Οι γάτες είναι σαν τον άνθρωπο, οι περισσότεροι λένε πως είναι ένα αδίστακτο κατοικίδιο που πρέπει να αποφευγούμε, όμως αυτό δεν ισχύει. Μια γάτα, μπορεί να σου μεταφέρει με το χάδι της το πιο τρυφερό άγγιγμα. Πως όμως σου δείχνουν την άγαπη τους; Συνέχισε να διαβάζεις και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

#1 Είναι συνέχεια από πίσω σου, σε ακολουθεί σε κάθε σου βήμα κάθε ώρα και στιγμή. Κυρίως, όταν επιστρέφεις σπίτι, τρέχει με την ουρά της και όχι επειδή πεινάει αλλά επειδή θέλει να σου τριφτεί και να είναι στον ίδιο χώρο μαζί σου, να σε νιώθει κοντά της. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να δείξει την προτίμηση της ή ότι της έλειψες και να σε καλέσει σε παιχνίδι μαζί της. Τώρα αν αυτό συνοδεύεται κι από ένα νοστιμότατο πατεδάκι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

#2 Όπως όλες οι γάτες, θα γυρίσει ανάσκελα και θα σου δείξει την κοιλιά της. Το σημείο αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο της, έτσι σου δείχνει την εμπιστοσύνη που σου έχει. Αν λοιπόν έχεις την τεράστια αυτή προτίμηση μην χάσεις την ευκαιρία και δείξε της κι εσύ με τη σειρά σου πόσο την αγαπάς και παίξε μαζί της.

#3 Ένα διακριτικό χάδι της γάτας, είναι να σε μυρίσει, να πάρει την μυρωδιά σου ώστε να νιώσει μια πλήρης αίσθηση από το σπιτικό περιβάλλον στο οποίο ζει. Είναι σαν να σε σημαδεύει ως δικό της άνθρωπο. Το ίδιο μάλιστα θα δείς συχνά πως κάνει με όλα τα έπιπλα ή άλλα πράγματα στο σπίτι καθώς και με οτιδήποτε καινούργιο έλθει στο χώρο. Είναι ο τρόπος τους να οριοθετούν την κυριαρχία τους!

#4 Όταν αρχίζει να κλείνει τα μάτια, δεν είναι γιατί θέλει να κοιμηθεί αλλά είναι ένας τρόπος χαλάρωσης αυτός. Κυρίως, όταν θα έχει πάρει στάση εμβρύου και αρχίζει με τα νύχια της να “δέρνει” το δέρμα της. Αυτός είναι ένας τρόπος εμπιστοσύνης. Αυτή η όμορφη εικόνα της γάτας λοιπόν στο άσχετο να κλείνει τα μάτια είναι ίσως μια εικόνα ευτυχίας και ευγνωμοσύνης και έχει τόσα να μας διδάξει.

#5 Ώρα για πατουσάκια: Όταν η μικρή ειδικά γάτα σηκώνει το ποδαράκι της για πατουσάκια, δεν μπορείς να το αρνηθείς. Είναι το δικό της, άρρητο «σ’ αγαπώ». Είναι ένας αιώνιος ύμνος στην αγάπη και την αφοσίωση!

#6 Όταν θα σε δει θα υψώσει ψηλά το κεφάλι και την ουρά της, προκειμένου να σε υποδεχτεί. Πρόκειται για κίνηση επιδοκιμασίας σε ολόκληρο το είναι σου. Να χαίρεσαι και να την επιβραβεύεις με ένα χάδι. Αυτή η κίνηση είναι σα να σου μιλάει και να σου λέει πόσο της έλειψες και πόσο ενδιαφέρεται

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr