Υπέροχοι τρόποι που ένας σκύλος μας διδάσκει αγάπη

Ιστορίες Ζώων

Η αγάπη που προσφέρει ο σκύλος είναι ανιδιοτελής και ποτέ δεν περιμένει κάτι από εσένα. Εντάξει, σίγουρα περιμένει χάδια και λιχουδιές από τη μεριά του κηδεμόνα του, αλλά ο σκύλος σε αγαπάει περισσότερο κι από τον ίδιο του τον εαυτό και είναι πάντα εκεί για εσένα. Ένας σκύλος, σου δίνει την αγάπη του χωρίς να ζητάει τίποτα και χωρίς να περιμένει πρώτος να κάνεις το ίδιο για να το  κάνει, σε αγαπά με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία. Πολλές φορές είναι αυτός που σε μαθαίνει να αγαπάς κι εσύ έτσι και σου θυμίζει πως πρέπει να βλέπεις πάντα το καλό στους ανθρώπους, ανεξάρτητα με το τι δείχνουν εκείνοι.

Δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν το ζήσεις

Προτού αποκτήσω κατοικίδιο., δεν μπορούσα να καταλάβω με  μεγάλη ακρίβεια πως μία οικογένεια μπορεί να θεωρεί ισότιμο μέλος της το σκυλάκι τους και πώς μου περιέγραφαν την αγάπη αυτή που παίρνουν και δίνουν σε αυτό το πλάσμα. Είναι πραγματικά από τις περιπτώσεις που αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις τι συναίσθημα σου περιγράφουν και όταν απέκτησα τα δικά μου κατοικίδια και έγιναν τα δικά μου νέα μέλη της οικογένειας κατάλαβα. Το δέσιμο,  η καθημερινή επαφή και  η θεραπευτική ιδιότητα που έχουν τα κατοικίδια σε εμάς είναι μαγικά και αν δεν το έχεις νιώσει τότε δεν μπορείς να καταλάβεις. Μπορείς να το ακούσεις, να το πιστέψεις, να το φανταστείς και να το υποθέσεις, αλλά ποτέ να το νιώσεις στο 100%.

Είσαι πολύ σημαντικός για εκείνον

Αυτό που σε κάνει να δένεσαι περισσότερο με το σκύλο σου, είναι η μέρα που καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είσαι για εκείνον. Από τις πρώτες κιόλας μέρες που θα ζήσετε μαζί στο ίδιο σπίτι, ο σκύλος σου θα σου δείξει πόσο σε χρειάζεται και πόσο σημαντικός είσαι για εκείνον. Εκείνος  είναι απλά ακόμη ένα αγαπημένο σου πλάσμα, για εκείνον όμως είσαι όλος ο κόσμος του και εξαρτάται άμεσα και απόλυτα από εσένα και την αγάπη σου. Όταν σε “χτυπήσει” αυτή η συνειδητοποίηση νιώθεις ένα περίεργο αίσθημα ευθύνης απέναντι του αλλά και ένα πολύ ξεχωριστό και μαγικό συναίσθημα.

Η εκπαίδευση του

Πρέπει να του μάθεις τα πάντα από την αρχή! Σαν ένα μικρό παιδί που πρέπει να εκπαιδευτεί σιγά σιγά να πηγαίνει τουαλέτα, να τρώει, να παίζει και να γίνεται κάθε μέρα και πιο ανεξάρτητο. Ο σκύλος όπως και το παιδί, όπως λέει και η παροιμία είναι “όπως τα μάθεις” και αν και ακούγεται μια παλιακή και καθολική παροιμία, είναι γεγονός πως το κατοικίδιο μας εκπαιδεύεται από εμάς και η συμπεριφορά του είναι ένας καθρέφτης όσων του έχουμε οι ίδιοι διδάξει και μάθει.

Θα σε ανταμείψει για κάθε προσπάθεια σου

Ο σκύλος είναι ένα πλάσμα που για κάθε προσπάθεια που θα κάνεις για εκείνον θα σε ανταμείψει. Κάθε εκπαίδευση, κάθε φορά που θα κάνεις υπομονή στις σκανταλιές του, κάθε αγκαλιά και επιβράβευση που θα του δώσεις, το πλάσμα αυτό θα την εκτιμήσει και θα σου τη δώσει πίσω πολλαπλά. Ο σκύλος και ο άνθρωπος έχουν ένα ανεξήγητο και μοναδικό δέσιμο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά και να είσαι σίγουρος πως θα αξίζει κάθε σου προσπάθεια και προσφορά σε εκείνον.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top