Υπάρχει ελπίδα: Πεινασμένη τυφλή γάτα που παλεύει να επιβιώσει σε καταφύγιο διασώθηκε λίγα λεπτά πριν την τραγική της μοίρα

Ιστορίες Ζώων

Η ιστορία μιας πεινασμένης, τυφλής γάτας που παλευόταν να επιβιώσει σε ένα καταφύγιο θα μπορούσε να είναι τραγική, αλλά ευτυχώς έχει μια ευτυχισμένη κατάληξη. Αυτή η γάτα, που είχε μάτια αλλά δεν μπορούσε να βλέπει, βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από το τέλος της από μια ομάδα διασώστων. Παρόλο που ήταν αδύναμη και εξαντλημένη, οι διασώστες κατάφεραν να την παραλάβουν και να της παρέχουν τη φροντίδα που χρειαζόταν. Μετά από λίγο καιρό, η γάτα ανακτήθηκε πλήρως και βρήκε μια νέα, αγαπημένη της οικογένεια που την αγαπά και τη φροντίζει. Η ιστορία αυτή αποδεικνύει ότι ακόμα και οι πιο ευάλωτες πλάσματα μπορούν να βρουν αγάπη και περίθαλψη όταν υπάρχουν καλοί άνθρωποι που τους φροντίζουν.

Γνωρίστε τον Μάικ, έναν πανέμορφο τυφλό γάτο με ταμπέλα που βρέθηκε να παλεύει να επιβιώσει σε ένα διεφθαρμένο καταφύγιο ζώων. Ο Μάικ ήταν έτοιμος να δεχτεί επίθεση από έναν ατίθασο σκύλο όταν η ομάδα Pawmeows τον έσωσε.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε πώς ο Μάικ γλίτωσε από μια τραγική μοίρα και έζησε ευτυχισμένος για πάντα!

Ένα ενοχλητικό τηλεφώνημα

Το Pawmeows έλαβε μια μέρα ένα τηλεφώνημα από συναδέλφους του διασώστες με ανησυχητικά νέα.

Ένα καταφύγιο στο ανατολικό Αρκάνσας έκλεινε λόγω υποτιθέμενης κακοποίησης και παραμέλησης. Μια μικρή ομάδα διασωστών του Αρκάνσας είχε ενώσει τις δυνάμεις της για να βοηθήσει στη διάσωση εκατοντάδων ζώων στο καταφύγιο.
Μας ζητήθηκε να αναλάβουμε τις περισσότερες γάτες του καταφυγίου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είχαν κανέναν για να πάρουν τις γάτες

Όταν φτάσαμε στο καταφύγιο, τρομοκρατηθήκαμε από αυτό που αντικρίσαμε.

Μια σοκαριστική ανακάλυψη

Εκατοντάδες γάτες και σκύλοι περιφέρονταν στην ιδιοκτησία. Αυτά που δεν ήταν ελεύθερα ήταν στοιβαγμένα σε κυνοκομεία. Τότε ήταν που αντικρίσαμε για πρώτη φορά τον Μάικ, ένα τυφλό κουνάβι που του έλειπαν και τα δύο μάτια. Ο Μάικ περιφερόταν στην ιδιοκτησία όταν ένας σκύλος χωρίς λουκέτο προσπάθησε να του επιτεθεί. Ο Μάικ μεταφέρθηκε στο δωμάτιο γατών του καταφυγίου, αλλά εξακολουθούσε να κινδυνεύει. Το δωμάτιο για γάτες ήταν μια καταστροφή – είχε τρύπες στους τοίχους, τα ταβάνια και την οροφή.

Οι γάτες κρύβονταν σε κάθε γωνιά του δωματίου σε μια απελπισμένη προσπάθεια να επιβιώσουν. Ο μόνος τρόπος για να φάνε οι γάτες ήταν να βγουν από τα κυνοκομεία τους και να ρισκάρουν τη ζωή τους για να ψάξουν για φαγητό ή νερό ανάμεσα στα σκυλιά.

Το καταφύγιο είχε παραμελήσει εντελώς τα ζώα του, αφήνοντάς τα να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Ο καημένος ο Μάικ βρισκόταν σε μειονεκτική θέση λόγω της τύφλωσής του. Δεν θα επιβίωνε για πολύ ακόμα σε αυτές τις συνθήκες.

Σπεύδοντας στη διάσωση

Σκοπεύαμε να κάνουμε πολλαπλά ταξίδια στο καταφύγιο για να μεταφέρουμε και τις 100 και πλέον γάτες, αλλά ξέραμε ότι ο Mike έπρεπε να έρθει στο σπίτι μαζί μας εκείνη την ημέρα. Δεν μπορούσε να περιμένει. Τον φέραμε σπίτι αμέσως.

Ωστόσο, το να φέρουμε τον Mike στο σπίτι ήταν μόνο η μισή μάχη. Μόλις ο Μάικ ήταν ασφαλής στο σπίτι μας, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για την υγεία του. Είχε λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, σοβαρή διάρροια και δυσκολία στην αναπνοή.

Παρά το πόσο υπέφερε ο Mike, βρήκε ακόμα την καρδιά του να αγαπάει και να εμπιστεύεται τους διασώστες του. Είναι η πιο γλυκιά γάτα που θα μπορούσατε ποτέ να ονειρευτείτε. Το μόνο που ήθελε ήταν να τον αγαπούν και να τον κρατούν αγκαλιά.

Είναι σχεδόν σαν ο Mike να ήξερε ότι είχε διασωθεί και ήθελε να ξέρουμε πόσο ευγνώμων ήταν.

Ο δρόμος προς την ανάκαμψη

Όπως οι περισσότερες γάτες με ειδικές ανάγκες, ο Mike ήταν απίστευτα έξυπνος και προσαρμοστικός.

Δούλεψε σκληρά για να περιηγηθεί στο ανάδοχο σπίτι του, βασιζόμενος στην αίσθηση της όσφρησης και του ήχου για να βρει το δρόμο του.

Παρατηρήσαμε ότι ο Μάικ ήταν επίσης εξαιρετικά προσεκτικός.

Δεν είχε την πολυτέλεια να κάνει λάθη στις προηγούμενες συνθήκες διαβίωσής του. Ο Μάικ έλαβε υγρά για να αντιμετωπίσει την αφυδάτωσή του και άρχισε να λαμβάνει αντιβιοτικά και θεραπεία κατά των παρασίτων.

Πήρε όλα τα φάρμακά του σαν πρωταθλητής! Σύντομα, ο Μάικ άρχισε να ζωντανεύει και η πραγματική του προσωπικότητα άρχισε να αναδεικνύεται.

Νέα ζωή για τον Μike

Ένας από τους φιλοξενούμενούς μας έχει μια τυφλή γάτα που της λείπουν και τα δύο μάτια. να αναλάβει τον Mike και να τον υιοθετήσει αν όλα πήγαιναν καλά

Μετά από ένα μήνα επιμελούς φροντίδας, ο Mike ήταν αρκετά υγιής ώστε να τον αναλάβει κάποιος άλλος.

Έφτασε στο σπίτι του ανάδοχου και δεν επέστρεψε ποτέ! Ο Μάικ αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του. Λατρεύει τη νέα του οικογένεια! Τώρα ο Μάικ δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ανησυχεί μήπως του επιτεθούν ή τον εγκαταλείψουν έξω.
Είναι περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που τον αγαπούν και απολαμβάνει τη συντροφιά της νέας του αδελφής γάτας, της Molly.

Από τη Μόλι λείπουν επίσης και τα δύο μάτια.

Πήραμε τον μικρό Μάικ υπό την προστασία της, δίνοντάς του ένα θερμό καλωσόρισμα ως νέα μεγάλη αδελφή του. Ευδοκιμεί. Πραγματικά βρήκε το τέλειο σπίτι. Παρά το ευτυχισμένο τέλος του Mike, ο δρόμος για την ανάρρωσή του δεν έχει τελειώσει.

Ευτυχισμένος για πάντα… προς το παρόν

Ο Mike ανέπτυξε μη φυσιολογικές συνθήκες υγείας όσο ζούσε στο καταφύγιο. Η κατάσταση του Mike είναι τόσο ασυνήθιστη που ούτε οι κτηνίατροι δεν είναι σε θέση να τον διαγνώσουν αυτή τη στιγμή. Οι κτηνίατροι προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν τι βακτήρια έχει. Έχει προγραμματιστεί να δει έναν ειδικό πολύ σύντομα.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top