Το τέλος είναι το καλύτερο μέρος: Η αποφασιστικότητα της γάτας να σταματήσει τον ιδιοκτήτη της από το να αγκαλιάσει τον σκύλο είναι ξεκαρδιστική

by Μυρσίνη Καραμαούνα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι γάτες ζηλεύουν γιατί είναι πολύ ανεξάρτητα κατοικίδια. Τους αρέσει να κάνουν πράγματα στον δικό τους χρόνο και να μας αγνοούν με κάθε ευκαιρία. Αλλά ίσως εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι οι αιλουροειδείς φίλοι μας μπορούν να επιδείξουν τάσεις ζήλιας.

Τώρα, δεν θα κάνουν κάτι όλες οι ζηλιάρες γάτες. Μπορεί απλώς να κάθονται στη γωνία και να κοιτάζουν βαθιά μέσα στην ψυχή σας. Αλλά μια γάτα γνωστή στο TikTok ως @mrmilothechonk ήταν πολύ αποφασισμένη να περάσει το δικό της.

Ρίξτε μια ματιά!

@mrmilothechonk I’ve never seen a cat so jealous 😂 #foryou #foryoupage #lol #comedy #viral #cats #catsoftiktok ♬ Monkeyshine-JP – Lt FitzGibbons Men

Όλη την ώρα νομίζαμε ότι η γάτα θα αγκαλιαζόταν ακριβώς δίπλα στον ιδιοκτήτη της αφού είχε διώξει τον σκύλο, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο κύριος Milo ο Chonk σκέφτηκε ότι αν δεν μπορούσε να καθίσει αυτός δίπλα στον ιδιοκτήτη του, κανείς δεν θα μπορούσε.

@mrmilothechonk The ultimate betrayal #foryou #foryoupage #lol #comedy #viral #cats #catsoftiktok ♬ Monkeyshine-JP – Lt FitzGibbons Men

Επειδή οι γάτες είναι συνήθως πιο ήσυχες μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι ζηλεύουν

Ορισμένα τυπικά σημάδια ζήλιας περιλαμβάνουν θυμό, καβγάδες, ατυχήματα με το γιογιό, περαιτέρω αποστασιοποίηση και το να είναι δυνατές ή απαιτητικές. Αλλά μπορεί επίσης να δείτε τη γάτα σας να αναποδογυρίζει τα μπολ με το φαγητό, να κάνει ακαταστασία στο κουτί της άμμου, να μην ανταποκρίνεται σε εσάς με τον τυπικό της τρόπο και να κρύβεται για να σας δείξει πώς αισθάνεται. Αν η συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου σας αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο μετά την γνωριμία ενός νέου κατοικίδιου ή ενός νεογέννητου ανθρώπου, θα μπορούσε να είναι άμεση συσχέτιση με το αίσθημα εδαφικής επικράτειας και ζήλιας.

Πώς αντιμετωπίζει λοιπόν κανείς ένα ζηλιάρικο κατοικίδιο;

Πρώτα απ’ όλα, δώστε τους την αγάπη και την προσοχή που χρειάζονται, και μάλιστα πολλή. Πιθανότατα θα χρειαστούν την επιπλέον αγάπη αφού υπάρξει μια αλλαγή στο σπίτι. Προσπαθήστε να καταλάβετε τη ρίζα της ζήλιας και εφαρμόστε μικρές αλλαγές για να είναι όλοι στο σπίτι ευχαριστημένοι. Μερικές φορές η ζήλια θα φέρει στην επιφάνεια κακές συμπεριφορές, αλλά μείνετε σταθεροί. Και πάνω απ’ όλα, να θυμάστε να είστε υπομονετικοί.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr