Ψάχνεις κατοικίδιο; 20 +1 κατάλληλα κατοικίδια για διαμέρισμα, Όλα τα χρήσιμα, Συμβουλές φροντίδα

κατοικίδια

21 κατοικίδια ζώα κατάλληλα για διατήρηση στο σπίτι. Αυτά τα κατοικίδια είναι χαμηλής συντήρησης και ιδανικά για παιδιά, εργαζόμενους και κατοίκους διαμερισμάτων. Τα κατοικίδια που αποτελούν μέρος της οικογένειας πρέπει να φροντίζονται και να αγαπιούνται.

Ωστόσο, όταν έχετε μια πολυάσχολη ζωή, είναι αδύνατο να αφιερώνετε όλο το χρόνο της ημέρας φροντίζοντας το κατοικίδιό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε ένα κατοικίδιο ζώο. Ορισμένα κατοικίδια ζώα δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Ορισμένα κατοικίδια είναι επίσης φθηνά για να τα διατηρήσετε, ενώ άλλα απαιτούν μεγάλη συντήρηση.

Τι είδους κατοικίδιο πρέπει να επιλέξετε;

Αν λοιπόν ψάχνετε για κάτι που έχει νόημα για τα παιδιά σας, για τον τρόπο ζωής των εργαζόμενων γονέων ή για τους περιορισμούς του διαμερίσματός σας, αυτά είναι μερικά κατοικίδια χαμηλής συντήρησης που θα πρέπει να σκεφτείτε να κρατήσετε.

Ποια κατοικίδια ζώα πρέπει να διατηρούνται στο σπίτι;

1. Ψάρια Betta

Τα ψάρια συχνά «θεωρούνται κατοικίδια ζώα χαμηλής συντήρησης» μέχρι οι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο εξοπλισμό χρειάζονται για να φιλοξενήσουν μερικά ωάρια στο σπίτι τους. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή οι άνθρωποι επιλέγουν λάθος είδη ψαριών. Αν ψάχνετε για ψάρι χαμηλής συντήρησης, αγοράστε ψάρια Betta.
Τα ψάρια Betta είναι ανθεκτικά και φοβερής χαμηλής συντήρησης. Το ενυδρείο τους πρέπει να είναι περίπου 5 γαλονιών, αυτό είναι το ιδανικό μέγεθος για τα ψάρια betta.
Χρειάζεται να τα ταΐζετε μια φορά την ημέρα ή να χρησιμοποιήσετε αυτόματο τροφοδότη τροφής. Επίσης χρειάζεται κάθε εβδομάδα να αντικαθιστάτε το 15% του νερού τους.

2. Pugs

Ας το παραδεχτούμε, τα σκυλιά δεν είναι ποτέ πραγματικά κατοικίδια ζώα χαμηλής συντήρησης. Χρειάζονται πολλή αγάπη, προσοχή και στοργή. Τα Παγκς όμως είναι μια φυλή χαμηλής συντήρησης και είναι πολύ εύκολο να έχετε μια τέτοια φυλή στο σπίτι σας. δεν χρειάζεται πολλή περιποίηση στο τρίχωμά του, έχει ανάγκη από τριαντάλεπτη καθημερινή βόλτα ή παιχνίδι για 10 λεπτά, αυτά είναι αρκετά για να το κρατήσετε σε φόρμα. Έχει το ιδανικό μικρό μέγεθος και είναι σκύλος χαμηλής συντήρησης.

Pug

3. Stick έντομα

Τα κατοικίδια δεν περιορίζονται μόνο σε γούνινα πλάσματα ή ψάρια. Ένα τέλειο ζωάκι χαμηλής συντήρησης είναι τα έντομα ραβδιών. Το μικρό τους μέγεθος, που μοιάζει με κλαδί, τους καθιστά εύκολο στο σπίτι σε μικρούς χώρους. Ευδοκιμούν σε μικρά γυάλινα δοχεία ή κλουβιά. Ακόμα και οι διατροφικές τους συνήθεις δεν είναι απαιτητικές. Μπορούν να ζήσουν με δρυς, τριαντάφυλλο, βατόμουρο και κισσό.

4. Κουνέλια

Εάν θέλετε ένα κατοικίδιο αγκαλιά, χαριτωμένο και γούνινο αλλά δεν είστε έτοιμοι να πάρετε σκύλο, το κουνέλι είναι εξαιρετικός σύντροφος. Μπορεί να ζήσει ελεύθερα στο σπίτι και να επισκέπτεται το κλουβί του για νερό, φαγητό, τουαλέτα και ύπνο. Οι δαπάνες του κτηνιάτρου είναι ελάχιστες και τρώει βασικά σανό και μπαγιάτικο ψωμί με μερικές φορές καρότο ή ένα μήλο. Τα κουνέλια είναι πολύ χαριτωμένα και αστεία.

κουνέλια

5. Χελώνες

Υπάρχουν περίπου 270 τύποι χελωνών που θα μπορούσατε να έχετε για κατοικίδιο. Μια μικρή χελώνα, περίπου 22 με 30 εκατοστά, μπορεί να γίνει το ιδανικό κατοικίδιο για εσάς. Η διατροφή της και η σίτισή της είναι εύκολη. Μάλιστα δεν χρειάζεται να τρέφονται καθημερινά. Χρειάζεται μόνο να ταΐζετε τη χελώνα σας τέσσερις έως πέντε φορές την εβδομάδα και οι περισσότερες χελώνες τρώνε γενικά έντομα, ψάρια, φυλλώδη χόρτα.
Αυτό που πρέπει να φροντίζετε όταν έχετε μια χελώνα είναι η διατήρηση της θερμοκρασία του νερού της αλλά και η καθαριότητά του. Αυτό όμως δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Οι χελώνες δεν ζουν για πάντα, μερικές φτάνουν μέχρι τα 30 έτη, όπως οι χρωματιστές χελώνες.

χελώνες

6. Καβούρια ερημίτες

Εάν σας φοβίζει διάρκεια ζωής της χελώνας, επιλέξτε ένα καβούρι ερημίτη. Τα ζωάκια αυτά ζουν μέχρι 10 χρόνια και μεγαλώνουν έως 15 εκατοστά. Χρειάζονται ένα σπίτι τουλάχιστον γαλόνια χώρου που είναι έξω από το άμεσο ηλιακό φως, επενδυμένο με χαλίκι ενυδρείου. Επιπλέον, η διατροφή τους αποτελείται από μικρά σφαιρίδια ή σε σκόνη.

7. Μυρμήγκια

Όταν σκέφτεστε μικρά και χαριτωμένα κατοικίδια πιθανώς τα μυρμήγκια μην είναι η πρώτη σας σκέψη. Ωστόσο τα μυρμήγκια μπορεί να είναι ένας εναλλακτικός και πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να αισθανθούν τα μικρά παιδιά ότι έχουν κατοικίδια ζωάκια στο σπίτι. Φυσικά δεν χρειάζονται πολύ ως καθόλου χρόνου φροντίδας και περιποίησης.
Το μόνο που έχετε να κάνετε για αυτό το μικρό κατοικίδιο είναι να διατηρήσετε την θερμοκρασία μεταξύ 15 και 21 βαθμών Κελσίου, να τα καλύψετε την νύχτα, να τους δώσετε νερό ή μια υγρή βαμβακερή μπάλα ή σταγόνες, να τους παρέχετε μικρά κομμάτια φρούτων και λαχανικών.
Επίσης προσέξτε μην μετακινήσετε το κρησφύγετό τους, το σημείο που έχουν κατασκευάσει τις σήραγγές τους, καθώς μπορεί να προκληθεί κατάρρευση η οποία θα τραυματίσει ή θα σκοτώσει μερικά μυρμήγκια.

8. Sea-Monkeys

Εάν ακόμα και οι χελώνες ή τα καβούρια ερημίτες σας φαίνονται περίπλοκα ζωάκια, σκεφτείτε τα Sea-Monkeys. Τα Sea-Monkeys είναι ένα υδρόβιο ζώο χαμηλής συντήρησης που μπορείτε να το έχετε σε μια δεξαμενή νερού. Είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για αρχάριους καθώς χρειάζονται λίγη ως καθόλου περιποίηση και η σίτιση τους γίνεται μια με δύο φορές την εβδομάδα. Η καθαριότητα της δεξαμενής τους, για λόγους υγιεινής, πρέπει να γίνεται μια φορά τον μήνα.
Τα παιδιά γοητεύονται με αυτά τα ζωάκια και μπορούν να κάθονται να τα κοιτάνε για ώρες.
Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 2 χρόνια, επίσης ιδανικό πλεονέκτημα για την ιδιοκτησία τους.
Συνολικά αυτά τα ζωάκια είναι φθηνά, χαμηλής συντήρησης και δεν απαιτούν μακροχρόνια δέσμευση.

9. Ινδικά χοιρίδια – Guinea pigs

Εάν θέλετε ένα ζωάκι χαμηλής συντήρησης δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο στην υδρόβια ζωή. Το ινδικό χοιρίδιο είναι ένα χαριτωμένο μικρό, χνουδωτό ζωάκι που μπορείτε να το κρατήσετε αγκαλιά.
Αυτά τα γλυκά τρωκτικά συνήθως ζουν 5 ή 6 χρόνια. Τα βασικά που χρειάζονται για να επιβιώσουν είναι: ένα κλουβί, κλινοσκεπάσματα, φαγητό και νερό. Αυτό που κάνει τα ινδικά χοιρίδια το τέλειο κατοικίδιο χαμηλής συντήρησης είναι ότι είναι αρκετά δραστήρια χωρίς να χρειάζονται πολλά από τον ιδιοκτήτη τους.
Τα παιδιά θα επωφεληθούν από την χαρά και το παιχνίδι με το μικρό τους κατοικίδιο εμώ συνάμα ο γονέας δεν απαιτείται να αφιερώσει πολύτιμο χρόνο για την φροντίδα τους ή και χρήματα.

τρωκτικά

10. Πεταλούδες

Οι πεταλούδες αποτελούν ένα υπέροχο αξιοθέατο όταν τις συναντάμε έξω, αλλά αυτά τα έντομα μπορεί να γίνουν και καλά κατοικίδια για μέσα στο σπίτι.
Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και θα μάθουν πάρα πολλά από την μεταμόρφωση και την εξέλιξή της: οι πεταλούδες προέρχονται από τις κάμπιες με πλήρη διάρκεια ζωής έξι ή οκτώ μήνες.
Έχοντας μια κάμπια στο σπίτι χρειάζεστε μόνο κάποια φύλλα για τροφή ή για να κολλήσουν πάνω τους και να περιπλανηθούν.
Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε σετ για πεταλούδες για να φτιάξετε σπίτια για κάμπιες – πεταλούδες.

11. Αλογάκι της παναγίας

Το αλογάκι της παναγίας είναι επίσης ένα έντομο κατοικίδιο χαμηλής συντήρησης. Σε αιχμαλωσία μπορούν να φτάσουν 2.5 με 15 εκατοστά και η διάρκεια ζωής τους είναι ένα έτος.
Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα σπίτι: μια μικρή δεξαμενή τουλάχιστον διπλάσιο πλάτος και τρεις φορές ψηλότερη από το σώμα τους.
Η σίτιση επίσης είναι εύκολη καθώς τρώνε ποικιλία τροφών: : μύγες φρούτων, μικρότερες μανδύες, σκώροι, μύγες σπιτιού ή σκουλήκια εάν το αλογάκι της παναγίας είναι μεγαλύτερο.
Το κόστος είναι επίσης μηδενικό καθώς αυτά τα ζωάκια ζουν ελεύθερα στην φύση, συνήθως στην αυλή, γύρω από το σπίτι εάν ζείτε σε αγροτική ή δασώδη περιοχή.

12. Σκορπιός

Εάν οι πεταλούδες και τα αλογάκια της παναγίας δεν φαίνεται να ικανοποιούν τα παιδιά σας, μπορείτε να σκεφτείτε κατι μεγαλύτερο και σαφώς πιο ανατριχιαστικό – έναν σκορπιό.
Ο σκορπιός είναι πραγματικά ένα ανθεκτικό πλάσμα που μεγαλώνει 7 με 18 εκατοστά και ζει 2 ως 6 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ενας ενήλικας σκορπιός χρειάζεται να τρώει μέρα παρά μέρα. Η σίτιση του περιλαμβάνει έντομα όπως όπως γρύλοι και μικρά σκουλήκια. Το μόνο πράγμα που πρέπει πραγματικά να θυμάστε για τους σκορπιούς είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντός τους. Σε αντίθεση με άλλα ζωάκια ο σκορπιός χρειάζεται θερμό περιβάλλον, περίπου 26ο με 32ο κελσίου.

Σκορπιός

13. Hamsters

Τα περισσότερα παιδιά επιλέγουν ένα μικρό Χάμστερ επειδή είναι ευρέως γνωστό. Οι γονείς επίσης το θεωρούν μια καλή επιλογή γιατί είναι χαμηλής συντήρησης.
Τα Χάμστερ είναι καλά και μόνα τους χωρίς ιδιαίτερη αλληλεπίδραση. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα κλουβί, γλυκό νερό (ένα μπουκάλι στο πλάι του κλουβιού τους, φαγητό για χάμστερ (μαζί με μικρά κομμάτια φρούτων και λαχανικών) και τροχό για χάμστερ για να παίξουν και να ασκηθούν.
Τα Χάμστερ δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω για να είναι χαρούμενα.
Τα παιδιά μπορούν να τα βγάλουν από τους κλουβί τους και να παίξουν ήρεμα και απαλά μαζί τους.

14. Αρουραίος

Ενώ η ιδέα των αρουραίων δημιουργεί ανησυχητικές εικόνες υπονόμων και βρώμικων γωνιών, οι αρουραίοι κατοικίδιων ζώων είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από βρώμικα ζώα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αρουραίοι είναι οργανωτικοί και καθαροί, οργανώνουν το φαγητό τους σε σωρούς και καλλωπίζονται τακτικά.
Οι αρουραίοι της Νορβηγίας είναι το πιο κοινό είδος αρουραίου κατοικίδιων ζώων και ζουν μόνο δύο έως τρία χρόνια και μεγαλώνουν 22 με 28 εκατοστά.

15. Chinchillas

Ίσως, μετά τα χάμστερ, να είναι το πιο χαριτωμένο κατοικίδιο ζωάκι χαμηλής συντήρησης. Το Τσιντσίλα είναι ένα αξιολάτρευτο πλασματάκι.
Όπως τα περισσότερα τρωκτικά, χρειάζονται πραγματικά ένα μεγάλο κλουβί επενδυμένο με φωλιά. Η τροφή του Τσιντσίλα μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα Τσιντσίλα δεν αγαπούν να βρίσκονται πολλές ώρες στην αγκαλιά σας.

16. Tarantulas

Εάν δεν είστε αντίθετοι στο να διατηρείτε τις αράχνες ως κατοικίδια ζώα, ένα ταραντούλα μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη στην οικογένειά σας. Οι αρσενικές μεγαλώνουν περίπου 5 με 25 εκατοστά και ζουν μέχρι και 7 χρόνια.
Οι ταραντούλες χρειάζονται ένα μεγάλο σπίτι για να μπορούν να περιπλανηθούν και τρώνε έντομα, όπως γρύλοι, σκουλήκια και κατσαρίδες.
Το μόνο που πρέπει να θυμάστε για αυτά τα πλάσματα είναι ότι πρέπει να φυλάσσονται σε ένα σκοτεινό μέρος του δωματίου σας, μακριά από το φως του ήλιου.

Tarantulas

17. Leopard geckos

Το leopard gecko είναι το τέλειο κατοικίδιο για κάθε νεαρό ενήλικα που κατοικεί στην οικογένεια ή σε διαμερίσματα. Αυτά τα ζωάκια είναι υπάκουα, παίζουν και αλλιλεπιδρούν όμορφα. Επίσης δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα. δεξαμενή 15 έως 20 γαλονιών μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει 2 – 3 leopard gecko. Η διατροφή τους περιλαμβάνει σκουλήκια και γρύλλους.
Τέλος, αυτά τα ζωάκια μπορούν να ζήσουν ως και 20 χρόνια, κάτι που είναι καλό να λάβετε υπόψιν σας εάν δε θέλετε μεγάλη δέσμευση ή αντίθετα, δεν θέλετε να αποχαιρετήσετε τον φίλο σας πολύ σύντομα.

