Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην ανιδιοτελή αγάπη των σκύλων

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και αυτό δεν είναι μια θεωρία που αναπτύξαμε μόνοι μας αλλά μία αλήθεια για το πόσο πιστός και φροντιστικός είναι ο σκύλος ως κατοικίδιο , αλλά και πόσο δοτικός και συναισθηματικά δεμένος με τον κηδεμόνα του. Τα σκυλιά είναι τα μόνα πλάσματα πάνω στη γη που αγαπούν τον κηδεμόνα τους παραπάνω και από τον εαυτό τους και θα έκαναν τα πάντα για εκείνον. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις σκύλων που έχουμε διαβάσει για το πόσο πιστά ζώα είναι και πως περιμένουν το “αφεντικό” τους όταν χάνονται από εκείνον. Πολλά σκυλιά όταν χάνονται από την οικογένειά τους πέφτουν σε κατάθλιψη και δεν ανακάμπτουν ποτέ, όπως και όταν εγκαταλείπονται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα στον δρόμο ή σε κάποιο καταφύγιο.

Αξιοσημείωτες είναι ακόμη και πολλές ιστορίες σκύλων που έχουμε διαβάσει για κατοικίδια που μπήκαν μπροστά σε έναν καυγά ή ακόμη και σε ληστείες και πυροβολισμούς για να σώσουν με αυτοθυσία τον κηδεμόνα τους από κάποιον κίνδυνο.

Είσαι υπεύθυνος για αυτό το πλάσμα

Ο σκύλος είναι το μόνο πλάσμα σε αυτόν τον κόσμο που θα σε αγαπήσει παραπάνω από τον εαυτό του και δεν θα σε προδώσει ποτέ ακόμη κι αν εσύ το κάνεις. Είσαι υπεύθυνος για αυτό το πλάσμα και προτού υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό γιατί δεν είναι μία απλή υπόθεση. Μπορεί για εμάς τα κατοικίδια να είναι ένα μικρό μέρος της ζωής μας (μερικά χρόνια) όμως για εκείνα είμαστε κυριολεκτικά όλη τους η ζωή και η ποιότητα ζωής και η διάθεση τους εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό το δέσιμο, το σκυλάκι σου σε μικρή ηλικία μπορεί να κάνει ζημιές και να σε εκπλήξει δυσάρεστα , όμως μεγαλώνοντας και όταν θα είστε πια οι καλύτεροι φίλοι θα μεγαλώνουν οι ευχάριστες εκπλήξεις από μέρους του αλλά και οι ευθύνες που έχεις και εσύ απέναντι του.

Αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις σκύλο…

Αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις σκύλο, καλό θα ήταν να διαβάσεις πρώτα αυτό το άρθρο. Όσα σου είπαμε μην σου φανούν αποκαρδιωτικά και μην νομίζεις ότι είναι κάτι δύσκολο και ακατόρθωτο. Αυτό  που πρέπει να αναπτύξεις και να αφομοιώσεις προτού προχωρήσεις σε αυτήν την κίνηση είναι το αίσθημα ευθύνης. Ακόμη πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό το μεγάλο δέσιμο που σου περιγράφουμε γιατί ο σκύλος θα σου το χαρίσει απλόχερα ακόμη κι αν είναι μονόπλευρο αυτό. Να θυμάσαι πως ειδικά τα σκυλάκια που διέσωσες, υιοθέτησες και μεγάλωσες δίπλα σου από πολύ μικρή ηλικία, σε βλέπουν σαν θεό και θα σου δείχνουν την ευγνωμοσύνη και αγάπη τους σε κάθε ευκαιρία και κάθε μέρα.

Θα σου μάθει να αγαπάς

Το σημαντικότερο με την επαφή με τα ζώα, είναι πως σου μαθαίνουν να αγαπάς, συχνά μάλιστα πολύ περισσότερο από ότι σου το μαθαίνουν οι άνθρωποι γύρω σου. Η επαφή με τα κατοικίδια είναι θεραπευτική και σίγουρα η επαφή με τα παιδιά μας είναι και για τα παιδιά μας το καλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε σε μικρή ειδικά ηλικία. Τα παιδιά (και εμείς) με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν να φροντίζουν , να αγαπούν , να είναι υπεύθυνα και να συμβιώνουν όχι μόνο με άλλους ανθρώπους αλλά με όλα τα πλάσματα.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr