Διατροφή σκύλου: Βarf ή κροκέτες, Τι να επιλέξω; Ποια τα οφέλη της ωμής τροφής, Χρήσιμα και συμβουλές από ειδικούς διατροφολόγους

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων

Τα σκυλιά δεν μπορούν να επιλέξουν τι τρώνε. Τρώνε ό,τι τους προσφέρουμε και πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία και τα επίπεδα ενέργειάς τους και ταυτόχρονα ευχάριστο. Υπάρχουν πολλές επιλογές και δεν είναι εύκολο να πάρετε μια απόφαση. Έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και γεύσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ κροκέτας, φρέσκιας τροφής ή εμετού.
Το πρώτο βήμα είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν επιλέξετε τροφή για το σκύλο σας.
Υγεία: Μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του σκύλου σας.
Επίπεδο δραστηριότητας: Οι σκύλοι που εργάζονται απαιτούν διαφορετική διατροφή και πρόσληψη θερμίδων από εκείνους που περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Τι είναι καλύτερο να φάει ο σκύλος μου: κροκέτα, φρέσκο ή ωμή τροφή;

Το φαγητό είναι ένα είδος απόλαυσης και για τους τετράποδους φίλους μας. Είναι μια σημαντική πτυχή της καθημερινότητας για κατοικίδια και για ανθρώπους.

Ηλικία και μέγεθος: οι διατροφικές απαιτήσεις διαφέρουν μεταξύ κουταβιών και ενηλίκων, μεγάλων φυλών και μικρών φυλών.
Τροφικές αλλεργίες: μερικά σκυλιά είναι αλλεργικά σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες (κοτόπουλο) ή συστατικά όπως αυγά, καλαμπόκι, σιτάρι, σόγια ή γάλα.
Γεύση: η τροφή του σκύλου σας πρέπει να έχει καλή μυρωδιά για να είναι θελκτική και καλή γεύση για να την τρώει ευχάριστα.
Τρόπος ζωής / ρουτίνα: ο χρόνος δηλαδή που μπορείτε να διαθέσετε για να μαγειρέψετε και να ψωνίσετε για το σκυλί σας

Φρέσκο φαγητό

Η διατροφή που αποτελείτε από φυσικά συστατικά, όπως βόειο κρέας, κοτόπουλο, αρνί, μπιζέλια, σπανάκι, καρότα και βατόμουρα, μπορεί να κάνει θαύματα για τη γενική ευημερία τους.

Συγκεκριμένα μπορεί:

• Να βοηθήσει στην καλή λειτουργία της καρδιάς
• Να αυξήσει το επίπεδο ενέργειας
• Να κάνει το τρίχωμά του πιο γυαλιστερό
• Να βελτιώσει την μυρωδιά της αναπνοής
• Να βελτιώσει την όραση
• Να διαμορφώσει τα κόπρανα

Ωστόσο το να μαγειρέψετε εσείς και να προετοιμάζετε το φαγητό του σκύλου σας είναι κάτι που απαιτεί χρόνο, χώρο και οικονομική ευχέρεια.
Οι περισσότερες σπιτικές δίαιτες δεν υπόκεινται σε έλεγχο και αυστηρές δοκιμές που εφαρμόζονται σε εμπορικές και ισορροπημένες δίαιτες. Εάν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων επιθυμούν να ταΐσουν τα κατοικίδια τους με σπιτικές δίαιτες, οι δίαιτες πρέπει να προετοιμάζονται και να μαγειρεύονται χρησιμοποιώντας συνταγές που διατυπώνονται από κτηνίατρο.
Μπορείτε να αναζητήσετε τοπικές υπηρεσίες παράδοσης φρέσκων γευμάτων για σκύλους. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσέξετε για την ποιότητα της τροφής και τις πρώτες ύλες, να μη περιέχουν υποπροϊόντα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά, οι πρώτη ύλη να προέρχεται από αξιόπιστα αγροκτήματα και η σύνθεση της να είναι κατάλληλη για το κατοικίδιο σας.

Είναι καλό να αναζητήσετε μια υπηρεσία παράδοσης τροφής που συνεργάζεται με διατροφολόγους σκύλων και αναπτύξουν μεθόδους μαγειρέματος και εξατομικευμένες φόρμουλες που περιλαμβάνουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που πληρούν τα πρότυπα του Association of American Feed Control Officials για την τροφή για σκύλους. Επίσης, ακόμα και στην φρέσκια τροφή πρέπει να υπολογίζονται οι θερμίδες με βάση ο βάρος, τη φυλή, την ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας και τη σύνθεση του σώματος και τις αλλεργίες που έχει το κουτάβι σας.
Σε τέτοιες υπηρεσίες παροχής φρέσκιας τροφής για σκύλους μπορείτε να βρείτε ακόμα και φυσικές λιχουδιές με συστατικά που λατρεύουν τα σκυλιά.

Τι πρέπει να προσέξετε σε φρέσκα τρόφιμα

Πολλές υπηρεσίες παράδοσης τροφής λειτουργούν με συνδρομές και σας τα παραδίδουν στην πόρτα σας. οι πιο αξιόπιστες υπηρεσίες συνεργάζονται με κτηνιάτρους διατροφολόγους για να διαμορφώσουν ένα σχέδιο προσαρμοσμένο για το σκυλί σας.
Επίσης προσφέρουν επιλογές στις συνταγές, στις μερίδες και την συχνότητα παράδοσης. Παρέχουν επίσης εύληπτες πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά, τα χρονοδιαγράμματα σίτισης και τον τρόπο διατήρησης του φαγητού φρέσκο.

Ωμή διατροφή

Η ακατέργαστη τροφή για σκύλους μπορεί να είναι σπιτική, αγορασμένη στο κατάστημα, λυοφιλιωμένη ή αφυδατωμένη.
Μια ωμή διατροφή περιλαμβάνει συνήθως κρέατα οργάνων, κρέας μυών, οστά αλέσεως, ωμά αυγά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά ασφαλή για σκύλους και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι. Υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές αυτής της διατροφής και υποστηρίζουν πως τα οφέλη είναι: λαμπερό παλτό, υγιέστερο δέρμα, βελτιωμένη οδοντιατρική υγεία, αυξημένη ενέργεια και μικρότερα κόπρανα.

Μερικοί κτηνίατροι προειδοποιούν ότι η ωμή διατροφή δεν είναι κατάλληλη για σκύλους που μοιράζονται τα σπίτια τους με μικρά παιδιά ή άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν επιλέξετε Barf τροφή πρέπει να είστε προσεκτικοί στην φροντίδα, τον χειρισμό και την προετοιμασία του γεύματος.
Τα σκυλιά με παγκρεατίτιδα, καρκίνο ή άλλες ασθένειες μπορεί να χρειάζονται μαγειρεμένα τρόφιμα. Στα κουτάβια επίσης είναι καλύτερο να δίνουμε μαγειρεμένο φαγητό.
Η Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση αντιτίθεται στη μη ελεγχόμενη σίτιση ωμών τροφών και τονίζει πως τα κρέατα και οι τροφές που δίνονται ωμές πρέπει να ελέγχονται για παθογόνες ουσίες.

Τι να προσέξετε στα ωμά τρόφιμα

Βρείτε έναν κτηνίατρο που γνωρίζει την υγεία του σκύλου σας, είναι εξοικειωμένος με τις ωμές τροφές και μπορεί να σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε τον κατάλληλο χειρισμό και τον καθαρισμό που απαιτούνται για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων υγείας.

Κροκέτες

Η ξηρά τροφή διαθέτει ποικιλία σε γεύσεις και συστατικά που περιέχονται μέσα αλλά πρέπει να είναι ελεγμένες, ισορροπημένες και να ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες του ζώου σας. Οι συσκευασμένες κροκέτες πρέπει να παράγονται υπό υγειονομικές συνθήκες, να είναι ασφαλή για κατανάλωση και να μην έχουν επιβλαβείς ουσίες.

Τα υλικά της κροκέτας υποβάλλονται σε μαζική επεξεργασία. Τα απαιτούμενα συστατικά περιλαμβάνουν:
• πηγές πρωτεΐνης όπως βόειο κρέας, πουλερικά, ψάρια και αυγά.
• σιτηρά
• βιταμίνες
• μέταλλα
• αντιοξειδωτικά

Ορισμένες μάρκες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή έχουν συστατικά χαμηλής ποιότητας και πρόσθετη ζάχαρη.
Επίσης οι ξηρές τροφές χρειάζονται συντηρητικά για να μην χαλάσουν.
Τα πιθανά οφέλη από την σίτιση με κροκέτες είναι μειωμένη οδοντική πλάκα, υγιέστερα ούλα, μειωμένος κίνδυνος βακτηρίων, ευκολότερη αποθήκευση, λιγότερος κίνδυνος αλλοίωσης και μικρότερο κόστους.

Προφυλάξεις για τις κροκέτες σκύλου

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των συστατικών πριν επιλέξετε ξηρά τροφή. Αναζητήστε τροφές που χρησιμοποιούν ωμή πρωτεΐνη ως συστατικό και δεν περιέχουν σιτάρι. Οι καλύτερες κροκέτες χρησιμοποιούν μοναδικές πηγές πρωτεΐνης, όπως αρνί ή κοτόπουλο.
Ορισμένες τροφές δεν περιέχουν δημητριακά, αλλά οι υδατάνθρακες είναι μια καλή πηγή ενέργειας. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι πολλοί σκύλοι είναι αλλεργικοί στο σιτάρι, το καλαμπόκι και τη σόγια.

Βοήθεια από έναν ειδικό

Η τροφή που επιλέγουμε είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία του σκύλου μας. Γι’ αυτό είναι φρόνιμο να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή έναν έμπιστο ειδικό σε θέματα ζώων.
Οι κτηνίατροι-διατροφολόγοι μπορούν να σας προτείνουν φρέσκα συστατικά για να διατηρηθεί η λειτουργία του εγκεφάλου του σκύλου σας, να αντιμετωπιστούν οι αλλεργίες και οι γαστρεντερικές ευαισθησίες, ιδανικές αναλογίες βάρους και συνταγές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για τη μείωση των φλεγμονών. Εμπιστευτείτε τον κτηνίατρό σας που είναι εξοικειωμένος με την υγεία του σκύλου σας.

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top