Μπορούν τα σκυλιά να φάνε αβοκάντο; Απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές

by Δήμητρα Τουρλίδα

Το αβοκάντο είναι καλό για τους σκύλους και ασφαλές για τους σκύλους να το τρώνε ως λιχουδιά. Για να το απολαύσετε μαζί: αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα, κόψτε το στη μέση, βγάλτε το κουκούτσι, σερβίρετε. Οι σκύλοι μπορούν να τρώνε αβοκάντο επειδή είναι γεμάτο με καλές πηγές βιταμίνης Ε και Β6 για την υποστήριξη του δέρματος, των μυών και άλλα.

Είναι το αβοκάντο κακό για την υγεία του σκύλου σας;

Το αβοκάντο δεν είναι μόνο ασφαλές για τους σκύλους, αλλά είναι και υγιεινό! Ωστόσο, όπως και κάθε ανθρώπινη τροφή που είναι ασφαλής για να δώσετε σε έναν σκύλο, μοιραστείτε αυτό το νόστιμο σνακ μόνο με μέτρο. Μια μερίδα αβοκάντο για σκύλους δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από μια φέτα που έχει κοπεί σε κομμάτια, η οποία περιέχει υγιεινά λίπη και βιταμίνες που είναι πλούσιες σε διαιτητικά αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα και σε άλλα κύτταρα.

10 οφέλη του αβοκάντο για την υγεία του σκύλου σας

  • Χτίζει μυς
  • Δυναμώνει τα μαλλιά
  • Καλό για τα νύχια
  • Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Διατηρεί την υγεία της καρδιάς
  • Υποστηρίζει τη λειτουργία του ήπατος
  • Ωφελεί την υγεία των ενζύμων
  • Θρέφει το δέρμα και το τρίχωμα
  • Υποστηρίζει τις αυξητικές ορμόνες
  • Προστατεύει τις μεμβράνες των νευρικών κυττάρων

Πότε το αβοκάντο μπορεί να κάνει : Περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Τα κουκούτσια από τα αβοκάντο είναι κακά για τους σκύλους και μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού που προκαλεί απόφραξη στο έντερο, το λαιμό και το στομάχι. Εάν ένας σκύλος καταπιεί ολόκληρο αβοκάντο, επικοινωνήστε αμέσως με έναν κτηνίατρο.

Οι γονείς των κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να έχουν πάντα πρόσβαση στα βασικά, όπως δεξιότητες πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για κατοικίδια ζώα, οι οποίες μπορεί να κάνουν τη διαφορά, και ένα καλά προετοιμασμένο κιτ πρώτων βοηθειών για κατοικίδια ζώα έκτακτης ανάγκης άμεσα διαθέσιμο.

Ενώ το αβοκάντο περιέχει περσίνη, η οποία είναι ένα δηλητήριο για κατοικίδια ζώα που μπορεί εύκολα να αποφευχθεί από πολλά μεγάλα ζώα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα πτηνά, οι σκύλοι και οι γάτες έχουν σχετικά ανοσία. Ωστόσο, ο φλοιός, τα φύλλα και ο πυρήνας δεν είναι καλά για τους σκύλους, καθώς περιλαμβάνουν τοξίνες. Ποτέ μην επιτρέπετε στο σκύλο ή τη γάτα σας να καταπιεί το δέρμα, το κουκούτσι, το φλοιό ή τα φύλλα από το δέντρο αβοκάντο.

Τι να κάνετε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης; Οδηγός επιβίωσης

-Αν ο σκύλος σας πνίγεται, ανοίξτε το στόμα του για να δείτε αν μπορείτε να απομακρύνετε το αντικείμενο.

– Αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το αντικείμενο με τα δάχτυλά σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα και εκτελέστε αυτή την προσαρμοσμένη έκδοση της SPCA για τον ελιγμό Heimlich, ασφαλή για σκύλους.

– Εντοπίστε την πηγή της έκθεσης, μπορεί να ψάχνετε για κομμάτια αβοκάντο που έχουν περισσέψει στο πάτωμα.

– Συλλέξτε ένα δείγμα αποδεικτικών στοιχείων εάν είναι δυνατόν. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να το χρειαστεί αργότερα.

– Ελέγξτε για να δείτε πόση ποσότητα από το αβοκάντο έχει καταναλώσει ο σκύλος σας. Μπορεί να είναι περισσότερα από ένα.

– Αξιολογήστε την τρέχουσα κατάσταση του σκύλου σας. Είναι σε εγρήγορση; Είναι ληθαργικός; Έχει δυσκολία στην αναπνοή του;

– Εάν ο σκύλος σας δεν είναι σε θέση να σηκωθεί, μην μετακινήσετε τον σκύλο σας χωρίς τη συμβουλή κτηνιάτρου.

Μην προτρέπετε τα κατοικίδια ζώα να αποβάλλουν ό,τι έχει καταπιεί χωρίς να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.

– Καλέστε αμέσως τον κτηνίατρό σας για μια σύσταση σχετικά με το πώς να προχωρήσετε.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr