Εκπέμπουν SOS για υψηλή ρύπανση: Νεκρά ζώα ξεβράζει λιμνοθάλασσα στην Αλβανία

Ένα απρόσμενο και ταυτόχρονα δυσάρεστο γεγονός επισημάνθηκε από ειδήμονες για την λιμνοθάλασσα Kune-Vain  στην Αλβανία όταν εντοπίστηκαν πολλά νεκρά ζώα να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.

SOS για την κατάσταση

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα στην Αλβανία, αλλά δεν είναι όλες οι περιοχές έτοιμες να υποδεχτούν επισκέπτες. Στις λιμνοθάλασσες της κοιλάδας Kune-Vain στην πόλη Lesa, η κατάσταση είναι εξαιρετικά οξεία λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης.

Τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης μολύνουν τα ζώα

Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών, η παρουσία επιπλεόντων πτωμάτων ζώων τραβάει την προσοχή. Ο λόγος για το υψηλό αυτό επίπεδο ρύπανσης είναι άγνωστος. Η ρύπανση στη λιμνοθάλασσα αυτή αποτελούσε πάντα πρόβλημα και οι υπηρεσίες δεν έχουν παρέμβει για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Η λιμνοθάλασσα Kune-Vain αποτελεί ένα ανέγγιχτο τοπίο με άγριο, υπαίθριο πλούτο. Βρίσκεται μεταξύ του Shëngjin και πολλών χωριών της Lezha, και περιβάλλεται από ομορφιά από όλες τις πλευρές. Τα μεσογειακά δάση καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα κάνουν αυτή τη λιμνοθάλασσα όνειρο του εξερευνητή. Όμως, η φροντίδα και η προστασία καταστρέφουν μέρα με τη μέρα το συγκεκριμένο τοπίο και πάνω από όλα, σημαντικό βιότοπο, αμελώντας την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr