Οδηγός χρήσης αμπούλας σε σκύλους – Τα βήματα, Πως θα το κάνετε σωστά, Λύσεις και συμβουλές, Όλα τα χρήσιμα

αμπούλα σκύλου

Πώς να ρυθμίσετε μια αμπούλα σκύλου για θεραπεία ψύλλων;Αυτή η διαδικασία μπορεί πλέον να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν την κάνετε σωστά; Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε τις οδηγίες; Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει τον σωστό τρόπο εφαρμογής των αμπούλων. Θα σας δείξει επίσης πόσο εύκολο είναι και πώς να βρείτε το σωστό σημείο.

Διαβάστε τις οδηγίες

Οι αμπούλες είναι ένα από εκείνα τα φάρμακα για τα οποία πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το συνοδευτικό φύλλο οδηγιών χρήσης. Ξέρετε τι λέει, αλλά μπορεί να ανακαλύψετε κάτι που δεν γνωρίζατε.

Ακολουθήστε την τακτική

Σκεφτείτε τη χρήση των αμπούλων τον περασμένο μήνα. Μήπως το κατοικίδιο σας είδε να ετοιμάζετε την πιπέτα και να εξαφανίζεται; Αν ναι, το άνοιγμα του κουτιού και η προετοιμασία της πιπέτας σε άλλο δωμάτιο μπορεί να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται το κατοικίδιο για να ανακαλύψει τι κάνετε. Εάν έχετε πολλά ζώα και τα άλλα κατοικίδια τρομάζουν όταν εφαρμόζετε την αμπούλα, θα πρέπει να τα αφήσετε να περάσουν για λίγες ημέρες; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εφαρμόζετε τις αμπούλες μία-μία σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς την παρουσία άλλων ζώων.
Εάν έχετε πολλά κατοικίδια και κάποια από αυτά μυρίζουν την αμπούλα ή όταν ανοίγετε το σταγονόμετρο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μάρκα αμπούλας για κάθε κατοικίδιο. Φυσικά, όλες οι αμπούλες πρέπει να είναι έγκυρες και κατάλληλες. Υπάρχουν μικρές διαφορές στα υγρά που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των δραστικών συστατικών. Οι σκύλοι με ευαίσθητη μύτη μπορεί να παρατηρήσουν αυτή τη διαφορά.

αμπούλα σκύλου

Εφαρμογή αμπούλας – χρησιμοποιώντας τα χέρια σας

Για να εφαρμόσετε μια αμπούλα τόσο εύκολα όσο θα έκανε ένας κτηνίατρος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο επιπλέον χέρια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η ελάχιστη δυνατή αναστάτωση και ότι είστε καλά προετοιμασμένοι πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Αφαιρέστε την πιπέτα από τη συσκευασία της πριν βάλετε το σκύλο σας στο δωμάτιο. Ελέγξτε πώς ανοίγει η αμπούλα: είναι ένας βιδωτός σωλήνας ή κουνιέται;
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια για να ανοίξετε το σταγονόμετρο. Εάν η γάτα προσπαθήσει να το σκάσει, δεν θα μπορέσετε να τη συγκρατήσετε. Επομένως, αν πρόκειται για πιπέτα με σύρτη, μπορεί να χρειαστεί να την λυγίσετε ελαφρά μερικές φορές για να χαλαρώσει η στροφή. Χαλαρώστε τη βίδα. Εναλλακτικά, υπάρχει μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια; Αν ναι, ανοίξτε την πιπέτα, ώστε το υγρό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατευθείαν από το σωληνάριο χωρίς διαρροή.

Αναζητήστε μια μεμβράνη δέρματος

Για να είναι αποτελεσματική η αμπούλα, πρέπει να εφαρμοστεί στο δέρμα. Σε γάτες και σκύλους με λεπτό τρίχωμα είναι εύκολο να βρεθεί το δέρμα, αλλά σε ζώα με παχύ υπόστρωμα ή τραχύ τρίχωμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθεί το δέρμα. Εξασκηθείτε στο σημείο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βρείτε ένα σημείο ή προσπαθήστε να εντοπίσετε τρίχες στο σημείο. Ωστόσο, για σκύλους που τους αρέσει να πηγαίνουν βόλτα, αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο αν βρέχει ή αν υπάρχουν λακκούβες στο πάρκο που βάζουν σε πειρασμό το σκύλο σας. Όσο περισσότερο παραμένει στεγνό το κατοικίδιο ζώο σας, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι αυτό το προϊόν. Το υγρό απορροφάται συνήθως μετά από 24 ώρες. 

Εφαρμογή σε όλο το μήκος

Εφαρμόστε την αμπούλα κατά μήκος της πλάτης έτσι ώστε ο σκύλος να μην μπορεί να γλείψει την περιοχή ή να φτάσει τα πόδια του. Με τις γάτες, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το σωστό σημείο, καθώς είναι πιο ευέλικτες και μπορούν να φτάσουν σε πολλά σημεία. Επομένως, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε το προϊόν σε δύο σημεία, αν είναι δυνατόν. Αυτό θα αυξήσει την επιφάνεια του δέρματος και θα βελτιώσει την απορρόφηση. Σε μικρούς σκύλους και γάτες μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε πολλά σημεία, καθώς σε αυτή την περίπτωση απελευθερώνεται πολύ υγρό.

αμπούλα σκύλου

Μην αγγίζετε την προσβεβλημένη περιοχή

Μην αγγίζετε την περιοχή στην οποία έχει εφαρμοστεί η αμπούλα. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τρίψετε ή να εφαρμόσετε το προϊόν σαν να εφαρμόζατε κρέμα, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει. Η αμπούλα απορροφάται από μόνη της. Επίσης, το υγρό είναι μη τοξικό, αλλά θα μυρίσει στα χέρια σας.

Όπως και με κάθε θεραπεία, πλύνετε τα χέρια σας καλά μετά

Εάν έχετε περισσότερα από ένα κατοικίδια ζώα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ομαδική περιποίηση. Εάν έχετε κατοικίδια που περιποιούνται το ένα το άλλο, αποτρέψτε το αμέσως μετά την εφαρμογή του σταγονόμετρου.

Τα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να αφήνονται να στεγνώσουν

Μετά την εφαρμογή των αμπούλων, έρχεται η πιο δύσκολη στιγμή. Για τις γάτες που τους αρέσει να μένουν σε εσωτερικούς χώρους, το να τις κρατάτε στεγνές δεν είναι δύσκολο. Ωστόσο, για τα σκυλιά που τους αρέσει να πηγαίνουν βόλτες, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το κάνετε μια βροχερή μέρα ή σε ένα πάρκο. Όσο περισσότερο παραμένει στεγνό το κατοικίδιο ζώο σας, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το προϊόν. Το υγρό απορροφάται συνήθως μετά από 24 ώρες. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εάν το τρίχωμα είναι υγρό από την υγρασία στον κήπο ή από ολονύκτιες βόλτες. Ωστόσο, αν ανησυχείτε, μπορείτε να φορέσετε το παλτό σας την ημέρα της εφαρμογής.

Φυσικά, μην κολυμπήσετε εκείνη την ημέρα. Αν κάνετε κατάδυση ή υδροθεραπεία στην παραλία, θα πρέπει να αναβάλλετε αυτές τις δραστηριότητες.

Μία φορά το μήνα

Ανεξάρτητα από τη φροντίδα, οι θεραπείες με αμπούλες πρέπει να γίνονται όσο συχνά συνιστάται στη συσκευασία, συνήθως μία φορά το μήνα. Επομένως, να είστε επιμελείς. Σημειώστε την ημερομηνία στο ημερολόγιό σας ή βάλτε μια υπενθύμιση στο κινητό σας τηλέφωνο. Μόλις αποκτήσετε τη συνήθεια, το κατοικίδιό σας θα είναι πολύ, πολύ πιο ευτυχισμένο και απαλλαγμένο από κοριούς, ψύλλους και οτιδήποτε άλλο μεταχειρίζεται την περιοχή.

σκύλος

Φυσικά, πριν αγοράσετε μερικές αμπούλες και αρχίσετε να τα θεραπεύετε μόνοι σας, ρωτήστε και ενημερώστε τον κτηνίατρό σας. Ο κτηνίατρός σας είναι ο ειδικός που μπορεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.

pet_keepers_logo
@2023 – Petkeepers.gr