Κίνδυνοι υγείας: Τι συμβαίνει αν ο σκύλος μου φάει μια ολόκληρη μπάλα του τένις;

Ακόμη και αν ο σκύλος σας καταφέρει να καταπιεί μια μπάλα του τένις χωρίς να πνιγεί, η κατάποση των ουσιών που χρησιμοποιούνται συνήθως στις μπάλες του τένις δεν είναι καλή για το σκύλο σας.

Εκτός από τις δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες, στις μπάλες του τένις μπορεί να υπάρχουν υλικά όπως καουτσούκ, πλαστικό και κόλλα, τα οποία δεν είναι εύπεπτα και μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή.

Μπορούν επίσης να προκαλέσουν εντερική απόφραξη, η οποία θα απαιτούσε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί. Εάν ο σκύλος σας καταναλώσει μια μπάλα του τένις, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

Οι μπάλες τένις των σκύλων είναι πολύ πιο ανθεκτικές από τις ανθρώπινες, οπότε οι πιθανότητες κατάποσής τους είναι πολύ μικρότερες.

Θέλουμε όλα τα σκυλάκια που αγαπούν τις μπάλες του τένις να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι χωρίς κανένα από τους κινδύνους. Γι’ αυτό είναι πάντα καλύτερο να παίρνετε στο κατοικίδιό σας τη δική του μπάλα τένις για σκύλους, σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των σκύλων.

Για άφθονη διασκέδαση και χωρίς κινδύνους, περιηγηθείτε στην επιλογή μας από μπάλες τένις ασφαλείς για σκύλους εδώ, από αξιόπιστες μάρκες όπως η KONG και η Chuckit.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr