Τυφλός σκύλος αρνείται να πάει οπουδήποτε χωρίς τον καλύτερο φίλο του

Ιστορίες Ζώων

Το να πούμε ότι ο Stevie και ο Jimmy είναι δεμένοι μεταξύ τους είναι υποτιμητικό. Τα δύο σκυλιά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον. Η Stevie, που είναι ένα τυφλό Shar-Pei, εξαρτάται ιδιαίτερα από τον Jimmy, ένα ηλικιωμένο Chihuahua.

Η ιστορία των Stevie και Jimmy

“Δεν έχουμε ξαναδεί – στα 30 χρόνια διάσωσης που ασχολούμαστε – ένα δεσμό σαν αυτούς τους δύο”, δήλωσε στο The Dodo η Neda Rosa, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εθελόντρια της California Shar-Pei Rescue. “Και είναι ενδιαφέρον γιατί είναι σαν ο Τζίμι το τσιουάουα να ξέρει ότι ο σύντροφός του είναι τυφλός και τον φροντίζει. Είναι κολλημένος πάνω του σαν κόλλα. Τον περιποιείται συνεχώς και του κάνει ντους στο πρόσωπο ασταμάτητα. Και απλά θέλει να είναι μαζί του”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Jimmy και ο Stevie περισυνελέγησαν ως αδέσποτα στη νότια Καλιφόρνια και μεταφέρθηκαν στην Ramona Humane Society. Δυστυχώς, κανείς δεν εμφανίστηκε για να διεκδικήσει το ζευγάρι, παρόλο που φαινόταν πιθανό ότι κάποτε είχαν ζήσει σε ένα σπίτι μαζί.

Λίγο καιρό μετά την άφιξή τους στο καταφύγιο, μια φωτογραφία των δύο σκύλων τράβηξε την προσοχή της ομάδας California Shar-Pei Rescue, η οποία αποφάσισε να τα σώσει και τα δύο.

“Είμαστε μια διάσωση συγκεκριμένης φυλής, οπότε σώζουμε μόνο Shar-Peis”, δήλωσε η Rosa. “Αλλά όταν είδαμε πόσο δεμένα ήταν αυτά τα δύο σκυλιά, σκεφτήκαμε ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία περίπτωση να αφήσουμε πίσω τον μικρό του φίλο”.

Ο Jimmy, ο οποίος είναι περίπου πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τον Stevie αλλά πολύ μικρότερος, περνάει πολύ χρόνο φροντίζοντας τον μικρό (μεγάλο) αδελφό του.

“Είναι συνεχώς δίπλα του και στέκεται μπροστά του”, δήλωσε η Rosa. “Είναι σαν προστάτης του και μπορείς να καταλάβεις ότι έχουν περάσει αρκετό χρόνο μαζί. Και ο Jimmy γλείφει πάντα τα μάτια [του Stevie], και τον φροντίζει πάντα και δεν θέλει να φύγει από δίπλα του”.

Ο Stevie και ο Jimmy ζουν τώρα στο μικρό καταφύγιο που διαχειρίζεται η California Shar-Pei Rescue, όπου θα παραμείνουν μέχρι να βρουν ένα παντοτινό σπίτι. Κάθε πιθανός υιοθετητής πρέπει να κατανοήσει τα προβλήματα υγείας του Stevie, δήλωσε η Rosa. Εκτός από το ότι είναι τυφλός, έχει αρχίσει να έχει επιληπτικές κρίσεις και πιθανότατα θα χρειαστεί να παίρνει φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής του – αλλά παρ’ όλα αυτά, αξίζει τόσο πολύ τον κόπο.

Και, φυσικά, τα σκυλιά πρέπει να υιοθετηθούν μαζί.

“Αυτά τα δύο θα υιοθετηθούν μόνο ως πακέτο”, δήλωσε η Rosa. “Δεν θα τα χωρίσουμε. Ποτέ. Οπότε θα χρειαστεί ένα ιδιαίτερο άτομο που ψάχνει για ένα πακέτο”.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top