18. Φίδια

Τα φίδια δεν είναι ένα κατοικίδιο για όλους, αλλά είναι πραγματικά εύκολο στην φροντίδα.
Τα καλύτερα φίδια κατοικίδια για αρχάριους είναι: το φίδι καλαμποκιού, το kingnake της Καλιφόρνιας, το ρόδινο boa, το φίδι γκόφερ και τον πύθωνα. Το πιο δημοφιλές είναι το φίδι καλαμποκιού επειδή είναι αρκετά υπάκουο αλλά και επειδή δεν μεγαλώνει πολύ – 5 με 12 ίντσες. Η διατροφή τους περιλαμβάνει τρωκτικά ή αυγά ορτυκιού.

κατοικίδιο

19. Σαλιγκάρια

Υπάρχει πιο εύκολο αθόρυβο κατοικίδιο από ένα σαλιγκάρι; Τα σαλιγκάρια χρειάζονται απλά παρατήρηση, δεν υπάρχει καμία απαίτηση για βόλτες.
Μπορείτε να έχετε περισσότερο από ένα κατοικίδια σαλιγκάρια που φυλάσσονται σε ένα καθαρό αίθριο με λίγο χώμα.
Η διατροφή τους αποτελείται από μικρά κομμάτια μήλων, καρότων και αγγουριών κελύφη αυγών ή οστά από σουπιές για ασβέστιο, αυτό θα ενισχύσει το κέλυφος τω σαλιγκαριών.
Επίσης θα χρειαστεί να καθαρίζεται το σπιτάκι των σαλιγκαριών σας μια φορά την εβδομάδα, δίνοντας έμφαση στα τζάμια που πρέπει να καθαρίζονται καλά ώστε να απομακρύνονται οι βλέννες.

20. Βάτραχος νάνος

Ψάχνετε για ένα τέλειο μικρό αμφίβιο; Ο αφρικανικός νάνος βάτραχος είναι το ιδανικό κατοικίδιο για εσάς. Το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά και το προσδόκιμο ζωή τους είναι περίπου στα 5 χρόνια.
Η διατροφή τους αποτελείται από σκουλήκια, γαρίδες άλμης ή κατεψυγμένες.
Ζούνε σε ενυδρείο και η ποιότητα νερού πρέπει να ελέγχετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Επίσης πρέπει να καθαρίζετε το ενυδρείο και να ανανεώνετε το νερό κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.
Επίσης μπορούν να ζήσουν αρμονικά με τα ψάρια Betta που είδαμε πιο πάνω – εάν θέλετε περισσότερα από ένα κατοικίδια.

21. Βρετανικές κοντότριχες γάτες

Εάν πραγματικά αγαπάτε τις γάτες και θα θέλατε πολύ μια γατούλα, σκεφτείτε την γάτα χαμηλότερης συντήρησης – την Βρετανική κοντότριχη γάτα.
Αυτή η γατούλα είναι αρκετά χαλαρή και μπορεί να μείνει με απιδιά ή άλλα οικογενειακά κατοικίδια όπως σκυλάκια.
Το τρίχωμά τους είναι κοντό και δεν απαιτεί τακτικό καλλωπισμό ή τακτικές επισκέψεις σε grommers. Χρειάζεται να βουρτσίζονται μόνο δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να απαλλαγούν από τα χαλαρά μαλλιά.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τόσο γνωστούς τετράποδους φίλους όσο και πιο παράξενα κατοικίδια. Να θυμάστε πάντα ότι τα ζώα είναι δέσμευση και δεν είναι καλό να τα απομακρύνουμε από το φυσικό τους σπίτι για να τα φυλακίσουμε προς δική μας τέρψη.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr