Ζουν μαζί 22 χρόνια: 97χρονη δεν μπαίνει στο γηροκομείο για να μην αφήσει το σκυλί της

Ιστορίες Ζώων

Συγκινεί η ιστορία πίστης και αφοσίωσης ανάμεσα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα από τα Χανιά και τον 22χρονο σκύλο της με τον οποίο ζουν μαζί.

Η άρνηση της ηλικιωμένης να αφήσει το σκύλο της

Συγκεκριμένα, πριν μερικές μέρες επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων, μια κυρία και ενημέρωσε ότι μια 97χρονη κυρία, που διαμένει στον Κουμπέ, έπρεπε να μεταφερθεί στο γηροκομείο γιατί δεν έχει κανέναν συγγενή να τη φροντίσει και η κατάσταση της υγείας της απαιτεί φροντίδα.

«Η ηλικιωμένη όμως, αρνιόταν να πάει ,γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Όσκαρ, τον 22χρονο πιστό της φίλο που δεν τον δεχόταν στο γηροκομείο, παρά μόνο αν βρισκόταν μια καλή λύση για το ζώο.

Ούτως ή άλλως ήταν στενοχωρημένη γιατί τον τελευταίο χρόνο με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο «μπερμπάντης» Όσκαρ, ήταν συνεχώς δεμένος στην αυλή, αφού δεν μπορούσε να τον φροντίσει και αυτό ήταν κάτι που την «έκαιγε».

Τον Όσκαρ τον είχε πάει στο σπίτι ο σύζυγός της, τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου όταν ήταν κουτάβι, και από τότε ήταν ο πιστός της φίλος.

Το αίσιο τέλος των δύο φίλων

Η λύση βρέθηκε μέσω στης Ελισσάβετ Ηλιάκη-προέδρου του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ-αφού ένα φιλικό της ζευγάρι, συγκινήθηκε από την περίπτωση του Όσκαρ και αποφάσισε να τον υιοθετήσει, ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.

Όταν η κα Ηλιάκη πήγε να τον παραλάβει, ο Όσκαρ έκανε και τσαχπινιές, αφού γρύλιζε και της έδειχνε τα …δύο δόντια που του έχουν απομείνει, ενώ η ηλικιωμένη της έδινε χίλιες ευχές που ο ‘Οσκαρ δε θα παραμείνει στο δρόμο και θα έχει την κατάλληλη φροντίδα.

Με υπομονή μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο και το ίδιο απόγευμα έκάνε την πρώτη του βόλτα, στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά, συνεχίζει όμως να παραμένει επιφυλακτικός. Είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση με δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του.

Μαθήματα φιλοζωίας από έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, που του ευχόμαστε τα καλύτερα,ενώ στον αντίποδα βρίσκονται όλοι αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα τους με αξιοθαύμαστη ευκολία και πλήθος δικαιολογιών».

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top