλωτη περιοχή της. Από την άλλη πλευρά, οι πιθανότητες να αρπάξεις γρατζουνιά αν δοκιμάσεις να την χαϊδέψεις είναι μεγάλες. Αλλά ναι, είναι δυνατή παγίδα.

Κυφωμένη πλάτη: Ετοιμάσου για χάδια! Αν η γάτα σου σε πλησιάσει με την πλάτη της ωσάν τοξωτή γέφυρα θέλει να την χαϊδέψεις.

Τρίψιμο: Αν η γάτα σου τρίβεται σε αντικείμενα ή ανθρώπους θέλει να εδραιώσει την κυριαρχία της, ιδιαίτερα αν το κάνει με τα μάγουλά της. Οι αδένες που βρίσκονται εκεί εκκρίνουν ειδικές φερομόνες.

«Ζυμαράκια»: Κάθε φορά που η γάτα του μοιάζει να «πλάθει» αναπολεί την μωρουδιακή της ηλικία. Θα το κάνει μόνο αν νιώσει πλήρως ασφαλής και άνετη.

Κούνημα γλουτού: Όχι δεν κάνει πρόβες για τουέρκ, αλλά μάλλον ετοιμάζεται να την «πέσει» σε κάποιο θήραμα.

Γλείψιμο: Αν η γάτα σου σε περιποιείται με τη γλώσσα της, τότε αυτό σημαίνει πολλά. Για εκείνη, είσαι μια πολύ ιδιαίτερη «γάτα» και αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειά της. Σκέψου το σαν κάτι αντίστοιχο του ανθρώπινου χαϊδέματος.

Το νιαούρισμα τους

Από διαφορετικές παραλλαγές του «μιάου» μέχρι διάφορους περίεργους ήχους, οι γάτες δεν διστάζουν να «μιλήσουν» για τις απαιτήσεις ή τις απόψεις τους.

via GIPHY

Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένοι τύποι «μιάου» με την απαραίτητη μετάφραση:

Σύντομο, σε υψηλό τόνο νιαούρισμα: «Γεια σου άνθρωπε, πώς πάει;»

Πολλά σύντομα «μιάου» ταυτόχρονα: «Είμαι πολύ χαρούμενος/η που επέστρεψες! Αντί να πηδάω πάνω κάτω σαν χαζόσκυλο, σου λέω αυτό!»

Ήπια, παρακαλετά «μιάου»: «Πεινάω φουλ, οπότε θα το παίξω φουλ χαριτωμένος. Μπορείς να αντισταθείς; Δεν μπορείς!»

Μακρόσυρτο, χαμηλό «μιάου»: «Το σέρβις σε αυτό το μέρος είναι χάλια. Παίζεις με την υπομονή μου υπηρέτη!».

Δείτε το βίντεο:

Όλες οι Ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

To top