Μπορούν τα σκυλιά να φάνε ανανά; Χρήσιμες πληροφορίες, προφυλάξεις και κίνδυνοι

by Δήμητρα Τουρλίδα

Ο ανανάς είναι ένα πολύ αγαπητό φρούτο. Είναι ξινός, γλυκός και ξινός και το τροπικό του περιβάλλον υποδηλώνει ένα θερμό κλίμα. Όπως οι φράουλες και το καρπούζι, με μέτρο μπορεί να αποτελέσει μια υγιεινή λιχουδιά για τους σκύλους.

Προφυλάξεις πριν δώσετε ανανά στο σκύλο σας

Ένας ώριμος, ωμός ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ. Περιέχει επίσης μέταλλα όπως μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και μικρές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος του σκύλου σας.

Τα οφέλη του ανανά για τα σκυλιά

Κοιτάζοντας αυτές τις βιταμίνες και τα μέταλλα, ο ανανάς φαίνεται να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους σκύλους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ταΐσετε τους σκύλους σας με ανανά. Ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και πλούσιος σε φυσικά σάκχαρα. Αυτό σημαίνει ότι σε μικρές ποσότητες είναι μια υγιεινή λιχουδιά, αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο πεπτικό σύστημα του σκύλου σας.

Προσοχή όταν τον ταΐζετε πρώτη φορά ανανά

Προσέχετε το σκύλο σας όταν τον ταΐζετε για πρώτη φορά ανανά. Εάν το κουτάβι σας έχει διάρροια ή παρουσιάζει σημάδια στομαχικών διαταραχών, τότε ο ανανάς μπορεί να μην είναι το κατάλληλο σνακ φρούτων για εκείνο. Ο σκληρός, κεντρικός πυρήνας του ανανά έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει απόφραξη, όπως και η αγκαθωτή φλούδα του. Γι’ αυτό κολλήστε στο σκύλο σας τη σίτιση με τη σάρκα του ανανά για την ασφάλειά του.

Είναι ασφαλές για τους σκύλους να τρώνε ανανά;

Ναι. Ο ωμός ανανάς, σε μικρές ποσότητες, είναι ένα εξαιρετικό σνακ για τους σκύλους. Ο κονσερβοποιημένος ανανάς, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αποφεύγεται. Το σιρόπι στα κονσερβοποιημένα φρούτα περιέχει πάρα πολύ ζάχαρη για να το διαχειριστεί το πεπτικό σύστημα των περισσότερων σκύλων. Μερικά κομμάτια ωμού ανανά είναι συνήθως αρκετά για τους περισσότερους σκύλους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Επιπλέον, τα κατεψυγμένα κομμάτια φρέσκου ανανά αποτελούν μια νόστιμη λιχουδιά το καλοκαίρι.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr