Με αυτούς τους τρόπους θα κρατήσετε τη γάτα σας ενυδατωμένη αυτό το καλοκαίρι

Υγεία - Διατροφή κατοικιδίων Χρήσιμα

Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να λειτουργεί το σώμα της γάτας σας όπως πρέπει. Οι γάτες που δεν πίνουν επαρκή ποσότητα νερού είναι πιο επιρρεπείς σε απειλητικά για τη ζωή τους προβλήματα υγείας. Καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τις συνήθειες κατανάλωσης νερού της γάτας σας, καθώς η ενυδάτωση παίζει επίσης βασικό ρόλο στη διατήρηση της σταθερής θερμοκρασίας του σώματος της γάτας σας. Ακολουθούν 7 συμβουλές για να διατηρείτε τη γάτα σας ενυδατωμένη και δροσερή.

1 – Παρέχετε φρέσκο, δροσερό νερό

Στη φύση, οι γάτες αποφεύγουν το νερό που δεν είναι φρέσκο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γάτες ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι το μολυσμένο νερό θα τις αρρωστήσει, κάτι που αποτελεί ουσιαστικά θανατική καταδίκη για μια αγριόγατα που ζει σε μια ισορροπία μεταξύ θηρευτή και θηράματος. Η οικόσιτη γάτα σας μπορεί να αποφεύγει το στάσιμο νερό για τους ίδιους λόγους (Ναι, ακόμη και αν δεν κινδυνεύει πραγματικά να αρρωστήσει από αυτό. Τα ένστικτα είναι ισχυρά). Για να διατηρήσετε το μπολ με το νερό της γάτας σας ελκυστικό, φροντίστε να ανανεώνετε το νερό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Σχετικές πληροφορίες: 7 τρόποι για να κάνετε τη γάτα σας να πίνει περισσότερο νερό

2 – Παρέχετε διάφορες επιλογές

Οι γάτες είναι πιο πιθανό να πίνουν νερό αν τους το υπενθυμίζετε συχνά. Τοποθετήστε μπολ με νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας, εστιάζοντας στις διαδρομές ή τα στέκια που ταξιδεύει περισσότερο η γάτα σας. Η ύπαρξη περισσότερων από ένα μπολ νερού είναι ακόμη πιο σημαντική αν τυχαίνει να ζείτε σε ένα πολυεπίπεδο ή μεγάλο σπίτι. Μια γάτα που αισθάνεται τεμπέλα από τη ζέστη είναι απίθανο να ταξιδέψει μακριά για να πιει.

3 – Προσθέστε μερικά παγάκια

Στις γάτες αρέσει το δροσερό νερό, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το διατηρήσετε δροσερό το καλοκαίρι, ακόμη και αν κάνετε προσπάθεια να το διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Προσθέτοντας μερικά παγάκια σε κάθε πιάτο νερού θα βοηθήσετε να διατηρηθεί το νερό δροσερό και φρέσκο για λίγο, όταν ο αέρας είναι ζεστός. Σχετικές πληροφορίες: 5 καλοκαιρινοί κίνδυνοι και πώς να προστατέψετε τη γάτα σας

4 – Χρησιμοποιήστε ένα σιντριβάνι νερού

Δεδομένου ότι πολλές γάτες αποφεύγουν το στάσιμο νερό, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα σιντριβάνι στο σπίτι σας. Ένα σιντριβάνι θα κάνει μια ρέουσα, φρέσκια, δροσερή πηγή νερού για τη γάτα σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα βολικό αν δεν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ανανεώσετε το νερό ή να ρίξετε μερικά παγάκια στα μπολ για να διατηρήσετε το νερό δροσερό.

5 – Δοκιμάστε ένα νέο μπολ

Οι γάτες μπορεί να είναι πολύ επιλεκτικές όσον αφορά τα μπολ από τα οποία τρώνε και πίνουν, επειδή έχουν τόσο καλά ρυθμισμένες αισθήσεις. Είτε η υφή του μπολ φαίνεται περίεργη στη γλώσσα της, είτε το μπολ δίνει στο νερό της μια ελαφρώς μεταλλική γεύση, είτε τα μουστάκια της ακουμπούν στο πλάι του μπολ όταν πίνει, σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να την κάνει να πίνει λιγότερο νερό. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους (υλικά, υφές, μεγέθη, βάθος) μπολ για να τοποθετήσετε νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας. Βλέποντας ποιο μπολ προτιμάει μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες. Σχετικές πληροφορίες: 5 καταπληκτικοί τρόποι με τους οποίους οι γάτες παραμένουν δροσερές το καυτό καλοκαίρι

6 – Αυξήστε την υγρή τροφή

Στην άγρια φύση, οι γάτες λαμβάνουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό της απαιτούμενης πρόσληψης νερού μέσω της τροφής τους. Το φρέσκο θήραμα έχει πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από την ξηρή κροκέτα. Ένας απλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού από τη γάτα σας είναι να προσθέσετε περισσότερη υγρή τροφή στη διατροφή της.

7 – Προσφέρετε το νερό σας

Βουτάει ποτέ η γάτα σας την πατούσα της (ή ακόμα και ολόκληρο το πρόσωπό της) στο ποτήρι με το νερό σας; Το κάνει αυτό επειδή ξέρει ότι το δικό σας νερό θα είναι το πιο φρέσκο στο σπίτι. Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το κάνει αυτό… αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Αν παρατηρήσετε ότι της αρέσει να βουτάει το πόδι της στο ποτήρι σας, γεμίστε ένα ή δύο ποτήρια μόνο γι’ αυτήν!

Όλες οι Ειδήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ροή Ειδήσεων

To top