Ξυλοκόπος διδάσκει σε κοράκια να ρολάρουν σε κορμούς και το λατρεύουν

Ένας καναδός ξυλοκόπος έμαθε στα κοράκια που έσωσε πώς να απολαμβάνουν μια πραγματική δραστηριότητα ξυλοκόπων – το ρολάρισμα κορμών!

Ο Darren Hudson είναι πρωταθλητής στο ξυλοκόπημα και ζει στο Barrington της Νέας Σκωτίας. Εκθέτει τις ικανότητές του στο θεματικό του πάρκο, το Wild Axe Lumberjack AXEperience, όπου έχει διδάξει σε πολλούς ανθρώπους πώς να κάνουν logroll.

Σκέφτηκε ότι και τα κοράκια θα μπορούσαν να απολαύσουν τη δραστηριότητα αυτή και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο! Δήλωσε στην εκπομπή As It Happens του CBC Radio ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάστηκε να τα διδάξει, τον ακολούθησαν στους κορμούς και έμαθαν τι να κάνουν βλέποντάς τον να το κάνει.

Ο Hudson μοιράστηκε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει τις δεξιότητες των πουλιών στο γράψιμο: “Τα κοράκια Vic και River που κάνουν logrolling στα κορμοδέματα μας δείχνουν πώς γίνεται χρησιμοποιώντας τη δύναμη των φτερών τους και αυτά τα πιασάρικα πόδια τους!”

Τα κοράκια είναι ελεύθερα να πετάξουν μακριά ανά πάσα στιγμή, αλλά αποδεικνύεται ότι το απολαμβάνουν πραγματικά να το κάνουν. Ο Hudson λέει ότι βρέχουν λίγο τα φτερά της ουράς τους (όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο) και όταν το κάνουν, τους δίνει χρόνο να ξαναβρεθούν στην κορυφή. Αλλά όταν τα κοράκια παρατηρούν ότι σταμάτησε λέει ότι “κοιτάζουν γύρω τους και λένε: “Εντάξει, ξανακυλήστε””.

Λέει επίσης ότι τα κοράκια έχουν ένα φυσικό πλεονέκτημα στο να κάνουν logrolling πάνω του, λέγοντας στην ραδιοφωνική παρουσιάστρια Carol Off: “…Κλέβουν λίγο επειδή έχουν αγκαθωτά πόδια, οπότε [τα] μικρά τους νύχια τα βοηθούν να πιάσουν ακριβώς εκεί πάνω”.

Τα δύο κοράκια κυριολεκτικά “έπεσαν” στη ζωή του Hudson, αφού εκείνος ανέβαινε στην κορυφή κάποιων δέντρων και έπεσαν κατά λάθος έξω.

Ήταν πολύ αναστατωμένος που είχε ενοχλήσει το σπίτι τους και έτσι για δύο ημέρες άφησε τα μωρά σε κοντινή απόσταση, ελπίζοντας ότι οι γονείς θα επέστρεφαν για να τα διεκδικήσουν. Όταν όμως δεν το έκαναν, ο Hudson πήγε το ένα νεοσσό σε έναν φίλο που αποκαθιστά ζώα και πήρε τα άλλα δύο -που ονομάστηκαν Vic και River- μαζί του στο σπίτι.

Εκτός από την υλοτομία, ο Vic και ο River απολαμβάνουν να κάνουν και κανό με τον Hudson. Ο ίδιος λέει στην Off ότι τα δύο πουλιά είναι “τόσο περίεργα και τόσο ευχάριστα”, αλλά ότι είναι άγρια πουλιά και ελεύθερα να φύγουν ανά πάσα στιγμή για να επιστρέψουν στη φύση, καθώς δεν σκοπεύει να τα κρατήσει. “Τώρα, το αν θα μείνουν εδώ και θα συνεχίσουν αυτό το ταξίδι, εξαρτάται από τα ίδια, 100%. Και εγώ απλώς εκτιμώ αυτές τις στιγμές όσο διαρκούν”.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr