Είναι θέμα υγείας: Πολλά ανθρώπινα τρόφιμα μπορεί να είναι τοξικά για τα σκυλιά!

Οι ανθρώπινες τροφές συχνά περιέχουν συστατικά που είναι τοξικά για τους σκύλους. Η σοκολάτα, οι σταφίδες, τα σταφύλια, οι ξηροί καρποί macadamia, τα αμύγδαλα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά.

Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς περιέχουν τα αποφάγια του εστιατορίου που φέρατε στο σπίτι, θα μπορούσατε εν αγνοία σας να βλάψετε το σκυλάκι σας που ζητιανεύει, ταΐζοντάς το με μια κουταλιά. Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν επίσης τεχνητά γλυκαντικά, όπως η ξυλιτόλη, τα οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβή για τα κατοικίδια ζώα.

Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους

Συνήθως, οι σκύλοι που τρέφονται με αποφάγια τρώνε επίσης κανονικά καθημερινά γεύματα. Ενώ μπορεί να νομίζετε ότι μια ή δύο μπουκιές εδώ και εκεί δεν θα προκαλέσουν αύξηση του βάρους του σκύλου σας, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο λίγο χρειάζεται. Για έναν σκύλο 20 κιλών, μία ουγγιά τυρί τσένταρ είναι το θερμιδικό ισοδύναμο ενάμισι χάμπουργκερ για έναν άνθρωπο. Οι μικρές μπουκιές μπορούν γρήγορα να αθροιστούν και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους που μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως αρθρίτιδα, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Ο σκύλος σας δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνει περισσότερο από το10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης από λιχουδιές ή άλλες ανθρώπινες τροφές.

Ενθαρρύνει ανεπιθύμητη συμπεριφορά

Ένα άλλο πρόβλημα με το επιτραπέζιο φαγητό για σκύλους είναι ότι ενισχύει τη συμπεριφορά επαιτείας.Και ενώ εσείς μπορεί να το βρίσκετε χαριτωμένο, οι καλεσμένοι του δείπνου μπορεί να μην εκτιμήσουν το γεγονός ότι ο σκύλος σας περιφέρεται πάνω από τα πιάτα τους.Ο σκύλος σας μπορεί επίσης να αποφασίσει ότι, εφόσον τρέφεται από το τραπέζι, είναι εντάξει να πάρει μια μπουκιά (ή και περισσότερες) από το φαγητό που βρίσκεται στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας.Ορισμένα σκυλιά μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να αρνούνται να φάνε το δικό τους φαγητό όταν χορταίνουν με ανθρώπινο φαγητό.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr